Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Essie Fall 2016 Collection - Fall for Japanese

Γεια σας, γεια σας κορίτσια! Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από το blog, λόγω φόρτου εργασίας και στη συνέχεια λόγω καλοκαιρινών διακοπών, επιστρέφω δριμύτερη, με γεμάτες μπαταρίες και ανεβασμένη διάθεση. Δεν μας πτοεί ότι το καλοκαίρι τέλειωσε, ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας αρκετά ζεστός και για μπάνια και για βόλτες και για εκδρομές. 

Και ενώ όλοι μας προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διώξουμε την αρνητική ενέργεια που μπορεί να προκαλεί η ευχή "Καλό φθινόπωρο", οι φθινοπωρινές συλλογές καλλυντικών και ρούχων έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνιση τους. Σήμερα λοιπόν, για να μπούμε λίγο στο κλίμα, σας παρουσιάζω την Fall 2016 collection της Essie με τίτλο Kimono-over.

Essie Fall 2016 Collection
Essie Fall 2016 Collection

Με ταξιδιάρικη διάθεση στις τελευταίες της συλλογές, η Rebecca Minkoff μας οδηγεί αυτή τη φορά στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την μακρινή Ιαπωνία. Η συλλογή Kimono-over σχηματίζει εικόνες με θέα το Τόκιο, μια πόλη στην οποία το παραδοσιακό συναντάει το μοντέρνο, μια πόλη που βρίθει από ενέργεια, μια μητρόπολη της μόδας, μια πόλη πλούσια σε εκλεκτική γαστρονομία και έντονη νυχτερινή ζωή.

Τι λέτε λοιπόν, ξεκινάμε το μάθημα Ιαπωνικής κουλτούρας και κουζίνας;

  • Playing Koi
Τι είναι το Ιαπωνικό Koi και γιατί η Essie παράφρασε το Playing Toy σε Playing Koi για αυτό το πορτοκαλο-κεραμιδί βερνίκι; Το Ιαπωνικό Koi είναι ένα γλυκύτατο ψαράκι με έντονες πορτοκαλί κηλίδες, ένα ψάρι που, κατά τους Ιάπωνες, είναι σύμβολο καλοτυχίας και ευημερίας.

Japanese Koi
Japanese Koi
Η απόχρωση Playing Koi είναι πολύ ιδιαίτερη, ένα πολύ ζεστό χρώμα, το χρώμα που παίρνουν τα φύλλα όταν πέφτουν το φθινόπωρο. Το βερνίκι έχει κρεμώδη σύσταση και με 3 στρώσεις επιτυγχάνεται ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Σε όλες τις φωτογραφίες έχω περάσει 2 στρώσεις και δεν έχω βάλει top coat.

Essie Playing Koi
Essie Playing Koi

  • Maki me happy
Έχετε δοκιμάσει Sushi; Αν και το τρώω με ευχαρίστηση δε μπορώ να πω ότι είμαι φανατική, σίγουρα όμως είναι κάτι διαφορετικό. Ο τρόπος τυλίγματος του sushi στη μορφή των rolls λέγεται maki και κάπως έτσι η έκφραση make me happy έγινε maki me happy και έδωσε όνομα σε αυτό το βυσσινο-κόκκινο βερνίκι.

Japanese Maki Sushi rolls
Japanese Maki Sushi rolls
Το Maki me happy είναι ίσως το πιο συνηθισμένο χρώμα της συλλογής, ένα χρώμα που σίγουρα το έχω ξανασυναντήσει αλλά ποτέ δε λέω όχι σε ένα ακόμα βυσινί! Σύσταση κρεμώδης, 3 στρώσεις νομίζω ότι δίνουν τέλειο αποτέλεσμα.

Essie Maki me happy
Essie Maki me happy

  • Now and Zen
Now and then! Τότε, γύρω στο 1100, μια νέα, αρκετά δημοφιλής εξέλιξη του Βουδισμού που λεγόταν Zen έφτασε από την Κίνα στην Ιαπωνία. Οι Βουδιστές του Zen πίστευαν ότι για να φτάσεις στην Σοφία δεν ήταν απαραίτητη η πίστη και η καλοσύνη αλλά ο διαλογισμός, η αυτοσυγκέντρωση και η πειθαρχία. Οι ιδέες αυτές είχαν ιδιαίτερη απήχηση στους Ιάπωνες πολεμιστές και όσο αυτοί ανέβαιναν στην κοινωνική ιεραρχία τόσο μεγαλύτερη επιρροή είχε το Zen στην καθημερινότητα αλλά και στην Ιαπωνική κουλτούρα.

Zen Gardens
Zen Gardens

Έτσι λοιπόν πάμε στο Now and Zen, ένα γκριζοπράσινο που σίγουρα θα το λατρέψουμε τους φθινοπωρινούς μήνες. Αγαπημένη απόχρωση, κρεμώδης σύσταση, οπάκ αποτέλεσμα με 2 στρώσεις.

Essie Now and Zen
Essie Now and Zen

  • Udon know me
Και από το διαλογισμό πάμε πάλι στο φαγητό! Σας αρέσουν τα noodles; Εγώ προσωπικά τα λατρεύω αλλά ομολογώ ότι δεν έχω δοκιμάσει τα συγκεκριμένα χοντροκομμένα noodles που λέγονται Udon και χρησιμοποιούνται αρκετά στην Ιαπωνική κουζίνα.

Japanese Udon noodles
Japanese Udon noodles
Και προχωράμε σε ένα muted γαλάζιο, το οποίο η Essie χαρακτηρίζει ως "μυστηριώδες" γαλάζιο ίσως για να δικαιολογήσει το όνομα Udon Know me. Δεν είναι από τα φωτεινά γαλάζια χρώματα, αποπνέει μια μελαγχολία οπότε ναι, μπορείς άνετα να το φορέσεις φθινόπωρο. Κρεμώδης σύσταση, 2 στρώσεις ιδανικές.

Essie Udon know me
Essie Udon know me

  • Go go Geisha
Συνεχίζουμε στο πιο σημαντικό σύμβολο της Ιαπωνικής κουλτούρας την Γκέισα. Θυμάμαι, πριν από πολλά χρόνια, πόσο πολύ με είχε εντυπωσιάσει και απορροφήσει το βιβλίο "Αναμνήσεις μιας Γκέισας" το οποίο περιείχε πολύ γλαφυρές περιγραφές της ζωής μιας Γκέισας, το μακιγιάζ, το χτένισμα, το ντύσιμο με υπέρλαμπρα Κιμονό, το στήσιμο, το περπάτημα, τους τρόπους συμπεριφοράς, την προετοιμασία του τσαγιού, το χορό ή το παίξιμο του μουσικού οργάνου.

Geisha

Πάμε λοιπόν σε ένα βερνίκι που έχει δανειστεί το όνομα του από τις γοητευτικές γκέισες, το Go go Geisha, ένα πουδρέ ροζ, όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο ως χρώμα, αλλά πάντα κομψό και διαχρονικό. Εδώ η Essie με εξέπληξε ευχάριστα ως προς τη σύσταση, είναι από τα πιο κρεμώδη παλ χρώματα της Essie που έχω συναντήσει και μπορεί, αν είχα τη σωστή τεχνική, να πετύχαινα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και με 1 στρώση. Εδώ το βλέπετε με 2 στρώσεις, τέλειο!

Essie Go go Geisha
Essie Go go Geisha

  • Kimono-over
Κλείνοντας το μάθημα Ιαπωνικών σας παρουσιάζω την σταρ της συλλογής, την απόχρωση Kimono-over. Δεν χρειάζονται συστάσεις για το Κιμονό, ένα ένδυμα που έχει αγαπηθεί τόσο, όχι μόνο από τους Ιάπωνες αλλά και από όλον τον κόσμο. Το υπέροχο βαθύ δαμασκηνί του Kimono-over είναι η ιδανικότερη επιλογή για τους φθινοπωρινούς αλλά και τους χειμωνιάτικους μήνες. Κρεμώδης σύσταση, με 2 στρώσεις ιδανικό αποτέλεσμα.

Essie Kimono-over
Essie Kimono-over

Η Essie δημιούργησε, για ακόμα μια φορά κατά τη γνώμη μου, μια αρκετά επιτυχημένη συλλογή. Οι αγαπημένες μου αποχρώσεις είναι σίγουρα η Go go Geisha και η Now and Zen, αλλά και η Maki Me Happy θα διακοσμήσει σίγουρα αρκετά συχνά τα νύχια μου όταν ο καιρός αρχίζει να κρυώνει περισσότερο.

Πως σας φαίνεται η φθινοπωρινή συλλογή της Essie; Ποια είναι η αγαπημένη σας απόχρωση; Sayonara!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου