Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Exfoliate, exfoliate, exfoliate - The toners

Στο τελευταίο μέρος του αφιερώματος στα προϊόντα απολέπισης, θα μιλήσω για τις απολεπιστικές λοσιόν που χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο. Οι λοσιόν αυτές επιτυγχάνουν αφαίρεση των νεκρών κυττάρων βασισμένες συνήθως στην σύσταση τους από υδροξυοξέα (ΑΗΑ/ΒΗΑ). Συνήθως προτείνεται μια ελαφριά λοσιόν για καθημερινή χρήση και μια πιο δυνατή για χρήση 2-3 φορές την εβδομάδα. Φυσικά, πάντα φοράμε αντηλιακή όταν χρησιμοποιούμε τέτοια προϊόντα γιατί το δέρμα γίνεται περισσότερο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία.


Exfoliating Toners
Exfoliating Toners


Πάμε να δούμε ποιες λοσιόν χρησιμοποιώ πρωί/βράδυ.

  • Pixi Glow Tonic
Η χρήση αυτής της λοσιόν έχει γίνει εδώ και μερικούς μήνες η αγαπημένη μου καθημερινή συνήθεια, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ. Με 5% γλυκολικό οξύ και εκχύλισμα αμαμελίδας είναι αρκετά ελαφριά για να χρησιμοποιείται πρωί, βράδυ, κάθε μέρα και από τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα, χρειάζονται αρκετές χρήσεις για να γίνουν ορατά αλλά θα τα δείτε σίγουρα. Η λοσιόν αυτή δικαιολογημένα έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.


Pixi Glow Tonic
Pixi Glow Tonic

  • Clinique Mild Clarifying Lotion
Τι να πει κανείς για την Clinique; Μεγάλωσα μαζί της, ξεκινώντας την ενηλικίωση μου με το σύστημα περιποίησης 3-step, ενώ Clinique ήταν και τα πρώτα makeup που χρησιμοποίησα. Αργότερα, απομακρύνθηκα λόγω σοβαρής ακμής που απαιτούσε πιο εξειδικευμένα είδη περιποίησης αλλά πάντα παρακολουθούσα τα προϊόντα της γιατί την θεωρώ μια αξιόλογη μάρκα καλλυντικών. Στο θέμα μας τώρα, η συγκεκριμένη λοσιόν βάζει τα γυαλιά σε όλες τις υπόλοιπες Clarifying lotion της σειράς 3-step της Clinique! Ένας βασικός λόγος είναι η έλλειψη αλκοόλ στα συστατικά της γεγονός που πιστεύω την κάνει ιδανική για τους περισσότερους τύπους δέρματος και ειδικότερα για τα ευαίσθητα δέρματα. Είναι η καλύτερη επιλογή για όσες έχουν τάση για ακμή γιατί εκτός των άλλων περιέχει και σαλικυλικό οξύ. Την χρησιμοποιώ κυρίως το βράδυ, μετά το ντεμακιγιάζ, 2-3 φορές την εβδομάδα, κυρίως τις μέρες που βλέπω ότι το δέρμα μου έχει ένα-δυο σπυράκια και χρειάζεται μια extra περιποίηση.


Clinique Mild Clarifying Lotion
Clinique Mild Clarifying Lotion

  • Lierac Prescription Solution Keratolytique anti-perfections
Πολύ επιστημονικός τίτλος για λοσιόν, ήθελα αρκετό καιρό να τη δοκιμάσω και μόλις πριν από μερικές εβδομάδες κατάφερα να την έχω στα χέρια μου. Περιέχει 10% υδροξυ-οξέα, συγκεκριμένα γλυκολικό, γαλακτικό οξύ (ΑΗΑ) και σαλικυλικό οξύ (ΒΗΑ). Επίσης, περιέχει ψευδάργυρο για εξισορρόπηση της έκκρισης σμήγματος. Είναι αρκετά δυνατό προϊόν, σίγουρα για χρήση μόνο το βράδυ και το πολύ 2 φορές την εβδομάδα.
Όταν το φοράς, έρχονται τα τσιμπηματάκια σε ριπές, η ενόχληση κρατάει αρκετά λεπτά όμως αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Το πρωί είναι τόσο λεία η επιδερμίδα που δε θα το πιστεύεις! Την χρησιμοποιώ εναλλάξ με την λοσιόν της Clinique με τη μόνη διαφορά ότι προτιμώ να την αφήσω να δράσει μόνη της, δεν ακολουθεί δηλαδή κανένα άλλο προϊόν μετά την εφαρμογή της. Πιστεύω ότι είναι η πιο δραστική λοσιόν που έχω δοκιμάσει, πιο δραστική και από τη γνωστή απολεπιστική λοσιόν P50 της Biologique Recherche. Οι αρκετά ευαίσθητες επιδερμίδες καλό θα ήταν να την αποφύγουν.


Lierac Prescription Solution Keratolytique anti-perfections
Lierac Prescription Solution Keratolytique anti-perfections

Νομίζω ότι το κούρασα αρκετά με τα απολεπιστικά και είναι καιρός να επιλέξω ένα άλλο θέμα για ανάλυση. Τι καινούργιο θα θέλατε λοιπόν να δείτε στο blog; Περιμένω σχόλια σας και προτάσεις!!!

3 σχόλια:

  1. Δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τα 3, αλλά έχω έναν ορό με aha/bha που έχω αγοράσει από iherb και κάνει το δέρμα βελούδο! Πλέον αγαπώ πολύ τη χημική απολέπιση! :) Φιλιά πολλά! x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω ψαχνοντας να βρω ενα καποιο πιο φτηνο toner βρηκα ενα απο DermaE στο iherb και θα ειναι η επομενη αγορα μου! Φιλια!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο αλλά τελευταία μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ τονοτικές λοσιον και ψάχνομαι! φιλιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή