Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Perfection is no trifle!!!

Συνεχίζω το ταξίδι της αναζήτησης της τέλειας BB cream (δες εδώ) με το review μιας ΒΒ κρέμας που έκανε την εμφάνιση της στην αγορά αυτό το χειμώνα μαζί με μια ολόκληρη σειρά προϊόντων της L'oreal που υπόσχονται την τελειότητα στην επιδερμίδα μας. Είναι η Skin Perfection BB cream 5 in 1!!!

Loreal Skin Perfection BB cream 5 in 1
Loreal Skin Perfection BB cream (sitting on top of an A. Fasianos painting).
Perfect packaging! Bravo!!!
Το προϊόν αυτό σύμφωνα με τη L'oreal έχει πέντε δράσεις. Χαρίζει εικοσιτετράωρη ενυδάτωση, εξομαλύνει και φωτίζει τον τόνο της επιδερμίδας, μειώνει την εμφάνιση των πόρων, καλύπτει κοκκινίλες και καφέ κηλίδες, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας. Τέλος, διαθέτει SPF 25 για αντηλιακή προστασία. Διατίθεται σε δύο αποχρώσεις (fair και medium). Η τιμή του στα 12 ευρώ είναι λογική, επίσης το σωληνάριο περιέχει 50 ml προϊόντος.
Η σειρά γενικά απευθύνεται σε ηλικίες 20-30 χρόνων, πολύ μακρυά από τη δικιά μου ηλικία, για αυτό και δεν μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω κανένα από τα προϊόντα της εκτός από τη BB κρέμα. Το σκεπτικό μου ήταν ότι, αν αυτή η κρέμα πληρεί όλα τα άλλα κριτήρια εκτός από αντιγήρανση, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένη.

Για να δούμε λοιπόν άλλη μια φορά όμως, ποια είναι τα δικά μου κριτήρια και πώς ανταποκρίνεται σ' αυτά η Skin Perfection BB cream της L'oreal.
  • Κάλυψη. Ελαφριά κάλυψη, με μια δεύτερη στρώση βέβαια, καταφέρνω να καλύψω κάποιες ατέλειες. Σίγουρα για πιο έντονα σπυράκια χρειάζεται foundation αλλά σε γενικές γραμμές, για κάθε μέρα, η κάλυψη της είναι ικανοποιητική. 
  • Υφή και εφαρμογή. Η υφή της κρέμας είναι παχύρρευστη και η εφαρμογή της με δυσκόλεψε λίγο. Συμπέρανα τελικά, μετά από πολλές δοκιμές, ότι ο καλύτερος τρόπος για να απλώσεις την κρέμα είναι χρησιμοποιώντας τα δάκτυλα, με απαλές ταμποναριστές κινήσεις (διαφορετικά σβήνει η κάλυψη της), στη συνέχεια θα πρέπει να την αφήσεις για 5 λεπτά να στεγνώσει και μετά να συνεχίσεις με το υπόλοιπο μακιγιάζ.
  • Χρωματικός τόνος. Η απόχρωση fair ταιριάζει σχεδόν απόλυτα με το χρώμα μου και έχει αρκετά ουδέτερους υποτόνους. Αυτό μου αρέσει.
  • Τελείωμα. Χμμμ, έτσι κι έτσι. Μόνο αν βάλεις πούδρα, η επιδερμίδα γίνεται τελείως ματ. Για τις κοπέλες όμως που επιθυμούν λάμψη στο τελείωμα είναι η ιδανική κρέμα.
  • Λείανση και βελτίωση υφής της επιδερμίδας. Μακροχρόνια δεν μπορώ να καταλάβω αν μπορεί να προσφέρει αυτό που υπόσχεται, πραγματικά όμως, μετά από μια εβδομάδα καθημερινής χρήσης, διαπίστωσα μια φωτεινότητα στο πρόσωπο.
  • Μείωση εμφάνισης πόρων. Δεν είδα κάποια διαφορά δυστυχώς.
  • Δείκτης προστασίας. Μέτριος ο δείκτης προστασίας, το καλοκαίρι χρειάζεται και η αντηλιακή.
  • Διάρκεια. Μετά από 4 ώρες, έχει μείνει στη θέση της με εξαίρεση το μέτωπο όπου η γυαλάδα έχει επιστρέψει και χρειάζεται πάλι προσθήκη πούδρας.
  • Λεύκανση και αντιγήρανση. Δεν περιμένω ούτως η άλλως και πολλά γιατί λόγω μεγαλύτερης ηλικίας, οι απαιτήσεις του δέρματος μου είναι μεγαλύτερες.
  • Άρωμα. Πολύ διακριτικό άρωμα.
  • Συστατικά. Κοιτώντας στο cosdna μπορεί κανείς να δει όλα τα συστατικά ενός καλλυντικού και την επικινδυνότητα τους. Μοναδικό κόκκινο συστατικό για την Skin Perfection BB cream βλέπω να είναι το Triethanol amine που περιγράφεται ως ρυθμιστής pH. Περιέχει δυστυχώς και parabens και talc. Δυστυχώς πολλά καλλυντικά έχουν parabens για να συντηρούνται περισσότερο χρόνο, είναι κάτι που δύσκολα το αποφεύγεις.

Loreal skin perfection BB cream (in Light)
Loreal Skin perfection swatch
(in fair)
Loreal skin perfection BB cream swatch
Loreal Skin perfection blended.
Blue veins are covered and a nice glow is visible.

Συμπέρασμα: 
H Skin Perfection ΒΒ cream είναι γενικά μια καλή BB cream για κάθε μέρα. Νομίζω ότι είναι η ιδανική κρέμα για νεανικές κανονικές/μεικτές επιδερμίδες με κάποιες ατέλειες που χρειάζονται μέτρια κάλυψη, ενυδάτωση και λαμπερή όψη.
Θα την αγόραζα ξανά;
Μάλλον όχι, γιατί δεν με ικανοποίησε τελείως από πλευράς κάλυψης ατελειών, ελέγχου λιπαρότητας και δείκτη προστασίας.

Όπως είπε ο Μικελάντζελο "Trifles make perfection and perfection is no trifle", έτσι και στην περίπτωση των BB creams, "το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες"!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου