Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Let's talk eyebrows!!!

Κατά καιρούς παθαίνουμε μερικές εμμονές. Προσωπικά, μου συμβαίνει αρκετά συχνά αυτό με ρούχα ή παπούτσια και τώρα τελευταία με συγκεκριμένα είδη μακιγιάζ ή περιποίησης. Πριν από ένα χρόνο αγόραζα σαν τρελή κρέμες BB, πριν από μερικούς μήνες δοκίμαζα συνέχεια scrub και απολεπιστικά και τον τελευταίο καιρό έχω πάθει εμμονή με τα προϊόντα για τα φρύδια.

Τα φρύδια είναι μια σοβαρή και δύσκολη υπόθεση. Δε θα πω πάλι το χιλιοειπωμένο κλισέ "τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου", παρόλα αυτά είναι τόσο αλήθεια! Ένα γεγονός που πρόσφατα με έπεισε για αυτό ήταν η συνάντηση μου με την αδερφή μου το Πάσχα την οποία είχα να δω από τα Χριστούγεννα. Η Έλλη αποφάσισε να κάνει τα φρύδια της πιο πυκνά, κάτι εξάλλου που είναι τόσο της μόδας αλλά και κάτι που ενδείκνυται για τις ηλικίες που πλησιάζουν τα 40. Έπαθα πλάκα με την μεταμόρφωση! Έχοντας κάνει και κάτι όμορφες φράντζες στα μαλλιά έμοιαζε σαν κοριτσάκι!!!


Eyebrow defining products
Eyebrow defining/filling/lifting products


Και επειδή πάλι με έπιασε μια τάση για φλυαρία, πάμε γρήγορα να δούμε τι προϊόντα χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό για τα φρύδια. Έχω δοκιμάσει διάφορα είδη, μολύβια, σκιές και μάσκαρες, βρίσκοντας πάντα πιο πρακτική και εύκολη λύση τα μολυβάκια! Επειδή τα μαλλιά μου είναι σκούρα καστανά, οι αποχρώσεις που χρησιμοποιώ κινούνται στους τόνους του καφέ και ακόμα καλύτερα αν καταφέρω να πετύχω την απόχρωση, στους τόνους του γκρι-καφέ. Γενικά, έχω αρκετά πυκνά φρύδια τα οποία τριμάρω αρκετά συχνά και αυτά τα προϊόντα τα χρησιμοποιώ κυρίως για να γεμίσω κενά και για να σετάρω κάποιες άκρες που μπορεί να πετάνε.


L'oreal Super Liner Brow Artist, Benefit cosmetics instant brow pencil and ELF Eyebrow Lifter & Filler
From Top: L'oreal Super Liner Brow Artist, Benefit instant brow pencil,
ELF Eyebrow Lifter & Filler


Τα καφέ μολυβάκια (τα χρησιμοποιώ κυρίως βράδυ)

  • Benefit cosmetics instant brow pencil in medium. Είναι ένα μολύβι που αγάπησα αρχικά για το φυσικό του αποτέλεσμα και τη διάρκεια του, είναι αρκετά μαλακό και γλιστράει εύκολα πάνω στο φρύδι. Επίσης, έχει ένα φανταστικό βουρτσάκι που θα χρησιμοποιήσω σίγουρα και αφού τελειώσει το μολύβι. Όμως, έχει κάποια πρακτικά μειονεκτήματα που δυστυχώς δεν μπορώ να παραβλέψω. Το μολύβι αυτό θέλει συνέχεια ξύσιμο. Είναι δε τόσο μαλακή η μύτη του που χρειάζεται εξαιρετική προσοχή και μια πάρα πολύ καλή ξύστρα για να μη σου φύγει το μισό προϊόν κατά το ξύσιμο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η Benefit λανσάρει στο εξωτερικό δικιά της ξύστρα που μπορείς να προσαρμόσεις ειδικά σε αυτό το μολύβι. Το μολύβι το αγόρασα γύρω στα 12€, σε κάποιο 35% που είχε το sephora και θεωρώ τελικά ότι σίγουρα μπορείς να βρεις καλύτερο και με χαμηλότερη τιμή.

  • ELF Eyebrow Lifter & Filler in Ivory/Dark. Αυτό το μολύβι το αγόρασα κυρίως γιατί ήθελα να δοκιμάσω την πλευρά του lifter, τη μπεζ-ροζ πλευρά δηλαδή του μολυβιού που περνάς συνήθως στην κάτω πλευρά του φρυδιού για να δώσεις ένα ανορθωτικό εφέ στο τόξο του. Αυτό ήταν που μου άρεσε περισσότερο στο μολύβι της ELF και όχι τόσο η καφέ πλευρά για τα γεμίσματα και το περίγραμμα. Η απόχρωση μου βγήκε λίγο πιο σκούρα από ό,τι θα ήθελα ενώ το μολύβι είναι αρκετά μαλακό και θέλει πολύ ελαφρύ χέρι για να μη σου ξεφύγει και κάνει τα φρύδια να φαίνονται σαν του γιαγκούλα. Τέλος, δεν κρατάει πάρα πολύ, μερικές ώρες αργότερα θέλει προσοχή για να μη μουτζουρωθείς. Παρόλα αυτά, μόνο και μόνο για την lifter πλευρά και για το όμορφο και πρακτικό καπάκι-ξυστρούλα που έχει, καθώς επίσης και για την εξαιρετική τιμή ($3.99 στο beautyjoint) μάλλον θα το ξανααγοράσω.

  • L'oreal Super Liner Brow Artist in Brunette. Ένα μολύβι με δυο πλευρές και αυτό, η μια για γέμισμα/περίγραμμα και η άλλη με κερί για "κλείδωμα" των ατίθασων τριχών. Το αγόρασα από τα Hondos, αν θυμάμαι καλά γύρω στα 6-7€ (μπορεί και να κάνω λάθος). Αν και δεν με εντυπωσίασε η κέρινη πλευρά, η οποία, κατά τη γνώμη μου δεν κάνει τίποτα, ούτε και το βουρτσάκι του που θα προτιμούσα να έχει ελικοειδή μορφή, εντυπωσιάστηκα όμως από τη διάρκεια αυτού του μολυβιού. Έχει βέβαια το ίδιο πρόβλημα με το μολυβάκι της ELF, θέλει ελαφρύ χέρι γιατί έχει πολύ έντονο χρωματικό αποτέλεσμα.

Swatches from left: Benefit instant brow pencil, ELF Eyebrow Lifter & Filler, L'oreal Super Liner Brow Artist
Swatches from Left: Benefit, ELF, L'oreal eyebrow pencils

Τα γκρι-καφέ μολυβάκια (τα αγαπημένα μου, τα χρησιμοποιώ συνέχεια)

  • Clinique Superfine liner for brows in 02 soft brown. Αχ, αυτό το μολύβι το αγαπώ τόσο, μα τόσο πολύ! Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί έχει αυτή την ονομασία η απόχρωση, μοιάζει περισσότερο με γκρι το χρώμα παρά με καφέ. Είναι πραγματικά το καλύτερο μολύβι που έχω δοκιμάσει. Με πολύ φυσικό αποτέλεσμα, δε φεύγει ποτέ από πάνω σου παρά μόνο όταν θέλεις εσύ να το αφαιρέσεις. Είναι μηχανικό μολυβάκι, με αρκετά λεπτή μύτη, πολύ εύκολα μπορείς να κάνεις και την πιο λεπτή γραμμή. Αν και το αγαπώ αυτό το μολύβι, οφείλω να αναφέρω δυο πρακτικά μειονεκτήματα. Πρώτον, τελειώνει εξαιρετικά γρήγορα (όπως και τα μηχανικά μολύβια για φρύδια της MAC) και δεύτερον, δεν είναι πολύ φτηνό (το αγόρασα από τα Hondos γύρω στα 12€ με 35% έκπτωση). 

From top: Clinique Superfine liner for brows, Aden Cosmetics Eyebrow pencil,  Etude House Drawing Eye Brow Pencil
From top: Clinique Superfine liner for brows, Aden Cosmetics Eyebrow pencil,
Etude House Drawing Eye Brow Pencil
  • Aden Cosmetics Eyebrow pencil Grey. Μια αγορά που έκανα από το Beautytestbox και που προέκυψε να είναι σωστή ανακάλυψη. Σε μια πολύ ωραία απόχρωση που γκριζάρει, με αρκετά καλή διάρκεια, μαλακό όσο πρέπει για να κάνεις εύκολα τα γεμίσματα χωρίς να φοβάσαι ότι θα βγει έντονο το αποτέλεσμα. Και με ικανοποιητική τιμή (5,66€), με δωρεάν μεταφορικά. Το μόνο μειονέκτημα ήταν το καπάκι με ένα βουρτσάκι του οποίου οι τρίχες έφυγαν σχεδόν αμέσως από τη θέση τους. Παρόλα αυτά, σίγουρα θα το ξανααγοράσω γιατί έμεινα εντυπωσιασμένη από το αποτέλεσμα και η απόχρωση μου ταίριαξε απόλυτα.

  • Etude House Drawing Eye Brow Pencil in 02-Grey-Brown. Είδα κάποιο swatch από αυτή την απόχρωση σε κάποιο blog και μπήκα στον πειρασμό γιατί είναι γενικά δύσκολο να βρεις γκρι-καφέ αποχρώσεις σε μολύβι φρυδιών. Το παράγγειλα λοιπόν από το cosmetic-love στην καταπληκτική τιμή των 3.37€. Αν και έφτασε μετά από ένα μήνα (μάλλον δε θα ξανααγοράσω από αυτό το e-shop γιατί οι αποστολές του αργούν υπερβολικά), άξιζε τον κόπο. Έγινε αμέσως το αγαπημένο μου καθημερινό μολύβι φρυδιών. Η απόχρωση, απόλυτα φυσική, το τελείωμα του πουδρέ, η διάρκεια του τρομερή, η εφαρμογή του πανεύκολη, είναι ένα μηχανικό μολύβι που η μυτούλα του κρατάει για αρκετές χρήσεις και με ένα φανταστικό βουρτσάκι. Για μένα, είναι ένα μολύβι που ανταγωνίζεται επάξια αυτό της Clinique και πιστεύω ότι υπερέχει τελικά γιατί έχει και πολύ καλή τιμή.

Swatches from left: Clinique, Aden, Etude House eyebrow pencils
Swatches from left: Clinique, Aden, Etude House eyebrow pencils


H μάσκαρα (πρακτική για τα ατίθασα φρύδια)

  • Etude House Brow Mascara. Έτυχε να την βρω σε ένα από τα Memebox με θέμα προϊόντα της εταιρείας Etude House και αν και δεν είμαι φαν των μάσκαρα για τα φρύδια την βρίσκω αρκετά πρακτική για να ελέγξω κάποιες ατίθασες τριχούλες ή όταν θέλω ένα πιο φυσικό και ανάλαφρο αποτέλεσμα. Το βουρτσάκι του είναι αρκετά εργονομικό ώστε να μπορείς να χρησιμοποιείς την μυτερή άκρη του για να κάνεις και γεμίσματα αν θέλεις.

Etude House Brow Mascara
Etude House Brow Mascara


Οι σκιές (για experts).

Beautyuk High Brow All in one brow definition kit. Είδα ένα βιντεάκι της αγαπημένης μου από τις pixiwoo, Samantha Chapman και εντυπωσιάστηκα από αυτή την όμορφη και άκρως οικονομική παλέτα. Έχει τρεις αποχρώσεις που καλύπτουν όλες τις επιδερμίδες και μπορείς να αναμειγνύεις τις σκιές για να πετύχεις τον δικό σου χρωματικό τόνο. Περιέχει και ένα κεράκι για να "κλειδώσεις" τη σκιά. Αν πιάνει λίγο παραπάνω το χέρι σου, μπορείς να έχεις ένα πολύ όμορφο φυσικό αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια. Την αγόρασα στο Χαρμάνη, στα 4.5€.


Beautyuk High Brow All in one brow definition kit
Beautyuk High Brow All in one brow definition kit

Αυτά λοιπόν είναι τα προϊόντα φρυδιών που χρησιμοποιώ αυτήν την περίοδο! Εσείς τι χρησιμοποιείτε για τα δικά σας φρύδια;




18 σχόλια:

  1. Το τελευταίο κιτ φαίνεται πολύ ωραίο, εγώ για καθημερινή χρήση χρησιμοποιώ ένα kit που λέει Hello automn από Essence με 2 αποχρώσεις σκιών και για λίγο πιο έντονο εφέ το μολυβάκι της L'oreal στην πιο ανοιχτή απόχρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το κιτ της beautyuk είναι πολύ καλό, αλλά και το μολυβάκι της l'oreal δεν πάει πίσω. Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Etude House και φαίνεται αρκετά καλό! αυτό που αγαπώ είναι της ABH αλλα είναι λίγο ακριβό και ελπίζω να βρώ κάτι ισάξιο αλλά πιο οικονομικό για να το αντικαταστήσει! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι, τα εχω και εγω στη wishlist μου τα προιοντα της ΑΒΗ, τοσο το brow wiz οσο και το brow powder αλλα ειναι καπως ακριβα. Ισως, σε καποιες τρελες εκπτωσεις να τα πετυχω, χιχιχι! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω κάποια σκιά για τα φρύδια, δεν ξέρω έχω την εντύπωση ότι δεν μπρόκειται να έχει την ίδια διάρκεια :/ για αυτό και χρησιμοποιώ κυρίως μολύβια για να γεμίσω τα φρύδια μου.Αυτό που αγαπώ και χρησιμοποιώ τα τελευταία 2 χρόνια είναι το μολύβι φρυδιών της essence αν και θέλω πολύ να δοκιμάσω κάποια mascara για τα φρύδια!! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι, οι σκια, γενικα κραταει λιγοτερο! Αυτο το κιτ παντως της beautyuk, βαζοντας πρωτα το κερι και απλωνοντας μετα τη σκια, εχει ικανοποιητικη διαρκεια! Θελω και εγω να δοκιμασω καποιο προιον της essence για τα φρυδια!!!

      Διαγραφή
  4. Έχω της loreal και συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες. Η κέρινη πλευρά δεν κάνει τίποτα! Αλλά το μολύβι είναι ωραίο αν και θέλει ελαφρύ χέρι. Θέλω να δοκιμάσω κ το κιτ της beauty uk! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια όλα δεν έχω δοκιμάσει κάτι από τα πιο πάνω, εγώ βάφω τα φρύδια μου με μια σκιά που είναι πολύ κοντά στο χρώμα των φρυδιών μου.. όμως την έχω λιώσει κανονικά θα αρχίσω να ψάχνω για κάποιον προιον σύντομα.. μου έδωσες πολλές ιδέες.. φιλακια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εισαι φαν των σκιων, εκτος απο αυτο το κιτ της beautyuk, μπορω να σου προτεινω και το κιτ της essence "how to make brows wow" που ειναι στην ιδια φιλοσοφια, καθως και το "Εyebrow cake powder" της nyx, δυο αρκετα καλες και οικονομικες επιλογες!

      Διαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω σε όλα όσα λες σχετικά με τα φρύδια! Είναι απίστευτο το πώς μπορούν να μεταμορφώσουν ένα πρόσωπο! Πολύ όμορφη και η συλλογή σου! Μου άρεσαν ιδιαιτέρως η παλετίτσα και το μολυβάκι της Benefit! Την μάσκαρα της Etude την έχω και μου αρέσει τρελά! Την θεωρώ καλύτερη και από την αντίστοιχη της Maybelline!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, νομιζω οτι το βουρτσακι της Etude ειναι πολυ πιο πρακτικο απο αυτο της maybelline γιατι επιτρεπει πιο στοχευμενο περασμα πανω στις τριχουλες των φρυδιων. Φιλια!

      Διαγραφή
  7. Γενικά έχω πολύ πυκνά (μόλις με γκαντέμιασα >:O ), σκούρα & έντονα φρύδια, οπότε δεν χρειαζόμουν κάτι.
    Αλλά τους τελευταίους μήνες, αν θα χρησιμοποιήσω κάτι, βάζω μόνο μάσκαρες (αυτή της maybelline & αυτή της essence) & με έχουν καταβολέψει, γιατί & γεμίζουν λίγο την αρχή του φρυδιού, αλλά & "ξανοίγουν" ελαφρώς το χρώμα τους & μου έχουν κάτσει κουτί!
    Πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα έδειξες (τα πάντα δηλαδή, μόνο το μαρκαδοράκι σου ξέφυγε), αλλά αν βάλω το οτιδήποτε άλλο θα είμαι ένα φρύδι με λίγο πρόσωπο γύρω- γύρω!

    Buenas noches! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, και εγω εχω αρκετα πυκνα φρυδια αλλα πολλες φορες, προσπαθωντας να τριμαρω τις τριχες για να μην πετανε, μου ξεφευγει το ψαλιδι ή κανω λαθη με το τσιμπιδακι και ετσι παντα χρησιμοποιω καποιο μολυβι η σκια για να γεμισω κενα που εχουν δημιουργηθει. Η μασκαρα τελικα ειναι μια πολυ καλη λυση για να εχεις ενα περιποιημενο φρυδι χωρις να φοβασαι μη φανει υπερβολικο το αποτελεσμα.

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραία ανάρτηση!!! Δεν έχω δοκιμάσει τπτ από αυτά, αλλα λατρεύω το μολύβι τη catrice, το μολύβι της golden rose κ για να τα σταθεροποιώ λατρεύω την διάφανη μάσκαρα beauty uk.Φιλιά πολλά κούκλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφερουσες προτασεις τα προιοντα που χρησιμοποιειες. Εχω δει και καποια μακιγιαζ που εχεις κανει με αυτα τα προιοντα και με βαζεις στον πειρασμο να τα αναζητησω! Φιλακια!!!

      Διαγραφή
  9. Ωραία ανάρτηση με μεγάλη ποικιλία προϊόντων για τα φρύδια... προσωπικά δεν πολυασχολούμε με τα φρύδια... όταν τα θέλω πιο πυκνά χρησιμοποιώ ένα μολύβι της Radiant!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά το μολύβι της Elf! Εγώ έχω βολευτεί πολύ το eyebrow kit της Elf! :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρεσουν και μενα πολυ τα kits, ειναι πολυ βολικα τελικα. Αυτο της ELF φαινεται ενδιαφερον, θα το εχω υποψη μου! Φιλακια:)

      Διαγραφή