Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Essie Starry Starry Night Retro Revival

Τι σημαίνει η λέξη lemming; Όταν διάβασα σε κάποιο beauty blog αυτή τη λέξη, θυμήθηκα ένα παλιό ηλεκτρονικό παιχνίδι με κάτι ανθρωπόμορφα ποντικάκια που έτρεχαν στα τυφλά το ένα πίσω από το άλλο και έπεφταν συνέχεια πάνω σε εμπόδια ή σε γκρεμούς. Ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι η λέξη αυτή χρησιμοποιείται από beauty bloggers για να περιγράψει την τρέλα και το διακαή πόθο για βερνίκια νυχιών που είναι διάσημα και δυσεύρετα. Μάλιστα, όσο πιο δυσεύρετα είναι αυτά τα βερνίκια τόσο μεγαλύτερη φαίνεται ότι γίνεται η μανία για να τα αποκτήσεις.

Are you lemming for Essie Starry Starry Night?
Essie Starry Starry Night - The Holy Grail of lemmings

Ένα βερνίκι που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο βασιλιάς των lemmings είναι το Starry Starry Night (SSN) της αγαπημένης μας Essie.  Ψάχνοντας να βρω πληροφορίες για αυτό το βερνίκι και διαβάζοντας σχόλια και συζητήσεις σε blogs, ανακάλυψα ότι μάλλον η τρέλα μου με τα βερνίκια νυχιών δεν είναι τίποτα μπροστά στον παροξυσμό που παρουσιάζουν οι γυναίκες παγκοσμίως για αυτό το πολύτιμο μπουκαλάκι. Οι οποίες μάλιστα αποκαλούνται και αυτές lemmings και είναι διατεθειμένες να δώσουν ένα σκασμό λεφτά για να το αποκτήσουν!

Το Starry Starry Night κυκλοφόρησε το 1985 και η αρχική του φόρμουλα περιείχε σκόνη διαμαντιού. Η κυκλοφορία του σταμάτησε το 1998 γιατί, σύμφωνα με την Essie Weingarten τους τελείωσαν οι προμήθειες της συγκεκριμένης σκόνης. Έκτοτε, η τιμή του εκτοξεύτηκε και έφτασε να πωλείται κοντά στα 250$ στο ebay. Η φήμη του έφτασε μέχρι τους New York Times οι οποίοι έκαναν ολόκληρο αφιέρωμα στο VHTF (very hard to find) αυτό βερνίκι!

Essie Starry Starry Night craze analysis on New York Times
Essie Starry Starry Night craze analysis on New York Times

Τι είναι αυτό όμως που έχει κάνει αυτό το βερνίκι τόσο cult; Το SSN έχει ένα ιδιαίτερο σκούρο μπλε navy χρώμα, με ασημένιο γκλίτερ. Μέχρι εδώ τίποτα το ιδιαίτερο. Αυτό που το κάνει όμως τόσο μοναδικό είναι η σύσταση του, σε μορφή τζελ, η οποία, όσο χτίζεις το χρώμα προσθέτοντας το δεύτερο και τρίτο στρώμα, του δίνει ένα βάθος και ένα τρισδιάστατο εφέ. Στο τέλος, τα νύχια σου νομίζεις ότι έχουν πάνω τους τον έναστρο ουρανό, και εκεί είναι που δικαιώνεται και το όνομα αλλά και η φήμη του βερνικιού. Σας δείχνω μια φωτογραφία του βερνικιού το οποίο φυσικά δεν έχω, (δανεισμένη από το instagram της Natacha @tachas_nails), μόνο και μόνο για να κάνετε τις συγκρίσεις.

Essie Starry Starry Night (Original), photo by @tacha_nails
Essie Starry Starry Night (Original), photo by @tachas_nails

Τις συγκρίσεις με τι όμως; Φυσικά με τη φετινή επανέκδοση του Starry Starry Night η οποία αποτελεί μέρος της limited edition Retro Revival Collection που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Essie για να γιορτάσει τα 35 χρόνια της. Αν και οι κριτικές που έχω διαβάσει δεν είναι και οι καλύτερες, δε μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου που κατάφερα να αποκτήσω αυτήν την απόχρωση.

Essie Starry Starry Night Retro Revival Collection
Essie Starry Starry Night Retro Revival Collection

Η προσπάθεια να αποτυπωθεί η αρχική απόχρωση στην επανέκδοση του βερνικιού θεωρήθηκε από πολλές αποτυχημένη, γιατί πράγματι δεν φαίνεται να έχει μεγάλη σχέση με το αρχικό χρώμα. "Το μπλε είναι λιγότερο σκούρο, η σύσταση του δεν περιέχει σκόνη διαμαντιού ενώ τα γκλίτερ είναι πιο μεγάλα και πιο αραιά", αυτά ήταν μερικά μόνο από τα αρνητικά σχόλια κάποιων bloggers . Παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι ένα πανέμορφο και εντυπωσιακό χρώμα. Στη φωτό βλέπετε το αποτέλεσμα μετά από 2 στρώσεις και χωρίς top coat.

Essie Starry Starry Night (Retro Revival) swatch
Essie Starry Starry Night (Retro Revival) swatch

Και πάμε λοιπόν στο διαγωνισμούλη μας! Ε, μη μου πείτε ότι δεν το περιμένατε, όσες με ακολουθείτε στο facebook θα είχατε σίγουρα πιάσει το υπονοούμενο. Τρεις τυχερές λοιπόν θα κάνουν δικό τους αυτό το πανέμορφο βερνίκι. Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω υποχρεωτικά βήματα:
  1. Να γίνετε μέλη στο blog (πατώντας το μπλε κουτάκι πάνω δεξιά που γράφει "Γίνετε μέλη αυτού του ιστότοπου")
  2. Να κάνετε Like στη σελίδα του blog στο Facebook
  3. Να κάνετε ένα σχόλιο σε αυτήν την ανάρτηση με το όνομα σας στο Facebook για να μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας. (Κορίτσια, πολύ σημαντικό και για να μπορώ να διασταυρώσω ότι έχετε ακολουθήσει όλα τα βήματα, μη το παραλείψετε!)
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για κατοίκους Ελλάδας και θα λήξει την Κυριακή 3 Απριλίου στις 23:59. Το επόμενο βράδυ θα ανακοινωθούν οι νικητές (σε καινούργια ανάρτηση αλλά και στη σελίδα του blog στο Facebook) με τον οποίο θα επικοινωνήσω άμεσα και ο οποίος θα πρέπει να μου απαντήσει εντός 72 ωρών για να κατοχυρώσει το δώρο του.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και περιμένω με ανυπομονησία τις συμμετοχές σας!!!

Χορηγοί επικοινωνίας: saveandwin.gr, kerdiseto.gr.

**** O ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ ****

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου