Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

February Beauty Pick-Me-Ups

Γεια σας, γεια σας! Ήρθε ο Μάρτης, έφτασε η Άνοιξη και εμείς ακόμα μέσα, ακόμα σε καραντίνα. Υπομονή λίγο ακόμα όμως και το καλοκαίρι αυτό θα ξεσαλώσουμε. Το λέω αυτό συνέχεια στον εαυτό μου μήπως και το πιστέψω και ανεβάσω ψυχολογία. 

Την περίοδο αυτή του εγκλεισμού δεν κάνω τίποτα άλλο από το να δοκιμάζω καινούργια προϊόντα ομορφιάς. Σε αυτήν την ανάρτηση θα σας μιλήσω για αυτά που με εντυπωσίασαν το μήνα που μας πέρασε. Πάμε να τα δούμε!

February 2021 Beauty Favorites
February 2021 Beauty Favorites

Sunday Riley Tidal Brightening Enzyme Water Cream

Αν έχεις λιπαρό/μεικτό δέρμα και ψάχνεις για μια καλή ενυδατική κρέμα, αυτή εδώ η κρέμα της Sunday Riley είναι η ιδανική για σένα. Έχει πολύ ανάλαφρη σύσταση, απορροφάται σχεδόν αμέσως, παρέχει φουλ ενυδάτωση χωρίς να αφήνει λιπαρότητα και είναι εξαιρετική ως βάση πριν το μακιγιάζ. Τι άλλο θέλεις; Θέλεις να κάνει και ελαφριά απολέπιση; Με τα ένζυμα παπάγιας που περιέχει, έχεις και απολέπιση χωρίς το φόβο ερεθισμού ή υπερευαισθησίας στον ήλιο. Θέλεις λευκαντική δράση; Με το alpha-arbutin, ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά για την εξομάλυνση των δυσχρωμιών και το εκχύλισμα από το φυτό "λευκό πουλί του παραδείσου" (πολύ εξωτικό!), έχεις και λαμπερή επιδερμίδα. Τα οφέλη αυτά βέβαια γίνονται ορατά με τη μακροχρόνια χρήση της κρέμας. Τα προφανή από τις πρώτες εφαρμογές της κρέμας όμως ήταν η υφή της και το τελείωμα της και παράλληλα το γεγονός ότι δεν προκάλεσε κανένα ερεθισμό, ακμή ή άλλη ανεπιθύμητη αντίδραση στην ευαίσθητη επιδερμίδα μου. Με κέρδισε!

Sunday Riley Tidal Brightening Enzyme Water Cream
Sunday Riley Tidal Brightening Enzyme Water Cream

 

Philosophy Turbo Booster Vitamin C Powder

Η βιταμίνη C είναι ένα συστατικό που πρέπει σίγουρα να εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου, κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Ιδιαίτερα αν έχεις θαμπή επιδερμίδα ή ταλαιπωρείσαι από πανάδες/κηλίδες ή σημάδια ακμής, θεωρείται απαραίτητη μια θεραπεία με βιταμίνη C. Είτε σε μορφή αμπούλας, σέρουμ ή σκόνης, η βιταμίνη C είναι ένα ευαίσθητο συστατικό και δεν αλληλεπιδρά πολύ καλά με τα υπόλοιπα δραστικά συστατικά. Με κάποια μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό, με κάποια άλλα μπορεί να χάσει τις ευεργετικές της ιδιότητες, για αυτό καλό είναι να την χρησιμοποιείς μόνη της ή σε συνδυασμό με κάποιο περισσότερο ουδέτερο συστατικό, όπως για παράδειγμα με υαλουρονικό οξύ. 

Philosophy Turbo Booster Vitamin C Powder
Philosophy Turbo Booster Vitamin C Powder

Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το Turbo Booster Vitamin C Powder από την εταιρεία Philosophy από το Γενάρη και μετά από σχεδόν 2 μήνες έχω γίνει πλέον φανατική της βιταμίνης C σε σκόνη. Η συσκευασία περιέχει ένα δοσομετρητή για να πάρεις τη σωστή ποσότητα σκόνης και να την αναμίξεις είτε με το σέρουμ σου είτε με την ενυδατική σου. Και στις δυο περιπτώσεις, το προϊόν διαλύεται τέλεια και δεν προκαλεί αλλοίωση της υφής και του τελειώματος της κρέμας/σέρουμ. Προτιμώ την χρήση της το πρωί και αφήνω άλλα δραστικά συστατικά, όπως ρετινόλη/ΑΗΑ, για το βράδυ. Το αποτέλεσμα είναι λάμψη και σβήσιμο σιγά-σιγά των πανάδων που μου αφήνει στο τέλος κάθε καλοκαιριού η υπερβολική έκθεση στον ήλιο.


Medik8 Hydr8 B5 Serum

Ένα πολύ καλό ενυδατικό σέρουμ, ιδανικό για κάθε επιδερμίδα είναι αυτό της εταιρείας Medik8 με πανθενόλη (βιταμίνη Β5) και υαλουρονικό οξύ. Το ξεχώρισα από άλλους ενυδατικούς ορούς που έχω δοκιμάσει γιατί έχω εντυπωσιαστεί από την υφή του. Είναι λεπτόρρευστο, απορροφάται πολύ γρήγορα, δεν κολλάει, δεν συγκεντρώνεται προϊόν όταν αναμειγνύεται με τη βιταμίνη C που σας περιέγραψα παραπάνω και αφήνει ένα λείο, ενυδατωμένο πρόσωπο έτοιμο για το επόμενο βήμα περιποίησης. Με κύριο συστατικό το υαλουρονικό οξύ δε μπορείς να αποτύχεις στην ενυδάτωση, θέλει τέχνη όμως να δημιουργήσεις ένα προϊόν με αυτήν την υφή και σε αυτό η Medik8 έχει πάρει άριστα! 

Medik8 Hydr8 B5 Serum
Medik8 Hydr8 B5 Serum

Drunk Elephant T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum

Από όλα τα δραστικά συστατικά, αυτό στο οποίο το δέρμα μου έχει εθιστεί περισσότερο είναι το γλυκολικό οξύ. Αγαπώ τα AHA, τα χρησιμοποιώ πάνω από δεκαετία και πλέον το δέρμα μου έχει γίνει ανθεκτικό σε κάθε περιεκτικότητα και είδος υδροξυοξέος. Τον τελευταίο καιρό έχω αφήσει στην άκρη τις λοσιόν με γλυκολικό οξύ και έχω περάσει σε σέρουμ ή θεραπείες. Μετά από το δημοφιλές Good Genes της Sunday Riley, ήρθε η σειρά του T.L.C. Framboos της Drunk Elephant. Η συσκευασία του άψογη, πιο αεροστεγής δεν γίνεται, ενώ το προϊόν είναι τελείως άοσμο με υφή σαν τζελ, απορροφάται αμέσως, δεν κολλάει καθόλου και δεν προκαλεί κανένα ερεθισμό. Άλλο ένα προϊόν της Drunk Elephant που καταχωρείται στη λίστα αγαπημένων μου, μαζί με τη ρετινόλη της εταιρείας που τη θεωρώ κορυφαία. Τα Drunk Elephant μόλις κυκλοφόρησαν στα ελληνικά Sephora και μπορείς πλέον να τα βρεις πολύ εύκολα.

Drunk Elephant T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum
Drunk Elephant T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum

Charis Balancing Chamomile Face Toner

Είναι κάποιες φορές που το πρόσωπο μου φωνάζει "Όχι άλλη φροντίδα!". Είναι κάποιες φορές που η υπερβολική χρήση προϊόντων με δραστικά συστατικά κάνει το δέρμα μου να ασφυκτιά. Τότε, για να το αφήσω να αναπνεύσει, καταφεύγω σε απλές συνταγές που το ηρεμούν, όπως ροδόνερο αντί για toner με AHA/BHA ή σέρουμ με υαλουρονικό αντί για σέρουμ με βιταμίνη C/ρετινόλη. Στην κατηγορία των "καταπραϋντικών" προϊόντων, κατατάσσω και ένα toner που δοκίμασα πρόσφατα και το οποίο έγινε αμέσως αγαπημένο. Είναι το Balancing Chamomile Face Toner από το brand Charis Well being Elixirs της ελληνικής εταιρείας Thank You Cosmetics το οποίο βρήκα στο χειμερινό Cherrybox. Μια τονωτική λοσιόν με βασικά συστατικά της το απόσταγμα χαμομηλιού, τη γλυκερίνη και τo έλαιο από τριαντάφυλλο, δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας και ενυδάτωσης στο δέρμα, έχει διακριτικό άρωμα που θυμίζει έντονα το φυσικό αφέψημα χαμομηλιού και είναι ιδανική για να προετοιμάσεις τέλεια το δέρμα σου για την υπόλοιπη ρουτίνα περιποίησης. Θα ήθελα πολύ να το έχω και σε μορφή mist για να δροσίζεται το πρόσωπο μου τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Charis Balancing Chamomile Face Toner
Charis Balancing Chamomile Face Toner

 

Αυτά λοιπόν ήταν τα αγαπημένα μου προϊόντα για το μήνα Φεβρουάριο. Ποια προϊόντα αγαπήσατε εσείς αυτό το μήνα; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου