Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Thought Essie couldn't create the perfect 90s mix? As if!

Γεια σας, γεια σας κορίτσια! Μετά από ένα αρκετό μεγάλο διάλειμμα από το blogging λόγω καλοκαιρινών διακοπών επανέρχομαι δριμύτερη με την παρουσίαση της νέας φθινοπωρινής collection της Essie με τίτλο "As if!". Σήμερα λοιπόν συζητώντας για τα νέα βερνίκια της συλλογής, θα κάνουμε παράλληλα και ένα flashback σε μια εποχή που τα τελευταία χρόνια πολλοί φαίνεται να ξαναθυμούνται και να δανείζονται στοιχεία της είτε στο χώρο της μόδας είτε στο χώρο της ομορφιάς.

Essie Fall 2017 "As if!" Collection
Essie Fall 2017 "As if!" Collection

Η Essie λοιπόν αποτίει φόρο τιμής στα 90's, μια δεκαετία που άφησε τη δική της ιστορία, μια περίοδος που μισήθηκε από πολλούς και αγαπήθηκε από πολλούς περισσότερους. Πάμε να δούμε μια μια τις αποχρώσεις και βασισμένες στα ευρηματικά ονόματα των βερνικιών της Essie να κάνουμε κάποιες αναφορές στην χρυσή και λίγο υπερβολική εποχή των 90's.

Essie Fall 2017 Collection
Essie Fall 2017 Collection

"Η νέα συλλογή για το Φθινόπωρο 2017 της Essie ενσωματώνει το επαναστατικό πνεύμα των 90s με αποχρώσεις που ξεκινούν από το φωτεινό baby pink και φτάνουν μέχρι το εντυπωσιακό, σκούρο μωβ", κάπως έτσι αρχίζει το shade story της Essie και καταλήγει με τη φράση "Thought the 90s were over?" και αμέσως σε βάζει στο κλίμα απαντώντας "As if!", μια φράση που ήταν δημοφιλής στους έφηβους των 90s και η οποία έμεινε στην ιστορία χάρη στην Alicia Silvestone, τη γλυκιά Cher στην νεανική ταινία "Clueless" (1996). Η Essie δανείστηκε αυτήν την τόσο χαρακτηριστική ατάκα για να ονομάσει τη φθινοπωρινή συλλογή της και κατά τη γνώμη μου δε θα μπορούσε να διαλέξει πιο ευφάνταστο και πιο "so 90s" τίτλο.

Essie named the Fall Collection after Cher's line "As if!" in film "Clueless"
Essie named the Fall Collection after Cher's line "As if!" in film "Clueless"

Την ατάκα της Cher στο Clueless, "As if!" χρησιμοποίησε η Essie για να ονομάσει και το πρώτο βερνίκι της συλλογής. Το "As if!" είναι ένα κρεμώδες πουδρέ γαλάζιο-γκρι, το πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου βερνίκι της συλλογής και μια μοναδική απόχρωση. Απλώνεται τέλεια και γίνεται οπάκ σε 2 στρώσεις.

Essie - As if!
Essie - As if!

Πολύ πριν από το Clueless και τα Χτυποκάρδια στο Μπέβερλυ Χιλς που διαδραματίζονταν σε σχολεία και παρουσίαζαν τη ζωή των νέων της εποχής εκείνης, υπήρχε φυσικά και η σειρά "Saved by the Bell".

American School series "Saved by the bell"
American School series "Saved by the bell"

Το δεύτερο βερνίκι λοιπόν, το Saved by the Bell(e) είναι ένα κρεμώδες φωτεινό baby pink, μια απόχρωση που την έχεις ξαναδεί σε παλιότερες συλλογές. Δεν είναι από τις αποχρώσεις που αγαπώ, σίγουρα όμως οι λάτρεις του ροζ θα ξετρελαθούν με το Saved by the Belle. Και αυτό απλώνεται ιδανικά σε 2 στρώσεις.

Essie - Saved by the Belle
Essie - Saved by the Belle

Ας αφήσουμε τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ας πάμε στη μουσική. Το απόλυτο μουσικό γκάτζετ που κυριάρχησε στα 80s αλλά και στις αρχές των 90s ήταν η κασέτα. Όλοι αγαπούσαν τις κασέτες μουσικής και ακόμα περισσότερο τις κασέτες που έφτιαχναν με δικές τους επιλογές τραγουδιών, τα θρυλικά mixtapes. Ας ακούσουμε τον John Cusack σε μια από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες, βασισμένη στο διάσημο βιβλίο των 90's High Fidelity, να εξηγεί πως φτιάχνεται το τέλειο mixtape.


Το τρίτο βερνίκι Mixta(u)pe, ένα κρεμώδες ιβουάρ με ροζ υποτόνους. Γενικά, τα πολύ ανοικτόχρωμα βερνίκια με δυσκολεύουν στην εφαρμογή, το Mixtaupe όμως έχει τόσο πλούσιο χρώμα που από το πρώτο στρώμα γίνεται οπάκ, ενώ με το δεύτερο έχεις τέλειο αποτέλεσμα.

Essie - Mixtaupe
Essie - Mixtaupe

Το μουσικό κίνημα του Grunge, αν και είχε ξεκινήσει κάπου στα μέσα των 80s, απογειώθηκε στις αρχές των 90s με συγκροτήματα όπως οι Nirvana, οι Soundgarden και οι Pearl Jam.
 
Nirvana
Nirvana

Επόμενο ήταν φυσικά, το Grunge να επηρεάσει και τη μόδα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα καρώ πουκάμισα και τα λουλουδάτα φορέματα με Dr Martins μποτάκια που, σε συνδυασμό με μακριά μενταγιόν ή με τσόκερ, συνέθεταν ένα ρομαντικό girly grunge look;


Το τέταρτο βερνίκι λοιπόν, το Girly Grunge είναι ένα μεταλλικό ασημί με ιριδίζουσα μωβ λάμψη που χαρίζει ένα τέλειο ροκ αποτέλεσμα στα νύχια. Οι μεταλλικές αποχρώσεις παρόλο που συνήθως κάνουν γραμμές και είναι λίγο δύσκολο να απλωθούν ομοιόμορφα στα νύχια, δείχνουν τόσο εντυπωσιακές και τελευταία έχουν επιστρέψει στη μόδα. Με 2 στρώσεις είσαι έτοιμη!

Essie-Girly-Grunge
Essie-Girly-Grunge

Ένα άλλο fashion trend που λατρεύτηκε στα 90's ήταν οι κάλτσες μέχρι το γόνατο. Τα κnee-high socks συνδυάζονταν τέλεια με κοντή καρώ φουστίτσα, ένα girly και ταυτόχρονα sexy outfit.


Το πέμπτο βερνίκι λέγεται Knee-High Life και είναι ένα κρεμώδες βαθύ κόκκινο του κρασιού που τείνει προς το μωβ όσο του προσθέτεις στρώσεις. Όχι και τόσο ασυνήθιστο σαν χρώμα, είναι όμως πανέμορφο και, προσοχή εδώ, γίνεται οπάκ από την πρώτη στρώση

Essie-Knee-High-Life
Essie-Knee-High-Life

Κλείνοντας λοιπόν το κεφάλαιο μόδα με το βερνίκι Dressed to the 90s, θυμόμαστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά fashion items της εποχής κάποια από τα οποία βλέπουμε να ξανακάνουν την εμφάνιση τους και σήμερα. Η μόδα εξάλλου ανακυκλώνεται...

Dressed to the 90s looks
Dressed to the 90s looks

Το τελευταίο βερνίκι λοιπόν, το Dressed to the 90s, είναι ένα σκούρο μωβ με πράσινους-μπλε ιριδισμούς και είναι το δεύτερο αγαπημένο μου από τη συλλογή. Δύσκολο να αποτυπωθεί η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα αυτού το βερνικιού παρά μόνο στο έντονο φως όπου εκεί τα χάνεις από τους εντυπωσιακούς ιριδισμούς. Η απόχρωση Dressed to the 90s μαζί με την Girly Grunge δίνουν μια ροκ διάσταση στη συλλογή και έρχονται σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, πιο ρομαντικές και ίσως λίγο βαρετές αποχρώσεις.

Essie - Dressed to the 90s
Essie - Dressed to the 90s

Φαντασία να έχει φυσικά κανείς και μπορεί με αυτή τη συλλογή να δημιουργήσει απίστευτα μοτίβα και υπέροχο nail art στα νύχια. Πάρτε ιδέες από δυο συνδυασμούς που μας χάρισε η φοβερή nail artist της Essie, Rita Remark.

Με το "As if!", το "Saved by the Belle" και το "Mixtaupe", να ένα φανταστικό καρώ σχέδιο για τις ρομαντικές.



Για τα πιο ροκ κορίτσια, ένα negative space nail art με το "Girly Grunge" και το "Dressed to the 90s". Δεν είναι τέλειο;



Αυτή λοιπόν ήταν η φθινοπωρινή συλλογή της Essie! Προσωπικά, αγάπησα τις δυο αποχρώσεις "As if!" και "Dressed to the 90s" αλλά δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από την υπόλοιπη συλλογή καθώς δεν είδα μεγάλη πρωτοτυπία στις επιλογές των αποχρώσεων. Φυσικά, λόγω της εξαιρετικής ποιότητας των βερνικιών της Essie αξίζει να τις δοκιμάσεις σε κάποιο κομμωτήριο και αν δεν έχεις παρόμοιες αποχρώσεις σίγουρα θα τις λατρέψεις όλες.

Πως σας φαίνεται λοιπόν η συλλογή "As if!"; Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου