Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Four Colourpops, Three Kylies and One Jeffree - Battle of the Mattes

Γεια σας, γεια σας κορίτσια! Πριν από μερικές εβδομάδες μια αλληλουχία γεγονότων με έκανε να ξεστρατίσω και να νιώσω και εγώ λίγη από τη φρενίτιδα των ματ κραγιόν. Πρώτο γεγονός, η Colourpop, γνωστή αμερικάνικη εταιρεία που έχει κάνει θραύση με τα ματ λιπστικς της, ανακοινώνει πολύ φτηνά ως και δωρεάν worldwide μεταφορικά.

Δεύτερο γεγονός, λίγες μέρες μετά, η Kylie Cosmetics, η εταιρεία της γνωστής celebrity Kylie Jenner ανακοινώνει ακριβώς την ίδια προσφορά, πολύ φτηνά ως και δωρεάν worldwide μεταφορικά. Για πολλούς δεν ήταν και τόσο τυχαίο, αφού πολλές ήταν οι φήμες ότι πίσω από την εταιρεία της Kylie κρύβεται η Colourpop.

Τρίτο γεγονός, την ίδια εβδομάδα, ένα brand που ακούγεται πάρα πολύ τελευταία όχι μόνο για τα προϊόντα του αλλά και λόγω της αμφιλεγόμενης περσόνας του ιδρυτή του, του makeup artist Jeffree Star, έφτασε στο beautybay το οποίο ούτως ή άλλως έχει δωρεάν μεταφορικά.

Colourpop - Kylie Cosmetics - Jeffree Star lipsticks
Colourpop - Kylie Cosmetics - Jeffree Star lipsticks

Έτσι, ως κλασσική beauty addict μπήκα και εγώ στο πειρασμό και χτύπησα όλες τις ευκαιρίες να δοκιμάσω τρεις εταιρείες που έχουν κάνει ντόρο και να σχηματίσω και εγώ την δική μου άποψη. Πάμε να δούμε τι έχω να σας πω για την πρώτη, την Colourpop!


Four Colourpops,

Hey stopper, where are you? Την ώρα που έβλεπα το βιντεάκι της αγαπημένης μου vlogger Γιούλης του Beautyleaks (δείτε το κανάλι της θα την αγαπήσετε όσο και εγώ), η οποία επισήμανε τη μη ύπαρξη stopper στα περισσότερα λιπστικς, ταυτόχρονα άνοιγα και εγώ τα δικά μου και συνειδητοποιούσα το ίδιο πράγμα σε όλα τα λιπστικς. Καλά, δε φημίζομαι και για την τύχη μου, αλλά σε όλα;

Colourpop lipsticks - Lumiere, Dopey, Toolips, Tulle
Colourpop lipsticks - Lumiere, Dopey, Toolips, Tulle

Κατά τα άλλα δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για τα lipsticks της Colourpop. Μεγάλο τους ατού καταρχάς, η τιμή τους που είναι στο 1/3 της τιμής των άλλων δυο brands. Δεύτερο, η ποιότητα τους, χρωματική απόδοση στο φουλ, διάρκεια τεσταρισμένα μεγάλη, ακόμα και μετά από φαγητό και ποτό μένει το χρώμα και αν σβήσει σβήνει ομοιόμορφα, δεν μένει δηλαδή μόνο στο περίγραμμα. Τρίτον, η αίσθηση του, χωρίς άρωμα ή γεύση, δεν κολλάει, δεν ξεραίνει τα χείλη όσο κάποια άλλα ματ λιπστικς, δεν μεταφέρεται το χρώμα, γενικά νιώθεις σα να μη φοράς τίποτα.

Colourpop lipsticks - Dopey, Toolips, Tulle, Lumiere
Colourpop lipsticks - Dopey, Toolips, Tulle, Lumiere

Δοκίμασα λιπστικς με τρεις διαφορετικές υφές, τα ultra satin, τα ultra matte και τα lippie stix και τα τρια δίνουν ματ αποτέλεσμα αλλά τελικά αυτά που με κέρδισαν ήταν τα ultra satin γιατί δεν είναι τελείως ματ και γι αυτό είναι κάπως πιο ενυδατικά.

Colourpop lipstick swatches
Colourpop lipstick swatches

Βαθμολογία
Άρωμα, γεύση: 5/5 (κανένα άρωμα ή γεύση, ιδανικό για όλους)
Χρωματική απόδοση: 4/5 (σχεδόν τέλεια, μόνο στις πιο σκούρες ήθελε δεύτερη στρώση για να βγει ομοιόμορφο αποτέλεσμα)
Διάρκεια: 4/5 (άνετα κρατάει 8 ώρες, με λαδερό φαγητό φεύγει ομοιόμορφα)
Συσκευασία: 4/5 (αν είχε και stopper θα έπαιρνε άριστα)
Υφή: 5/5 για τα ultra satin, 4/5 για τα ultra matte και 5/5 για τα lippie stix
Τιμή: 5/5 (6$ τα ultra matte/ultra satin και 5$ τα lippie stix)


Three Kylies,

Πάμε τώρα στα λιπστικς της Kylie. Κορίτσια μαντέψτε, και εκεί σε κάποια δε βρήκα stopper! Αρχίζω να πιστεύω ότι "it's not a bug, it's a feature" (μια έκφραση που χρησιμοποιείται στους δικούς μας τεχνολογικούς κύκλους για να σε πείσουν ότι δεν πρόκειται για ελάττωμα αλλά για χαρακτηριστικό που θα έπρεπε να το περιμένεις). Και σου λένε μετά ότι η Kylie Cosmetics δεν έχει καμία σχέση με την Colourpop!!!

Kylie Cosmetics Lipsticks - Dolce K, Mary Jo K, Candy K
Kylie Cosmetics Lipsticks - Dolce K, Mary Jo K, Candy K

Στην ουσία όμως τώρα. Χμμμ, δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα...Πολύ ωραία η μυρωδιά των λιπστικς, έχουν γεύση σαν καραμέλα βουτύρου με μια εσάνς βανίλιας (γιαμ, γιαμ!) αλλά η αίσθηση τους με απογοήτευσε. Καταρχάς, οι συστάσεις διαφέρουν από απόχρωση σε απόχρωση με χειρότερη περίπτωση την Dolce K που όταν ενώνω τα χείλη μου, κολλάνε τόσο που νομίζεις ότι θα ξεκολλήσουν εκείνη τη στιγμή. Δεύτερον, οι αποχρώσεις που διάλεξα μου φάνηκε ότι ξέραιναν κάπως περισσότερο τα χείλη από ο,τι τα λιπστικς της Colourpop (ειδικά στο Candy K, όχι τόσο στο Mary Jo K).  Και τρίτον η τιμή τους είναι σχεδόν τριπλάσια.

Kylie Cosmetics - Dolce K, Mary Jo K, Candy K
Kylie Cosmetics - Dolce K, Mary Jo K, Candy K

Παρόλο που λάτρεψα τη μια από τις τρεις αποχρώσεις, συγκεκριμένα την Candy K, πραγματικά δε βρίσκω το λόγο να αγοράσει κανείς λιπστικ από Kylie Cosmetics εκτός και αν κυκλοφορεί κάποια super duper απόχρωση για την οποία η Colourpop ή κάποια άλλη εταιρεία δεν έχει βγάλει dupe.

Kylie Cosmetics swatches
Kylie Cosmetics swatches

Βαθμολογία
Άρωμα, γεύση: 4/5 (άρωμα καραμέλας που μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί)
Χρωματική απόδοση: 5/5
Διάρκεια: 4/5 (αν αποφύγεις τα λαδερά φαγητά αρκετά καλή, αλλά δεν φεύγει ομοιόμορφα ειδικά στις σκούρες αποχρώσεις και γενικά μεταφέρεται)
Συσκευασία: 4/5 (για τους ίδιους λόγους με την Colourpop)
Υφή: 3/5 (είτε έχεις είτε δεν έχεις τέλεια απολεπισμένα χείλη την πάτησες, υπερβολική ξηρότητα)
Τιμή: 3/5 (17$)


...and one Jeffree!

Πάμε τώρα στα Jeffree Star Cosmetics. Από συσκευασία, όλα καλά και το stopper στη θέση του! Πιο κοντό το πινελάκι από τα λιπστικς των άλλων δυο brands, αυτό είναι ίσως κάτι που κάποιες μπορεί να τις δυσκολεύει στην εφαρμογή.

Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick in Androgyny
Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick in Androgyny

Νομίζω ότι ένιωσα ένα δάκρυ να κυλάει στα μάγουλα μου όταν το δοκίμασα κορίτσια (πιο ποιητική μετάφραση του "κατουρήθηκα πάνω μου"). Εντάξει μιλάμε για φοβερή φόρμουλα, νομίζεις ότι χρησιμοποιείς κάποιο tinted lip oil μόνο που εδώ έχεις φουλ χρωματική απόδοση και ματ αποτέλεσμα. Στεγνώνει σχεδόν αμέσως αλλά δεν κολλάει και δε νιώθεις τα χείλη σου καθόλου ξηρά. Σε σχέση με τα παραπάνω δεν έχει την μεγαλύτερη διάρκεια, δηλαδή μετά από φαγητό και ποτό μπορεί να χρειάζεται κάποιο φρεσκάρισμα όμως για μένα πιο σημαντικό είναι η υφή παρά η διάρκεια.

Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick in Androgyny swatch
Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick in Androgyny swatch

Είχα πάντα ένα θέμα με τα ματ γιατί τα περισσότερα ξεραίνουν πάρα πολύ τα χείλη μου αλλά εδώ νομίζω ότι χτύπησα διάνα. Κυνηγάω τώρα να πετύχω πότε το Beauty Bay θα βγάλει την απόχρωση Celebrity Skin για να την αγοράσω.

Βαθμολογία
Άρωμα, γεύση: 5/5 (δεν έχει, ή αν έχει άρωμα, είναι ανεπαίσθητο)
Χρωματική απόδοση: 5/5
Διάρκεια: 3/5
Συσκευασία: 4/5
Υφή: 5/5
Τιμή: 3/5 (18€)


Τελικό συμπέρασμα
Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το battle το κερδίζει στα σημεία η Colourpop πρώτον γιατί είναι πολύ πιο οικονομική και δεύτερο γιατί είναι εξίσου ποιοτική με τα άλλα δυο brands. Παρόλα αυτά νομίζω από πλευράς φόρμουλας το βραβείο πάει στα Jeffree Star με μοναδικό μείον την συγκριτικά όχι και τόσο μεγάλη διάρκεια του. Για τα λιπστικς της Kylie συγγνώμη αλλά νομίζω ότι δεν αξίζει ο τόσος ντόρος. Μοναδική μου επιφύλαξη είναι βέβαια ότι μπορεί κάποιες άλλες αποχρώσεις από αυτές που διάλεξα της Kylie Cosmetics να έχουν καλύτερη σύσταση οπότε και να αξίζουν περισσότερο. Πριν λίγες μέρες πάντως, έμαθα ότι η Colourpop μέχρι το τέλος του χρόνου έβγαλε δωρεάν μεταφορικά για αγορές πάνω από 50$ οπότε μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι από Colourpop!


Και μια συμβουλή!
Σίγουρα, όταν παραγγέλνεις κάποια λιπστικς online σχεδόν ποτέ δεν είναι όπως τα φαντάζεσαι οπότε, αν θέλετε να παραγγείλετε, δείτε άπειρα swatches σε blogs ή βιντεάκια από τα lipsticks που έχετε βάλει στο μάτι, ακόμα και τότε, πάλι θα τα δείτε να βγαίνουν διαφορετικά στο δικό σας δέρμα. Εγώ προσωπικά την πάτησα με μια-δυο αποχρώσεις που μου βγήκαν πολύ πιο σκούρες από ό,τι μου φαινόταν στα swatches.

Εσείς έχετε δοκιμάσει λιπστικς από κάποιο από τα τρία brands; Ποιες είναι οι αγαπημένες σας αποχρώσεις; Περιμένω τα σχόλια σας και τη δική σας άποψη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου