Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

These...last year! (aka 2016 Favorites)

Καλή Χρονιά κορίτσια! Πρώτη ανάρτηση της χρονιάς και επειδή δεν είμαι καθόλου καλή στο να μοιράζω ευχές γεμάτες αισιοδοξία, θα προχωρήσω κατευθείαν στο θέμα μας που (καθόλου πρωτότυπο) δεν είναι άλλο από τα αγαπημένα της χρονιάς που πέρασε. Δεν είναι 16, συνειρμικά με το 2016, όπως σίγουρα έχετε δει σε άλλες αναρτήσεις, είναι λίγα και καλά, γιατί πολλά, μα πάρα πολλά προϊόντα δοκίμασα αυτή τη χρονιά, ελάχιστα όμως τελικά ήταν αυτά που με ενθουσίασαν.

2016 Beauty Favorites
Beauty Favorites of 2016

Εννοείται ότι υπήρξαν και άλλα αγαπημένα αλλά εκείνα είναι προϊόντα που χρησιμοποιώ χρόνια (όπως το νεράκι της Bioderma ή η αντηλιακή της Frezyderm) και σας έχω μιλήσει αρκετά για αυτά σε παλαιότερες αναρτήσεις. Εδώ θα μιλήσουμε για προϊόντα που δοκίμασα μέσα στο 2016, με ενθουσίασαν και πήραν μόνιμη θέση στην καθημερινή μου ρουτίνα.

Youth Lab - CC Complete Cream
H CC κρέμα που συζητήθηκε περισσότερο από όλες αυτή τη χρονιά ανήκει στην πολυαγαπημένη εταιρεία Youth Lab. Ενώ συνήθως οι CC κρέμες έχουν ελαφριά ως και καθόλου κάλυψη, η CC της Youth Lab έχει μέτρια κάλυψη που ικανοποιεί εμάς τα κοριτσάκια που δεν έχουμε τέλεια επιδερμίδα, ενώ η απόχρωση της προσαρμόζεται πολύ εύκολα. Όταν διαβάζω στα ξένα sites τη λέξη "air-brushed", αυτομάτως μου έρχεται αυτή η κρέμα στο μυαλό γιατί πραγματικά δίνει ένα υπέροχο, ματ, αέρινο τελείωμα στο πρόσωπο. Αξίζει να τη δοκιμάσεις!

Youth Lab CC Complete Cream
Youth Lab CC Complete Cream

Bdelium Tools - Studio 950 Oval Multipurpose Brush
Και μιας και μιλήσαμε για "air-brushed" μακιγιάζ, το μαγικό ραβδάκι για να το πετύχεις, έχει πλέον πάρει τη μορφή οδοντόβουρτσας! Τα oval πινέλα μπήκαν λοιπόν στη ζωή μας. Αν δε θέλεις να κάνεις ζημιά στο πορτοφόλι σου αγοράζοντας τα έργα-τέχνης ομολογουμένως, αλλά πανάκριβα πινέλα της Artis, υπάρχουν άπειρες, εξίσου καλές εναλλακτικές λύσεις. Τους τελευταίους μήνες πειραματίστηκα αρκετά με δυο επιλογές, η μια ήταν από την εταιρεία Bdellium Tools και η άλλη από την εταιρεία Cailyn (O Wow! Makeup Brush). Τελικά συμπέρανα ότι το οβάλ πινέλο της Bdellium Tools (14€), στη μισή τιμή από αυτό της Cailyn (33€), έκανε την ίδια δουλειά! Με αυτό απλώνεις πολύ εύκολα το makeup ή τη BB κρέμα, το concealer ή το highlighter, ενώ μπορείς να δοκιμάσεις ακόμα και contouring. Νομίζω ότι το μέγεθος αυτό είναι ιδανικό για να κάνεις τα πάντα! Επόμενη αγορά μου θα είναι σίγουρα τα οβάλ πινέλα της Makeup Revolution για τα οποία έχω ακούσει τα καλύτερα.

Bdelium Tools - Studio 950 Oval Multipurpose Brush
Bdelium Tools - Studio 950 Oval Multipurpose Brush

BeautyBlender
Για αυτό το προϊόν δεν έχω να πω πολλά, το διάσημο αβγουλάκι παραμένει για άλλη μια χρονιά πρωταγωνιστής και νομίζω ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα "μαγικό" πινέλο! Όταν το δοκίμασα φέτος, δεν είχα ενθουσιαστεί στην αρχή αλλά τελικά με κέρδισε όταν έμαθα να το χρησιμοποιώ σωστά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις μόνο πατ-πατ, μόνο ταμπονάρισμα και καμία άλλη κίνηση, τότε έχεις πολύ καλό έλεγχο της κάλυψης που θέλεις να πετύχεις και βλέπεις τεράστια διαφορά στο τελείωμα του makeup. Για εξοικονόμηση χρόνου, το χρησιμοποιώ πάντα στο τέλος, αφού απλώσω το makeup με το οβάλ πινέλο.

BeautyBlender
BeautyBlender

Colourpop - Ultra Satin Lip and Eyeshadows
Ο τίτλος της εταιρείας που έκανε το ΜΠΑΜ μέσα στο 2016 ανήκει δικαιωματικά στην Colourpop. Υπέκυψα λοιπόν και εγώ στον πειρασμό, έκανα τις αγορές μου και έβγαλα τα συμπεράσματα μου. Τελικά μετά από πολλές δοκιμές δε μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με τα ultra matte lipsticks της Colourpop, νομίζω ότι μπορείς να βρεις πολύ καλύτερα ματ λιπστικς από εξίσου οικονομικά brands και πιο εύκολα προσβάσιμα, όπως από Golden Rose, Essense, Erre Due, Radiant. Εκείνα όμως που πραγματικά με εντυπωσίασαν ήταν τα ultra satin, εκεί είπα "Εδώ είμαστε" και παράγγειλα πάρα πολλές αποχρώσεις, με περισσότερο αγαπημένες την Dopey, Baraccuda και Echo Park. Τέλος, έκανα πρόσφατα μια μεγάλη παραγγελία από κρεμώδεις σκιές τις οποίες και λάτρεψα για τη βελούδινη υφή τους. Νομίζω ότι από την Colourpop, τα ultra satin lipsticks και οι σκιές είναι τα προϊόντα που αξίζουν περισσότερο να δοκιμάσετε.

Colourpop Ultra Satin Lipsticks and Eyeshadows
Colourpop Ultra Satin Lipsticks and Eyeshadows

REN Skincare - Wake Wonderful Night-Time Facial
Αυτή τη χρονιά η REN είχε πολλές καινούργιες κυκλοφορίες, όπως τα Instant Firming Beauty Shots της σε πρόσωπο και μάτια, τα οποία και δοκίμασα αλλά δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα τόσο ώστε να τα αγοράσω σε full size. Γενικά η λέξη "Instant" στον τίτλο ενός προϊόντος μου φαίνεται περισσότερο σαν "διαφημιστικό τρικ" παρά σαν μια πραγματοποιήσιμη υπόσχεση. Εκείνο όμως το προϊόν που πραγματικά με εντυπωσίασε με τα αποτελέσματα του ήταν η κρέμα Wake Wonderful Night-Time Facial. Έχοντας φυσικά λατρέψει τη μάσκα λάμψης της REN δε θα μπορούσα να μην αγαπήσω και την Wake Wonderful η οποία στοχεύει περίπου στο ίδιο με τη μάσκα, στο να προσδώσει λάμψη στα θαμπά και κουρασμένα δέρματα. Περιέχει οξέα από τροπικά φρούτα για ελαφριά απολέπιση, όπως και η μάσκα, αλλά περιέχει ακόμα έλαια Ωμέγα για αναδόμηση και μαγιά γαλακτικού νατρίου για βαθιά ενυδάτωση. Το χρησιμοποιείς το βράδυ είτε μόνο του, είτε σε συνδυασμό με την κρέμα νυκτός σου.

REN Skincare - Wake Wonderful Night-Time Facial
REN Skincare - Wake Wonderful Night-Time Facial

Pure Vitamin C21.5 Advanced Serum by Wishtrend
Ξεκίνησα από τον Οκτώβρη να χρησιμοποιώ τον ορό C21.5 με 21.5% καθαρή βιταμίνη C. Ο συγκεκριμένος ορός με αρχικό brand name C20 έχει λάβει άριστες κριτικές και θεωρείται από τα πιο cult κορεάτικα προϊόντα ομορφιάς. Το brand C20 μετονομάστηκε σε Wishtrend και το site του Wishtrend είναι πλέον ο αποκλειστικός προμηθευτής του ορού. Πραγματικά, μετά από τρεις μήνες χρήσης, με πολύ μικρά διαλείμματα, έχω δει σημαντική διαφορά στην επιδερμίδα μου, ιδιαίτερα στα σημεία που παρουσίαζα κάποιες δυσχρωμίες. Το θεωρώ must προϊόν για τη χειμωνιάτικη περίοδο και σίγουρα θα συνεχίζω να το χρησιμοποιώ μέχρι το καλοκαίρι.

Pure Vitamin C21.5 Advanced Serum by Wishtrend
Pure Vitamin C21.5 Advanced Serum by Wishtrend

Trilogy - Certified Organic Rosehip Oil
Αγαπώ πολύ τα έλαια προσώπου, αλλά κάποια ερεθίζουν την λιπαρή και με τάση για ακμή επιδερμίδα μου. Έχοντας δοκιμάσει αρκετά έλαια αυτή τη χρονιά, μπορώ στην ανασκόπηση να πω ότι το βραβευμένο, καθαρό λάδι από οργανική αγριοτριανταφυλλιά της Trilogy είναι με διαφορά το ιδανικότερο για μένα. Ενυδατώνει βαθιά το πρόσωπο μου χωρίς να το κάνει να φαίνεται λιπαρό, το κάνει λείο και απαλό, δεν του προκαλεί ακμή ενώ σβήνει ουλές, σημάδια και δυσχρωμίες. Απλά τέλειο! Μερικές φορές είναι καλό να επιλέγουμε απλές συστάσεις με ένα καθαρό έλαιο και όχι συνδυασμούς από διάφορα έλαια γιατί έτσι μειώνονται οι πιθανότητες κάποιο από αυτά να μας προκαλεί ερεθισμούς.

Trilogy - Certified Organic Rosehip Oil
Trilogy - Certified Organic Rosehip Oil

Περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου αγριοτριανταφυλλιάς μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στο link της παρακάτω εικόνας.

Things you need to know about Rosehip oil


Essie Gel Setter
Δοκίμασα τόσα πολλά βερνίκια τη χρονιά που πέρασε και ήταν αρκετά αυτά που μου άρεσαν με κορυφαία φυσικά τα βερνίκια της νέας σειράς Gel Couture, με απίστευτη διάρκεια και λάμψη που πλησιάζει όσο περισσότερο γίνεται το αποτέλεσμα του ημι-μόνιμου. Παρόλα αυτά, επειδή είναι ακριβά, δε μπήκα στον πειρασμό να αγοράσω πολλές αποχρώσεις. Ένας άλλος λόγος βέβαια είναι το Essie Gel Setter, αυτό το top coat που πραγματικά δεν έχω συναντήσει καλύτερο του. Είναι στα 10€, όμως αξίζει και με το παραπάνω. Χρησιμοποιώντας αυτό το top coat πετυχαίνω εφέ τζελ, λάμψη και τρομερή διάρκεια, όχι 12 ημερών όπως στα Gel Couture, αλλά σίγουρα μια εβδομάδα, γεγονός που μου επιτρέπει να δοκιμάζω ο,τι βερνίκι θέλω και να πετυχαίνω άψογο αποτέλεσμα. Είναι must!



Αυτά λοιπόν ήταν τα προϊόντα που μου έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση, αυτά που αγάπησα και θα συνεχίσω να αγαπώ για αρκετό καιρό ακόμα. Ποια ήταν τα δικά σας αγαπημένα μέσα στο 2016;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου