Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

June Beauty Pick-Me-Ups

Καλή εβδομάδα κούκλες! Μετά από ένα άκρως επεισοδιακό και θυελλώδες Σαββατοκύριακο με αρκετούς από εμάς να ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις (οι γεροντότεροι ίσως τα έχουν ξαναζήσει αυτά!) νομίζω ότι το μόνο που έχω να προτείνω είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Προσπαθώντας να αποφορτιστώ από τα έντονα συναισθήματα που μου δημιουργούν οι καταιγιστικές εξελίξεις των ημερών μας, ξέκλεψα λίγο χρόνο για να σας μιλήσω για τα αγαπημένα προϊόντα του Ιουνίου. Είναι φοβερό το πόσο πολύ μπορεί να σε χαλαρώσει το γράψιμο για κάτι που αγαπάς...


June favorites
June favorites


Πάμε λοιπόν να δούμε ποια ήταν τα προϊόντα που ξεχώρισα αυτό το μήνα. Κάποια από αυτά έκαναν πρόσφατα την εμφάνιση τους λόγω εποχής και κάποια από αυτά είναι all-time classics.


Jurlique Lavender Silk Finishing Powder
Jurlique Lavender Silk Finishing Powder
  • Jurlique Lavender Silk Finishing Powder
Αγαπώ ιδιαίτερα τις πούδρες σε ελεύθερη μορφή, τις προτιμώ από τις πούδρες σε μορφή κόμπακτ γιατί, παρόλο που είναι λιγότερο πρακτικές, το τελείωμα που δίνουν είναι πιο ανάλαφρο και πιο διακριτικό. Πάνω που τέλειωνε λοιπόν η πούδρα της Kryolan που χρησιμοποιούσα αρκετό καιρό ήρθε στο δρόμο μου η πούδρα της Jurlique
H εταιρεία Jurlique ακούγεται αρκετά τώρα τελευταία, αν και τα προϊόντα της κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα. Πρόσφατα η Jurlique ξεκίνησε ένα αρκετά δυναμικό promotion σε μερικά online shops (organic brands, Beautytestbox κλπ) και έτσι, μέσω κάποιων κουτιών ομορφιάς, δόθηκε η ευκαιρία σε πολλές κοπέλες να την γνωρίσουν από κοντά. 
H πούδρα αυτή μαζι με τη Rose Silk powder είναι ίσως τα μοναδικά προϊόντα μακιγιάζ που κυκλοφορεί η εταιρεία. Όταν την έλαβα εντυπωσιάστηκα καταρχήν με την πανέμορφη συσκευασία της. Το καπάκι της πούδρας έχει ενσωματωμένο ένα καθρέφτη ενώ η συσκευασία περιέχει και ένα μικρο πομ-πον για εφαρμογή της πούδρας κάνοντας την πολύ πρακτική για να την έχουμε στη τσάντα μας. Η πούδρα είναι διάφανη, δεν έχει χρώμα, είναι έτσι εύχρηστη από οποιαδήποτε απόχρωση επιδερμίδας. Δεν έχει απεριόριστη διάρκεια, μπορεί δηλαδή να χρειαστεί κάποιο φρεσκάρισμα στη διάρκεια της ημέρας, όμως το τελείωμα της είναι αέρινο και ματ, όπως ακριβώς το θέλω. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι το άρωμα λεβάντας που είναι κάπως έντονο κατά την εφαρμογή, όμως μετά από μερικά λεπτά εξαφανίζεται.


MAC Mineralize Skinfinish in Soft and Gentle
MAC Mineralize Skinfinish in Soft and Gentle
  • MAC Mineralize Skinfinish in Soft and Gentle
Τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά, έχω αρχίσει να φοράω όλο και περισσότερο ένα από τα παντοτινά αγαπημένα bronzers της MAC για να έχω στη στιγμή αυτό το ηλιοκαμένο look, ξέρεις εσύ, αυτό που δείχνει τόσο τέλειο πάνω στα μάγουλα της J. Lo. Είναι ένα bronzer που έχει αρκετό shimmer και το χρησιμοποιώ αποκλειστικά στο βραδινό μακιγιάζ μου.


Jane Iredale Just Kissed Lip & Cheek Stain in Forever Pink
Jane Iredale Just Kissed Lip & Cheek Stain in Forever Pink
  • Jane Iredale Just Kissed Lip & Cheek Stain in Forever Pink
Ένα κραγιόν-ρουζ που ερωτεύτηκα αμέσως όταν το γνώρισα μέσα από το Glowbox και έτσι αγόρασα και το full size. Το χρησιμοποιώ καθημερινά είναι αρκετά ενυδατικό αλλά και με μεγάλη διάρκεια, μόνο αν φάω κάτι θα φύγει. Η απόχρωση που αφήνει στα δικά μου χείλη είναι ένα φραουλένιο ροζ, στα δικά σας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό γιατί είναι ένα κραγιόν που, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, προσαρμόζεται στη χημεία κάθε επιδερμίδας. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα κραγιόν αυτού του τύπου (color-changing ή color-adapting κραγιόν έχουν βγάλει οι εταιρείες Jane Iredale, Dior, Sephora, Smashbox, Nyx κ.α.) δεν έχουν κάτι το μαγικό, το μυστικό βρίσκεται σε ένα και μόνο συστατικό που είναι είτε το Red 27 ή το Red 21, ένα συστατικό βαφής το οποίο είναι άχρωμο αλλά όταν υγραίνεται γίνεται ροδοκόκκινο. Η μόνη διαφορά είναι ότι το χρώμα αυτό δείχνει αλλιώς σε μια σκούρα επιδερμίδα και αλλιώς σε μια ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, αλλά αυτό πάλι δεν έχει να κάνει με χημεία. Όπως και να έχει, είναι ένα κραγιόν που μου αρέσει τόσο για το χρώμα όσο και για την ενυδάτωση και διάρκεια του.


Arbonne FC5 Cooling Foot Cream
Arbonne FC5 Cooling Foot Cream
  • Arbonne FC5 Cooling Foot Cream
Μια κρέμα για τα πόδια γιατί ξεκινώντας να φοράμε σανδάλια και πέδιλα, προσέχουμε λίγο περισσότερο τα κάτω άκρα μας. Η συγκεκριμένη είναι από την εταιρεία Arbonne, είναι αρκετά δροσιστική, πολύ ενυδατική ενώ περιέχει άλφα-υδροξυοξέα (ΑΗΑ), συγκεκριμένα σαλικυλικό οξύ που έχει απολεπιστικές ιδιότητες.


Youth Lab Body Guard spf30 PA+++
Youth Lab Body Guard spf30 PA+++
  • Youth Lab Body Guard spf30 PA+++
Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του έφερε την ανάγκη ενός καλού αντηλιακού. Στις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου στις παραλίες έχω μόνιμο σύντροφο τις τελευταίες εβδομάδες την ελληνική Youth Lab και το αντηλιακό της spray για το σώμα με δείκτη προστασίας spf30. Τι είναι το PA++ και τι είναι το PA+++; Όσο περισσότερα "+" τόσο υψηλότερη η προστασία από τις ακτίνες UVA που προκαλούν γήρανση. Έτσι, έχω το ιδανικό αντηλιακό, με προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB, το οποίο περιέχει παράλληλα και ενυδατικά συστατικά, εκχυλίσματα βλαστοκυττάρων και βιταμίνη Ε.


Monoi Tiki Tahiti Ylang ylang
Monoi Tiki Tahiti Ylang ylang
  • Monoi Tiki Tahiti Ylang ylang
Μετά την έκθεση στον ήλιο και μετα το ντους χρειάζομαι πάντα ένα ενυδατικό λάδι για το σώμα. Άρχισα λοιπόν πάλι να χρησιμοποιώ συστηματικά το αγαπημένο μου λάδι Monoi Tiki με άρωμα Ylang ylang. Επειδή είμαι κλασσική τεμπέλα, δεν το χρησιμοποιούσα το χειμώνα γιατί στερεοποιείται λόγω του ελαίου καρύδας που περιέχει και βαριέμαι να το ζεσταίνω για να λιώσει. Τώρα όμως που ζέστανε ο καιρός και βγήκε από τη χειμερία νάρκη του, το χρησιμοποιώ μετά από κάθε ντους και έχω τέλεια ενυδατωμένη επιδερμίδα. Αυτό και το κλασσικό άρωμα Tiare της σειράς είναι τα αγαπημένα μου.


Salvatore Ferragamo Signorina Eleganza Body lotion
Salvatore Ferragamo Signorina Eleganza Body lotion
  •  Salvatore Ferragamo Signorina Eleganza Body lotion
Τους καλοκαιρινούς μήνες αποφεύγω τα αρώματα και προτιμώ να χρησιμοποιώ κρέμες σώματος με άρωμα. Εξάλλου, λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας όλα τα αρώματα μυρίζουν πολύ πιο έντονα, έτσι και η ένταση του αρώματος μιας κρέμας σώματος νιώθω ότι παραμένει για αρκετή ώρα πάνω μου. Τελευταία χρησιμοποιώ την κρέμα σώματος του Salvatore Ferragamo με το άρωμα Signorina Eleganza, ένα πολύ απαλό λουλουδάτο και ταυτόχρονα φρουτώδες άρωμα, αρκετά καλοκαιρινό.


M free Tomato Spray lotion
M free Tomato Spray lotion
  • M free Tomato Spray lotion
Ένα απαραίτητο κακό τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τα κουνούπια. Τι να κάνουμε δεν μπορούμε να τα αποκλείσουμε, είναι και αυτά μέρος της τροφικής αλυσίδας. Μπορούμε όμως να συνυπάρχουμε μακρυά και αγαπημένοι! Για να μη πλησιάζουν τα κουνούπια αλλά και για να μπορεί να πλησιάζει και κανένας άνθρωπος διάλεξα την M free, μια εντομοαπωθητική λοσιόν με εκχύλισμα άγριας ντομάτας και άλλα φυτικά συστατικά. Από όσες δοκίμασα στο φαρμακείο (δοκίμασα αρκετές, από Apivita, Korres και άλλες) είναι αυτή που μύριζε πιο υποφερτά. Αν εσείς έχετε δοκιμάσει κάποια που έχει ωραίο άρωμα αφήστε μου ένα σχόλιο, θα σας ευγνωμονώ!!!


CB12 Safe Breath Oral Care Agent
CB12 Safe Breath Oral Care Agent
  • CB12 Safe Breath Oral Care Agent
Ένα αρκετά γνωστό και αγαπημένο στο εξωτερικό στοματικό διάλυμα που μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω μέσα από το κουτί του lookfantastic. Είναι εξαιρετικό, παρόλα αυτά δε μπορώ να καταλάβω αν διαρκεί 12 ώρες όπως υπόσχεται. Πρόσφατα έκανε την είσοδο του και στην Ελλάδα, το βρίσκεις στα φαρμακεία.


Vichy Capital Soleil BB Tinted Dry Touch face fluid spf50
Vichy Capital Soleil BB Tinted Dry Touch face fluid spf50
  • Vichy Capital Soleil BB Tinted Dry Touch face fluid spf50
Δοκίμασα αρκετά δείγματα αυτό το μήνα και ξεχώρισα ένα από την αγαπημένη Vichy.  Πρόκειται για μια αντηλιακή με χρώμα και δείκτη προστασίας spf50. Ο λόγος που με εντυπωσίασε αυτή η κρέμα είναι η λεπτόρρευστη υφή της, το ματ αποτέλεσμα που δίνει αλλά και το χρώμα της. Όταν το είδα, αρχικά σκέφτηκα ότι με τίποτα δεν πρόκειται να ταιριάξει με την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα μου, όμως μετά την εφαρμογή και παρόλο που η κάλυψη που προσφέρει είναι ελάχιστη, είδα ότι το πρόσωπο μου είχε ένα ελαφρά ηλιοκαμένο χρώμα, αρκετά φυσικό και μια λάμψη σαν αυτή που αποκτάς όταν φοράς κάποιο bronzer. Θα είναι σίγουρα μια από τις επόμενες αγορές μου!

Αυτά ήταν τα αγαπημένα του Ιουνίου. Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά; Περιμένω τα σχόλια σας και σας εύχομαι καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου