Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Go Commando with Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

Γεια σας, γεια σας κορίτσια! Σήμερα θα μιλήσουμε για τη νέα παλέτα με nude αποχρώσεις που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Urban Decay. Πρόκειται για την Naked Ultimate Basics, μια παλέτα που έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά Naked Basics 1 και 2 και φυσικά αποτελείται μόνο από ματ αποχρώσεις. Είμαι φανατική των ματ σκιών και γενικά αποφεύγω το shimmer στα μάτια έτσι ενθουσιάστηκα όταν έμαθα τα νέα για αυτήν την παλέτα.

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette
Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες παλέτες της, η Urban Decay έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην συσκευασία της Naked Ultimate Basics. Πρόκειται για μια μεταλλική συσκευασία η οποία όμως είναι πολύ πιο συμπαγής από τις συνηθισμένες συσκευασίες των παλετών Naked και αρκετά πιο βαριά. Το ανάγλυφο καπάκι δίνει μια δόση πολυτέλειας σε αυτήν την παλέτα και την κάνει να μοιάζει περισσότερο σαν κόσμημα. Για να την ανοίξουμε όμως να δούμε τι έχει μέσα...

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette
Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

Η παλέτα αποτελείται από 12 ολοκαίνουργιες ματ σκιές που καλύπτουν πάρα πολλούς συνδυασμούς. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι μπορείς με μια παλέτα να παίξεις με αποχρώσεις τόσο του ροζ, όσο και του καφέ. Μοιάζει σαν να προσπάθησαν σε αυτήν την παλέτα να ενσωματώσουν την Naked Basics 1 και την Naked Basics 2. Κοιτώντας τις αποχρώσεις σκέφτεσαι ότι κάποιες σκιές δεν είναι τόσο nude, είναι δηλαδή κάπως πιο σκούρες και πιο ζωηρές, όμως η Urban Decay με τις παλέτες της θέλει να καλύψει όλες τις γυναίκες και για κάποιες έγχρωμες ή πολύ μελαχρινές γυναίκες αυτές οι αποχρώσεις θεωρούνται nude. 

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette
Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

Η παλέτα περιέχει εσωτερικό καθρέφτη αλλά και ένα αξιοπρεπές πινελάκι το οποίο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, είναι αρκετά πιο μικρό από το συνηθισμένο πινέλο των Naked παλετών και πολύ πιο πρακτικό. 

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette brush compared to Naked 3 brush
Urban Decay Naked Ultimate Basics palette brush, size compared to Naked 3 brush

Η ποιότητα των σκιών είναι εξαιρετική. Οι σκιές δουλεύονται πολύ εύκολα καθώς η σύσταση τους είναι πολύ βουτυρένια, όπως μας έχει συνηθίσει η UD, έχουν ελάχιστο fall-out και η χρωματική τους απόδοση είναι έντονη, εκτός ίσως από μια σκιά, τη nude που φαίνεται ελάχιστα και μόνο στο φως.

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette swatches
Urban Decay Naked Ultimate Basics palette swatches

Η πρώτη σειρά αποτελείται από 6 σκιές για ένα nude makeup σε αποχρώσεις του ροζ-μωβ. Αγαπημένες η instinct και η tempted, ενώ αν θέλω να κάνω smoky μακιγιάζ η lethal είναι ο,τι πρέπει. Η nude και η commando μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα σαν βάσεις ενώ η blow, η μόνη σκιά που περιέχει λίγο shimmer, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική κόχη του ματιού ή κάτω από το φρύδι για να δώσει λάμψη.

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette swatches upper row
Urban Decay Naked Ultimate Basics palette swatches upper row

Πάμε τώρα στην δεύτερη σειρά όπου εκεί κυριαρχούν οι αποχρώσεις του καφέ αλλά έχει προστεθεί και μια απόχρωση του μπλε και φυσικά το κλασσικό μαύρο που δεν λείπει από καμία naked παλέτα της UD. Αγαπημένες αποχρώσεις η extra bitter και η magnet, δυο πολύ ιδιαίτερες αποχρώσεις που δεν έχω συναντήσει παρόμοιες σε καμία παλέτα της UD. H faith και η lockout είναι δυο αποχρώσεις του καφέ που μου φαίνονται λίγο βαρετές αλλά σίγουρα χρήσιμες όταν θέλεις μια πλήρη παλέτα. Η pre-game είναι ιδανική για βάση ενώ η blackjack, ε τι να πω χιλιοιδωμένη αλλά και αυτή χρήσιμη για ένα smoky μακιγιάζ.

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette swatches lower row
Urban Decay Naked Ultimate Basics palette swatches lower row

Η παλέτα κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες στην Αγγλία και είναι διαθέσιμη στο feelunique, ένα αγγλικό e-shop που στέλνει και Ελλάδα, σε τσιμπημένη τιμή, κάπου στα 50€, αλλά εδώ μιλάμε για ποιότητα. Και επειδή οι ματ σκιές είναι δύσκολη υπόθεση, νομίζω ότι αν σου αρέσουν τα ματ και το nude makeup και θέλεις να επενδύσεις σε μια ποιοτική παλέτα που τα έχει όλα, αυτή είναι για σένα. Αν πάλι έχεις ήδη την Naked Basics 1 και την Naked Basics 2 ή κάποια άλλη nude παλέτα, δε θα δεις κάτι καινούργιο στην Naked Ultimate Basics εκτός ίσως από 2 ιδιαίτερες αποχρώσεις την Extra Bitter και την Magnet.

Εσείς έχετε δοκιμάσει την Naked Ultimate Basics; Περιμένω τα σχόλια σας και σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου