Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Exfoliate, exfoliate, exfoliate - The Masks

Συνεχίζω το αφιέρωμα στα απολεπιστικά προϊόντα με τις μάσκες που δοκιμάζω αυτή την περίοδο. Οι μάσκες είναι ένας ωραίος και εύκολος τρόπος να επιτευχθεί αφαίρεση των νεκρών κυττάρων χωρίς τρίψιμο αποκλειστικά μέσω των συστατικών τους που συνήθως είναι οξέα (ΑΗΑ/ΒΗΑ) ή ένζυμα φρούτων.


Exfoliating Masks
Exfoliating Masks


Πάμε λοιπόν να δούμε τις μάσκες που δοκιμάζω αυτή την περίοδο.
  • Korres Wild Rose Peeling Mask AHA 10%
Πρόκειται για μια δραστική απολεπιστική μάσκα με 10% AHA (κιτρικό και γαλακτικό οξύ) και ένζυμα ροδιού που λειαίνει λεπτές γραμμές και δυσχρωμίες και προσφέρει άμεση λάμψη. Έχει παχύρρευστη, κρεμώδη ύφη και ένα ελαφρύ άρωμα από τριαντάφυλλο που μου αρέσει αλλά κάποιους άλλους μπορεί να τους ενοχλεί. Παρόλα αυτά, δεν ένιωσα καμία ενόχληση, κανένα τσίμπημα μέσα στα δέκα λεπτά που τη φόρεσα, πράγμα που φοβόμουν όταν διάβασα "ΑΗΑ 10%" στην ονομασία του προϊόντος. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα ορατά, πρόσωπο αναζωογονημένο, λείο και λαμπερό. Μετά από αρκετές χρήσεις είδα και κάποιες δυσχρωμίες να εξασθενούν. Σίγουρα θα την αγοράσω πάλι μόλις τελειώσει.


Korres Wild Rose Peeling Mask AHA 10%
Korres Wild Rose Peeling Mask AHA 10%

  • GlamGlow Youthmud® Tingleexfoliate Treatment
Έχετε πάει στο Canal d ' amour; Μην ψάχνετε πολύ μακρυά, είναι μια παραλία στο Σιδάρι της Κέρκυρας που βαφτίστηκε έτσι από μια Γαλλίδα τουρίστρια που γνώρισε εκεί τον έρωτα της ζωής της και από τότε φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Σε αυτή την παραλία λοιπόν, μπορείτε να κάνετε μια φυσική μάσκα ομορφιάς την οποία βρίσκεις άφθονη παντού στους μικρούς κολπίσκους που έχουν δημιουργήσει μέσα στα χρόνια οι γεωλογικοί σχηματισμοί της Αργίλου. Τι παραπάνω λοιπόν να έχει άραγε η άργιλος της γαλλικής θάλασσας, ένα συστατικό που βρίσκεις στην Youthmud της GlamGlow;
Δεν ξέρω να απαντήσω σ' αυτό, πάντως από την πρώτη εφαρμογή καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό προϊόν, για να μη πω θαυματουργό και φανώ υπερβολική. Την φοράω για δέκα λεπτά, είναι παχύρρευστη με μικροσκοπικούς κόκκους και μικρά κομματάκια από φύλλα πράσινου τσαγιού. Αμέσως νιώθω τσιμπηματάκια, στην αρχή πολύ έντονα αλλά μέσα σε 3 λεπτά έχουν μειωθεί τόσο ώστε να μη με ενοχλούν. Στα πέντε λεπτά νιώθω το τράβηγμα που νιώθεις συνήθως από τις μάσκες αργίλου όταν στεγνώνουν. Ξεβγάζω με ένα πετσετάκι βρεγμένο με ζεστό νερό και αφαιρώ κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Απίστευτα λαμπερό το πρόσωπο μου μετά και λείο σα να έχω απλώσει primer ή κρέμα blur. Πιστεύω ότι αξίζει όλος αυτός ο ντόρος που έχει γίνει για τις μάσκες της GlamGlow και ότι αξίζουν και το τελευταίο από τα πολλά ευρώ που κοστίζουν. Κρίμα που δεν έχω τόσα λεφτά για να την αγοράζω συνέχεια, αλλά σίγουρα θα την αναζητήσω σε μια πολύ καλή έκπτωση στα Sephora.


GlamGlow Youthmud® Tingleexfoliate Treatment
GlamGlow Youthmud® Tingleexfoliate Treatment

  • Elemis Papaya Enzyme Peel
Με ένζυμα φρούτων όπως η παπάγια και ο ανανάς η μάσκα αυτή υπόσχεται φυσική απολέπιση, λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα. Επίσης, περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος και βιταμίνη Ε πλούσια σε αντιοξειδωτικά καθώς και θαλάσσια άλγη για ενυδάτωση και ανάπλαση του δέρματος. Μετά από αρκετές δοκιμές, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν είναι κάτι το εξαιρετικό ή τουλάχιστον δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις της δικιάς μου επιδερμίδας. Είναι μια μάσκα που δε θα αναζητήσω στο μέλλον.

Elemis Papaya Enzyme Peel
Elemis Papaya Enzyme Peel
  • Madara Organic Skincare Brightening AHA peel mask

Αυτή τη μάσκα από την Madara Organic Skincare την έλαβα πρόσφατα σε ένα κουτάκι του Glowbox. Με 99% φυσικά συστατικά από τα οποία το γαλακτικό οξύ προσφέρει ελαφριά απολέπιση ενώ η βιταμίνη C από κυδώνι προσφέρει λάμψη και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Είναι λεπτόρρευστη στην υφή, δεν νιώθω ιδιαίτερη ενόχληση, κανένα τσίμπημα στα 10 λεπτά που τη φοράω. Την έχω φορέσει μόνο μια φορά και η αλήθεια είναι ότι δεν είδα κάποια διαφορά στο πρόσωπο μου αλλά υποθέτω ότι θέλει κάποιες χρήσεις ακόμα για να έχω πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Σε μελλοντικό post θα σας ενημερώσω για τα τελικά μου συμπεράσματα.


Madara Organic Skincare Brightening AHA peel mask
Madara Organic Skincare Brightening AHA peel mask


Αυτές είναι λοιπόν οι μάσκες που δοκιμάζω αυτή την περίοδο. Έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές;
 

8 σχόλια:

  1. Από τι σειρά wild rose korres έχω το peeling και από αυτά που λες για τη μάσκα με βάζεις σε πειρασμό γιατί και το peeling μου αρέσει πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχω δοκιμασει το peeling αλλα η μασκα ειναι πολυ καλη, να τη δοκιμασεις! Φιλια!!!

      Διαγραφή
  2. Ενθουσιάστηκα με την απολεπιστική του Κορρέ! Αφού είδες διαφορά στις διχρωμίες θα την δοκιμάσω σίγουρα!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα αυτη η απολεπιστικη του Κορρε ειναι μεγαλο hit. Πρεπει να τη δοκιμασω!!!

      Διαγραφή
  3. Με έβαλες σε σκέψεις για τη μάσκα από Κορρε.. Τη μάσκα από madara δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμη αλλά δεν έχω ακούσει πολύ θετικά πράγματα!! Φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την εχω δοκιμασει αρκετες φορες αλλα εκ πρωτης οψεος δεν φαινεται να κανει πολλα. Εχω διαβασει ομως reviews και τα περισσοτερα λενε οτι θελει αρκετες χρησεις για να καταλαβεις διαφορα, οποτε ίδωμεν!!! Φιλια!

      Διαγραφή
  4. Έχω ακούσει τόσα καλά λόγια για την μάσκα της glamglow, κρίμα όμως που είναι τόσο ακριβή!!Αν την πετύχω σε κάποια προσφορά σίγουρα θα την δοκιμάσω!! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέλω και την peeling mask και την sleeping mask του Κορρέ!! Γενικά πλέον είμαι φαν της χημικής απολέπισης και όχι τόσο της μηχανικής! Φιλάκια Εύα! :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή