Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Sampling Skinfood Platinum Grape Cell BB cream

Πρόσφατα αγόρασα ένα μεγάλο σετ από δείγματα ασιατικών BB creams από το cosmetic-love (www.cosmetic-love.com) και άρχισα σιγά σιγά να δοκιμάζω μερικές. Τώρα που είναι καλοκαίρι, διάλεξα να δοκιμάσω κάποιες BB με υψηλό δείκτη προστασίας όπως αυτή για την οποία θα μιλήσω σε αυτό το post, την Skinfood Platinum Grape Cell Essential BB cream SPF45+++.

Skinfood Platinum Grape Cell Essential BB cream SPF45 PA+++ samples
Skinfood Platinum Grape Cell Essential BB cream SPF45 PA+++ samples

Η Skinfood είναι μια ασιατική εταιρεία καλλυντικών με κυριότερα συστατικά εκχυλίσματα διαφόρων φυτών με ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Παλιότερα είχα μιλήσει για την Skinfood Aloe Sun BB cream (δες εδώ), η οποία γενικά μου άρεσε αλλά με απογοήτευσε λίγο λόγω του χαμηλού δείκτη προστασίας. Η Platinum Grape Cell από την άλλη, έχει δείκτη SPF45 που είναι ιδανικός για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρώτα, ας δούμε τι ιδιότητες έχουν τα κύρια συστατικά αυτής της κρέμας:
Grape Cell: Η Bourgogne θεωρείται μια από τις τρεις περιοχές με την καλύτερη παραγωγή κρασιού στη Γαλλία, γνωστή για την παραγωγή των σταφυλιών Gamay. Τα εκχυλίσματα από αυτά τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στην κρέμα, βοηθούν στην αναδόμηση και σύσφιξη του δέρματος.
Platinum: Η πλατίνα είναι ένα από τα πιο αγνά και πιο σπάνια μέταλλα στον κόσμο. Με εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η πλατίνα χρησιμοποιείται ευρέως σε τρόφιμα, φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα.
(Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από το site της Skinfood)

Η Skinfood έχει κυκλοφορήσει ολόκληρη σειρά καλλυντικών φροντίδας του δέρματος με βάση αυτά τα συστατικά. Η Skinfood Platinum Grape Cell Essential ΒΒ cream, εκτός από σύσφιξη και αναδόμηση, προσφέρει μεγάλη αντηλιακή προστασία και λάμψη του δέρματος γιατί περιέχει adenosine και arbutin που συμβάλλουν στην λεύκανση και εξισορρόπηση του χρωματικού τόνου.

Έχοντας δοκιμάσει μόνο κάποια samples, δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη για την φροντίδα που μπορεί να προσφέρει στο δέρμα μου η συγκεκριμένη κρέμα. Μπορώ όμως να βγάλω συμπέρασμα για το αν ταιριάζει στο χρωματικό μου τόνο, αν προσφέρει κάλυψη, ματ αποτέλεσμα κλπ.

Skinfood Platinum Grape Cell Essential BB cream unblended swatch
Skinfood Platinum Grape Cell Essential BB cream unblended swatch in #1 light beige
Η γνώμη μου:
  • Κάλυψη. Η κάλυψη είναι ελαφριά. Κοκκινίλες και κάποια σπυράκια θέλουν σίγουρα και δεύτερο στρώμα για να καλυφθούν. Σε αυτό τον τομέα μάλλον απογοητεύτηκα.
  • Υφή και εφαρμογή. Η κρέμα είναι αρκετά ρευστή, παρόλα αυτά πάλι έχω πρόβλημα στο άπλωμα, όπως είχα και με την Skinfood Aloe Sun. Με primer, γρήγορες κινήσεις και πολύ δούλεμα με τα χέρια (όχι πινέλο, όχι σφουγγαράκι) κάτι γίνεται.
  • Χρωματικός τόνος. Βγαίνει σε 2 αποχρώσεις, εγώ δοκίμασα την #1 Light Beige αλλά βγαίνει και στην απόχρωση #2 Natural Beige. Καμία σχέση οι αποχρώσεις με την Skinfood Aloe Sun, το χρώμα του #1 είναι αρκετά πιο ζεστό μπεζ, που μου ταιριάζει τώρα επειδή με τα μπάνια έχω πάρει λίγο χρώμα αλλά θα είναι λίγο σκούρο για το χειμώνα.
  • Τελείωμα. Το τελείωμα είναι αρκετά ματ.
  • Λείανση και βελτίωση υφής της επιδερμίδας. Δεν είδα κάποια διαφορά. Μάλιστα, σε κάποια σημεία είδα και κάποια ξηρά μπαλωματάκια. Σίγουρα αυτή η κρέμα δεν ταιριάζει στις ξηρές επιδερμίδες γιατί δεν προσφέρει ενυδάτωση.
  • Μείωση εμφάνισης πόρων. Δεν είδα κάποια διαφορά.
  • Δείκτης προστασίας. Το βασικό ατού της κρέμας είναι για μένα ο υψηλός δείκτης προστασίας. Με SPF 45+++ και με τόσο ελαφριά κάλυψη μπορείς να τη φορέσεις και στην παραλία.
  • Διάρκεια. Μετά από 4 ώρες, η λιπαρότητα έχει κάνει την εμφάνιση της, άλλο ένα σημείο στο οποίο η κρέμα με απογοήτευσε.
  • Λεύκανση και αντιγήρανση. Λόγω δοκιμής μόνο samples, δεν μπορώ να έχω άποψη.
  • Άρωμα.Το άρωμα είναι αρκετά έντονο και μένει για αρκετή ώρα, αυτό ίσως θα απογοητεύσει πολλούς. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί όλες αυτές οι κατά τ' άλλα εξαιρετικές ασιατικές μάρκες βάζουν τόσο έντονα αρώματα στα καλλυντικά προϊόντα τους.
  • Συστατικά. Δεν περιέχει parabens, περιέχει όμως talc και έτσι εξηγείται και η δυσκολία στο άπλωμα.

Συμπέρασμα:
Ευτυχώς, δοκίμασα sample της Skinfood Platinum Grape Cell ΒΒ cream γιατί δεν ταίριαξε καθόλου με τις ανάγκες μου. Αν εξαιρέσεις τον υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας, σε όλα τα άλλα με απογοήτευσε. Νομίζω ότι είναι μια κρέμα που ταιριάζει περισσότερο σε ώριμες κανονικές/λιπαρές επιδερμίδες χωρίς ατέλειες που χρειάζονται μια δόση φωτεινότητας, λάμψης και ματ αποτελέσματος και φυσικά αντιγήρανση και σύσφιξη που μπορεί μακροχρόνια να προσφέρουν τα φυτικά συστατικά που περιέχει.


Skinfood Platinum Grape Cell Essential BB cream SPF45 PA+++ pump bottle
Skinfood Platinum Grape Cell Essential BB cream in pump bottle
(H photo είναι από το site της cosmetic-love)
Το κανονικό μέγεθος βγαίνει σε μπουκάλι με αντλία όπως της Skin79 και κοστίζει γύρω στα 27 δολάρια (στο ebay ίσως να μπορείτε να το βρείτε και σε καλύτερη τιμή).

Εσείς την έχετε δοκιμάσει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου