Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Lip balms for lips to die for

Τι είναι αυτό που υπάρχει στην τσάντα κάθε γυναίκας, κάθε ηλικίας; Τι είναι αυτό που λατρεύουμε να χρησιμοποιούμε όλες τις ώρες της ημέρας; Ένα άκρως αγαπημένο και απαραίτητο προϊόν περιποίησης είναι ένα (και δύο και τρία και ουκ έστιν αριθμός) balm για τα χείλια. Με αφορμή το lip balm της Figs & Rouge που παρέλαβα πρόσφατα από το Glowbox, σκέφτηκα να σας δείξω τα balms που χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό για να περιποιούμαι τα χείλια μου.


Figs & Rouge 100% Natural Pomegranate Balm
Figs & Rouge 100% Natural Pomegranate Balm


Ξεκινάω με μια παλιά μου αγάπη που πρόσφατα ανανεώθηκε. Πραγματικά, δεν ξέρω τι έκαναν οι γυναίκες για να διατηρούν τα χείλια τους ενυδατωμένα, πριν την εμφάνιση του κλασσικού liposan. Όταν σε πολύ μικρή ηλικία πήρα στα χέρια μου το πρώτο μου liposan νομίζω ότι ήταν "έρωτας με την πρώτη εφαρμογή". Μέχρι τότε, χρησιμοποιούσα την κλασσική βαζελίνη, η οποία έκανε βέβαια πολύ καλά τη δουλειά της αλλά δεν ήταν εύκολο να την έχεις παντού μαζί σου. Με το liposan, όπου και αν βρισκόμουν, είχα ένα φύλακα άγγελο να προστατεύει τα χείλη μου από τα σκασίματα και την ξηρότητα. Τελευταία, το liposan, πέρα από τα κλασσικά chapsticks, έβγαλε και κάποια lip butters σε στρογγυλά βαζάκια τα οποία δεν έχασα ευκαιρία να δοκιμάσω και φυσικά λάτρεψα. Βγαίνουν, αν δεν κάνω λάθος, σε τρεις γεύσεις, εγώ πήρα το lip butter Vanilla & Macadamia (yummy!!!) και το lip butter Frambuesa. Τέλος, το liposan κυκλοφορεί και σε μορφή gloss, το liposan Caregloss & Shine με καταπληκτική φραουλένια γεύση και έντονη λάμψη.


liposan Classic care, lip butter Frambuesa, lip butter Vanilla & Macadamia, caregloss & shine
Liposan Classic care, lip butter Frambuesa, lip butter Vanilla & Macadamia, Caregloss & shine

Συνεχίζω με κάποια άλλα chapsticks. Από Apivita, η οποία έχει μεγάλη ποικιλία σε lip balms, το Lip care with Pink Rose με οργανικό μελισσοκέρι και ελαιόλαδο, είναι ένα balm που δε με έχει ενθουσιάσει γιατί νιώθω ότι δεν διατηρεί αρκετά ενυδατωμένα τα χείλη μου και χρειάζεται συνέχεια ανανέωση. Από Κορρέ, το Mandarin Lip Butter stick SPF15 in Purple, είναι ένα balm το οποίο λατρεύω να φοράω καθημερινά όταν δε θέλω να κάνω έντονο μακιγιάζ. Δίνει ένα διακριτικό μώβ χρώμα στα χείλη, λάμψη και πολύ καλή ενυδάτωση καθώς και αντηλιακή προστασία. Από Neutrogena, ένα κλασσικό chapstick το οποίο χρησιμοποιώ βράδυ, ιδιαίτερα όταν νιώθω ότι τα χείλια μου χρειάζονται μια extra περιποίηση, κυρίως το χειμώνα που τα σκασίματα είναι κλασσικό φαινόμενο. Όμοια, πολύ καλό είναι και το Eco Lips, ένα αρκετά ενυδατικό balm που έχει και πολύ ωραία γεύση.  Τέλος, από την Forever Living Products, το Aloe Lips με αλόη και έλαιο jojoba, ένα απλό στικ χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, το είχα λάβει σε κάποιο συνδρομητικό κουτάκι.


Apivita lip care with pink rose, Korres lip butter stick SPF15 in Purple, Eco Lips, Neutrogena, Forever Living Aloe Lips
      Apivita lip care with pink rose, Korres lip butter stick SPF15 in Purple, Eco Lips,
Neutrogena,  Forever Living Aloe Lips

Κλείνω με κάποια από τα αγαπημένα μου lip balms τα οποία θεωρώ το "βαρύ πυροβολικό" στον αγώνα ενάντια στην ξηρότητα των χειλιών. Από το κουτάκι του Lookfantastic, το lippy cow natural lip balm της Cowshed είναι ένα balm που απλώνεται βελούδινα και κάνει αμέσως τόσο απαλά τα χείλη που παραβλέψεις την ενοχλητική κάπως κιτρώδη γεύση του (όμοια με την κιτρώδη μυρωδιά των περισσότερων προϊόντων της Cowshed που έχω δοκιμάσει). Πάλι από το Lookfantastic, το Dr. Pawpaw multipurpose soothing balm είναι ένα balm που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε άλλα σημεία όπως αγκώνες και νύχια. Εξαιρετικό, τον τελευταίο καιρό το χρησιμοποιώ όλο και πιο συχνά όταν τα χείλια μου είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από Molton Brown, το vitamin lipsaver με βιταμίνη Ε είναι ένα balm που απλά κάνει τη δουλειά του, όπως και το Never Lose Your Cherry της Anatomicals που έλαβα σε κάποιο παλιότερο Glowbox, ωραία κερασένια γεύση αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Τέλος, το PotionWitch Apothecary Honey Bee Lip Balm το οποίο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη από ένα κουτάκι του Eco Emi, είναι το πιο αγαπημένο μου lip balm, κάνει τα χείλια μου απίστευτα μαλακά και έχει φανταστική γεύση βανίλιας που φαίνεται τόσο φυσική που θέλεις να βγάλεις κουταλάκι και να το φάς!


Cowshed lippy cow, Dr. Pawpaw multipurpose soothing balm, Anatomicals Never Lose your cherry, PotionWitch Apothecary Honey Bee Lip Balm, Molton Brown vitamin lipsaver
Cowshed lippy cow, Dr. Pawpaw multipurpose soothing balm, Anatomicals Never Lose your cherry,
PotionWitch Apothecary Honey Bee Lip Balm, Molton Brown vitamin lipsaver


Αυτά λοιπόν ήταν τα προϊόντα ενυδάτωσης για τα χείλια που έχουν περίοπτη θέση στη τσάντα μου, στο γραφείο, στο νεσεσέρ μου. Ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα lip balms;




13 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα όλα, θέλω πολύ να δοκιμάσω τo liposan στην συσκευασία με το βαζάκι και φυσικά με την γεύση vanilla & macadamia ..
    Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο κομοδίνο μου δίπλα έχω το Neutrogena, αρκετά καλό... και σκέφτομαι κι' γω αν αξίζει να πάρω τα καινούρια liposan με το βαζάκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Neutrogena ειναι εξαιρετικο, τα καινουργια liposan με το βαζακι δεν ειναι τοσο ενυδατικα αλλα εχουν πολυ ωραιες γευσεις!

      Διαγραφή
  3. Πολύ μ' αρέσει, που παρουσιάζεις πληθώρα προϊόντων.
    Έχω χρησιμοποιήσει αρκετά lip balms & ένα απ' τα αγαπημένα μου είναι αυτό της Liposan με το macadamia.
    Θέλω πολύ όμως να δοκιμάσω & αυτό της Nuxe για το οποίο έχω ακούσει μόνο διθυραμβικές κριτικές!

    Καλό μεσημεράκι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω το εχω στην wishlist μου αυτο της Nuxe, πρεπει να ειναι πολυ καλο! Φιλιά:)

      Διαγραφή
  4. Υπέροχο post και πάνω που έψαχνα lip balm γιατί τα χείλη μου είναι σε τραγική κατάσταση! Έχω δοκιμάσει τόσα πολλά, αλλά τίποτα δεν κάνει τόσο καλή δουλειά όσο θα ήθελα...

    Φιλάκια :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι πιο σημαντικο ειναι να επαναλαμβανεις τη χρηση του οσο πιο συχνα μπορεις και ας μην ειναι το καλυτερο balm που υπαρχει. Κακα τα ψεματα, λογω της συνθεσης τους τα balm δε μπορουν να μεινουν για αρκετη ωρα πανω στα χειλια μας, με λιγο καφε, λιγο χυμο εχουν εξαφανιστει.
      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  5. Έχω κι εγώ ένα πιο παλιό lip balm της Forever και είναι πολύ βουτυρένιο. Πολύ όμορφο ποστ :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο post!! Έχω και εγώ τα lip balm της liposan και τα υπεραγαπώ!! Και τα lip butter του Korres είναι super ειδικά αυτά στο βαζάκι είναι πολύ καλά!! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μενα μου αρεσουν πολυ τα balms του Κορρε, μου αρεσει που εχουν και λιγο χρωμα. Φιλακια :)

      Διαγραφή
  7. Το Vanilla & Macadamia από Liposan το αγαπώ! Γενικά,είμαι εθισμένη στα lip balms... <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή