Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Year 2020 Hair Care Favourites

Γεια σας, γεια σας! Μπαίνουμε στον πέμπτο μήνα εγκλεισμού και, όπως πάμε, μας βλέπω να κυκλοφορούμε κανονικά πάλι το καλοκαίρι. Βρίσκομαι σε καθεστώς τηλεργασίας σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας και μπορώ να πω με βεβαιότητα πλέον ότι η κατάσταση έχει γίνει τραγελαφική. Εχθές, πήγα μέχρι τη Γενική Ταχυδρομική να παραλάβω ένα δέμα και ήταν τέτοια η χαρά μου, που ντύθηκα και έκανα μακιγιάζ σα να έκανα βραδινή έξοδο. Αλλά ας αφήσουμε τη δυσφορία που μας φέρνει η συζήτηση για την πανδημία και ας μιλήσουμε για κάτι πιο ανάλαφρο, ας μιλήσουμε για "τρίχες".

Year 2020 Hair Care Favourites
Year 2020 Hair Care Favourites


Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στα αγαπημένα προϊόντα του 2020, σήμερα θα αναφερθώ στα αγαπημένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών για τη χρονιά που μας πέρασε. Λόγω καραντίνας και με τις εξόδους μου περιορισμένες στο ελάχιστο, άφησα τα μαλλιά μου να ηρεμήσουν από τις πολλές βαφές και τα προϊόντα styling. Από την άλλη, η άσχημη ψυχολογία μου ξέσπασε στα μαλλιά μου, δημιουργώντας υπερβολική ξηροδερμία. Πάμε να δούμε με τι προϊόντα καταπολέμησα αυτό το πρόβλημα και γενικά ποια προϊόντα μαλλιών έκλεψαν για μένα την παράσταση το 2020.

 

Best Shampooing and Conditioning Products

Δοκίμασα αρκετά σαμπουάν φέτος και δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από κανένα ιδιαίτερα. Προς το τέλος της χρονιάς όμως, έφτασε στα χέρια μου ένα εξαιρετικό καθαριστικό σαμπουάν από τη εταιρεία Living Proof, το Perfect Hair Day Triple Detox Shampoo, ένα μικρό διαμαντάκι το οποίο σίγουρα θα αγοράσω ξανά. Δεν είναι από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς συνέχεια, μια φορά την εβδομάδα αρκεί για να καθαρίσουν καλά τα μαλλιά και το τριχωτό από προϊόντα styling και ρύπους. Είναι απαραίτητη η χρήση ενός καθαριστικού σαμπουάν μια στο τόσο, ανάμεσα στα λουσίματα με το κανονικό σου σαμπουάν και αυτό το σαμπουάν αποτελεί μια ιδανική επιλογή.

Τον τελευταίο καιρό, έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ conditioner μετά το σαμπουάν και ολοκληρώνω το λούσιμο με μια καλή μάσκα. Η αγαπημένη μου μάσκα φέτος είναι από τον Christophe Robin, η Hydrating Melting Hair Mask with Aloe Vera, μια σούπερ ενυδατική μάσκα που μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις αντί για conditioner γιατί χρειάζεται 2-3 λεπτά μόνο για να δράσει, δε βαραίνει καθόλου τα μαλλιά και μπορείς να τη βάλεις άφοβα και στο τριχωτό για extra ενυδάτωση.  

Ένα άλλο βήμα που πρόσθεσα φέτος στη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών μου είναι η φροντίδα πριν από το λούσιμο, με τη χρήση μασκών και θεραπειών που τις αφήνεις να δράσουν πριν ξεκινήσεις με το σαμπουάν. Μια θεραπεία για την οποία σας έχω μιλήσει αρκετά σε προηγούμενες αναρτήσεις είναι η Olaplex Νο3 Hair Perfector. Από τότε που δοκίμασα αυτήν την μάσκα δεν την αποχωρίζομαι (δες περισσότερα εδώ). Ένα πολύ ενδιαφέρον τέλος προϊόν για χρήση πριν το λούσιμο είναι το Dream Filter από την Color Wow, ένα προϊόν σε σπρέι που το ψεκάζεις στα μαλλιά για μερικά λεπτά πριν από το λούσιμο και το οποίο υπόσχεται να διατηρήσει περισσότερο τη λάμψη των βαμμένων μαλλιών.

Best Shampooing and Conditioning Products
Best Shampooing and Conditioning Products

 

Best Hair Accessories

Κάθε χρόνο αυξάνονται οι ανάγκες μας σε καταναλωτικά προϊόντα, δεν συμφωνείς; Έτσι και φέτος, δοκιμάζοντας μερικές "ειδικές" πετσέτες μαλλιών, ήθελα να έχω πάντα στο μπάνιο μου μια από αυτές για να στεγνώνω τα μαλλιά μου. Τι ιδιαίτερο έχουν αυτές οι πετσέτες για να είναι και τόσο ακριβές; Μα τα υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένες, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν πολύ πιο γρήγορο στέγνωμα στα μαλλιά χωρίς να σπάει η τρίχα. Την χρειάζεσαι μια τέτοια πετσέτα; Όχι, σίγουρα όχι, αν όμως θέλεις να βοηθήσεις περισσότερο τα μαλλιά σου και να αποφύγεις το έντονο φριζάρισμα και τη φθορά της τρίχας θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα μια πετσέτα από την εταιρεία Aquis ή, σε πιο οικονομική εκδοχή, την πετσέτα/τουρμπάνι από την εταιρεία Glov. Μια άλλη επιλογή, που σίγουρα δεν είναι απαραίτητη αλλά προσφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας σε ένα γενικά άχαρο προϊόν όπως είναι το λαστιχάκι μαλλιών, είναι τα μεταξωτά λαστιχάκια μαλλιών από την εταιρεία Slip, μια εταιρεία με κορυφαία προϊόντα της τις γνωστές μεταξωτές μαξιλαροθήκες.

Best Hair Accessories
Best Hair Accessories

 

Best Styling Products

Μετά το λούσιμο μου αρέσει πολύ να περιποιούμαι τα μαλλιά με ενυδατικά και προστατευτικά έλαια όπως το φανταστικό oil treatment με λάδι αργκάν της Moroccanoil (δες περισσότερα εδώ ή το Pure African Shea Oil με λάδι καριτέ της Saryna Key. Είτε θα χρησιμοποιήσω κάποιο από τα έλαια, είτε κάποια leave-in conditioning κρέμα, όπως το Cleo Lightweight Leave-in Conditioner με Goji Berry & Organic Aloe της Fresh Line ή την Moisturizing Hair Cream με σανταλόξυλο του Cristophe Robin, ιδανική για ταλαιπωρημένα και βαμμένα μαλλιά. Τελειώνω το styling πάντα με το all-time classic Texturizer της Sebastian Professional το οποίο, αν έχεις μαλλιά κατσαρά ή σπαστά, οφείλεις να δοκιμάσεις και μπορείς να με ευχαριστήσεις μετά γιατί θα έχεις βάλει τέλος στην αναζήτηση σου για το τέλειο προϊόν styling για μπούκλες.

Best Styling Products
Best Styling Products

 

Best Dry Scalp Therapies

Είναι χρόνιο το πρόβλημα της ξηροδερμίας μου και φυσικά πάντα γίνεται χειρότερο το χειμώνα. Σίγουρα ένα απαλό σαμπουάν, χωρίς πολλά SLS που προκαλούν αφυδάτωση του τριχωτού, βοηθάει την κατάσταση αλλά εξίσου βοηθάει και κάποια extra θεραπεία. Φέτος, δοκίμασα και μου άρεσε πάρα πολύ το Salicylic Acid Exfoliating Scalp Treatment από The Inkey List, μια θεραπεία που χρησιμοποιείς στο τριχωτό για μερικά λεπτά πριν το λούσιμο. Αυτό το προϊόν βοήθησε πάρα πολύ να καθαρίσει το τριχωτό από τις νιφάδες και το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι η συσκευασία του που είναι πολύ μικρή και αρκεί μόνο για μερικές εφαρμογές. 

Μια θεραπεία που λάτρεψα γιατί καταπράυνε πολύ το τριχωτό μου από την αίσθηση κνησμού, που πολλές φορές εμφανιζόταν σχεδόν αμέσως μετά το λούσιμο, ήταν το Flaky/Itchy Anti-Dandruff Scalp Toner του Philip Kingsley, ένα εξαιρετικό προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιείς όσες φορές θέλεις ανάμεσα στα λουσίματα για να ανακουφιστείς από τη φαγούρα. Είναι εντελώς άοσμο, σαν νερό στην υφή και στεγνώνει αμέσως και έτσι δε φοβάμαι ότι θα μου χαλάσει το χτένισμα η συχνή χρήση του.

Τέλος, από την Aveda, δοκίμασα φέτος μια θεραπεία για την οποία είχα ακούσει τα καλύτερα. Το Scalp Remedy Dandruff Solution είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιείς αμέσως μετά το λούσιμο στο τριχωτό και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όχι μόνο για ξηροδερμία αλλά και για πιτυρίδα. Η ξηροδερμία και η πιτυρίδα έχουν πολλές διαφορές και σίγουρα χρειάζεται μια ξεχωριστή ανάρτηση για να τις αναλύσουμε. Έχουν όμως μια βασική ομοιότητα, αφορούν ένα ευαίσθητο τριχωτό, οπότε ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά όπως δεντρολίβανο, φασκόμηλο ή απολεπιστικά συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ, βοηθούν τόσο στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας όσο και της πιτυρίδας.

Best Dry Scalp Therapies
Best Dry Scalp Therapies

 

Αυτά λοιπόν ήταν τα αγαπημένα μου προϊόντα φροντίδας μαλλιών για τη χρονιά που μας πέρασε. Πείτε μου στα σχόλια, ποιο είναι το αγαπημένο σας προϊόν μαλλιών, αυτήν την περίοδο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου