Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

La Roche-Posay Redermic Range - Review

Γεια σας, γεια σας κορίτσια! Σήμερα σκέφτηκα να σας παρουσιάσω κάποια από τα αγαπημένα προϊόντα περιποίησης προσώπου που χρησιμοποιώ αυτήν την περίοδο. Συγκεκριμένα, θα αναφερθώ σε μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες δερμοκαλλυντικών, τη δημοφιλή La Roche-Posay και τη σειρά της Redermic, μια σειρά εξειδικευμένη στην αντιγηραντική φροντίδα.

La Roche-Posay Redermic Line
La Roche-Posay Redermic Range

Ποιο είναι το συστατικό που μπορείς να εμπιστευτείς τυφλά για να απαλύνεις τις πρώτες ρυτίδες και ταυτόχρονα να ξεπεράσεις την ακμή που συχνά-πυκνά κάνει την εμφάνιση της παρόλο που εσύ έχεις προ πολλού περάσει την εφηβεία; Ένα είναι το συστατικό και αυτό δεν είναι άλλο από τη Ρετινόλη.

Τι ακριβώς είναι όμως η ρετινόλη; Με αυτό το όνομα είναι ευρέως γνωστή η βιταμίνη Α και τα παράγωγα της, μια βιταμίνη με άριστες επιδόσεις στην αντιγήρανση. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι θεραπείες με ρετινόλη ενισχύουν αποτελεσματικά την παραγωγή κολλαγόνου και την ανάπλαση των κυττάρων ενώ παράλληλα προκαλούν ελαφριά απολέπιση και βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας σβήνοντας τις λεπτές γραμμές, τις δυσχρωμίες ακόμα και τα σημάδια από ακμή και ψωρίαση.

La Roche-Posay Redermic [R] and Redermic [R] Yeaux
La Roche-Posay Redermic [R] and Redermic [R] Yeaux

Η ρετινόλη λοιπόν είναι ένα συστατικό πασπαρτού! Όμως δεν είναι όλες οι επιδερμίδες το ίδιο ανεκτικές στη θαυματουργή ρετινόλη για αυτό καλό είναι, αν κάποιος είναι αρχάριος στη χρήση της, να ξεκινήσει με μια κρέμα ή θεραπεία με μικρή περιεκτικότητα ρετινόλης. Εγώ επέλεξα την σειρά Redermic [R] της La Roche-Posay έχοντας διαβάσει πολύ καλές κριτικές και βλέποντας ότι η περιεκτικότητα της σε ρετινόλη είναι ικανοποιητική για αρχή. Εξάλλου, η εταιρεία La Roche-Posay απευθύνεται κυρίως σε επιδερμίδες που "έχουν τις ευαισθησίες τους".

La Roche-Posay Redermic [R]
La Roche-Posay Redermic [R]

Έτσι, εδώ και αρκετές εβδομάδες κάθε βράδυ χρησιμοποιώ την Redermic [R] Anti-Ageing Concentrate Intensive. Πρόκειται για μια κρέμα σε σωληνάριο με καθαρή ρετινόλη σε περιεκτικότητα 0.3% αλλά και ένα σύμπλεγμα ρετινόλης προοδευτικής απελευθέρωσης. Ταυτόχρονα περιέχει 0.3% λιπο-υδροξυοξύ (LHA), ένα παρόμοιο με το σαλικυλικό οξύ συστατικό, με απολεπιστικές ιδιότητες. Η σύσταση της είναι ανάλαφρη, το άρωμα της διακριτικό και η συσκευασία της με το μυτερό στόμιο πάρα πολύ πρακτική. Δεν μου προκάλεσε κανένα ερεθισμό ακόμα και όταν τη χρησιμοποίησα σε συνδυασμό με κρέμες με ΑΗΑ.

Τα αποτελέσματα ήταν ορατά σχεδόν από την πρώτη εβδομάδα χρήσης. Δεν ξέρω αν οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν η πρώτη επαφή του δέρματος μου με καθαρή ρετινόλη αλλά πραγματικά ποτέ δεν είχα τόσο λείο και λαμπερό πρόσωπο. Το είδα στον καθρέφτη και το άκουσα λαμβάνοντας πολλά κολακευτικά σχόλια. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσες έχουν κανονικό/μεικτό δέρμα ενώ όσες έχετε ξηρή επιδερμίδα καλό είναι να τη χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με κάποια πιο πλούσια ενυδατική ή κάποιο έλαιο προσώπου. Αυτή η κρέμα είναι η ιδανική για να κάνεις την πρώτη σου γνωριμία και να ενισχύσεις την ανεκτικότητα του δέρματος σου στη ρετινόλη.

La Roche-Posay Redermic [R] Yeaux
La Roche-Posay Redermic [R] Yeaux

Για τη φροντίδα των ματιών χρησιμοποιώ την Redermic [R] Eyes. Στην κρέμα αυτή η περιεκτικότητα σε ρετινόλη είναι 0.1% ενώ ταυτόχρονα περιέχει 0.2% καφεΐνη που δρα ενάντια στους μαύρους κύκλους. Τα αποτελέσματα εδώ δεν ήταν τόσο γρήγορα ορατά σε σχέση με τη λείανση των ρυτίδων, δεν έχω άλλωστε ακόμα σοβαρό πρόβλημα για να δω μεγάλη διαφορά. Σε σχέση όμως με τα σημάδια κούρασης και τους μαύρους κύκλους είδα σημαντική βελτίωση σχεδόν από τις πρώτες εβδομάδες χρήσης.

Το πρωί από την άλλη αλλάζω τη ρουτίνα και αντικαθιστώ τη ρετινόλη με ένα άλλο εξίσου ευεργετικό συστατικό, τη βιταμίνη C και συγκεκριμένα από την ίδια σειρά χρησιμοποιώ την κρέμα Redermic [C] Anti-wrinkle Firming Moisturizing Filler για κανονικές/μεικτές επιδερμίδες. Ανάλαφρη σύσταση, γρήγορη απορρόφηση και βελούδινο τελείωμα που την κάνει ιδανική βάση για μακιγιάζ, είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της κρέμας που βλέπεις από την πρώτη χρήση ενώ μακροχρόνια βλέπεις τις ρυτίδες να λειαίνονται και την επιδερμίδα να γίνεται πιο ομοιόμορφη, πιο λαμπερή και να ανακτά τη σφριγηλότητα της.

La Roche-Posay Redermic [C]
La Roche-Posay Redermic [C]

Όπως πάντα, τα πρωινά συνεχίζω την τελετουργία περιποίησης με αντηλιακή κρέμα. Με αυτή τη ρουτίνα που συμπεριλαμβάνει ρετινόλη και βιταμίνη C, η αντηλιακή δεν πρέπει ποτέ να αμεληθεί ειδικά τώρα που η ηλιακή ακτινοβολία γίνεται περισσότερο έντονη.

Τα προϊόντα της σειράς Redermic μπορείς να τα βρεις σε φαρμακεία και online φαρμακεία. Συνήθως επιλέγω το online φαρμακείο ofarmakopoiosmou.gr και με μερικά κλικ έχω τα προϊόντα που θέλω στην πόρτα μου γρήγορα και οικονομικά. Την εταιρεία La Roche-Posay για παράδειγμα, τη βρίσκεις με έκπτωση που ξεκινάει από 30%  ενώ μπορείς να βρεις ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις σε μια τεράστια ποικιλία προϊόντων περιποίησης και διατροφής για όλη την οικογένεια.

Έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα προϊόντα της σειράς Redermic; Περιμένω με ενδιαφέρον τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου