Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

September Beauty Pick-Me-Ups

Γεια σας, γεια σας! Πέρασε και ο Σεπτέμβρης και ακόμα το καλοκαίρι καλά κρατεί. Σιγά σιγά όμως, μπαίνουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας και επιστρέφουμε στις χειμερινές ρουτίνες ομορφιάς με προϊόντα πλούσια σε ενεργά συστατικά για να επανορθώσουμε τις φθορές που δημιούργησε ο ήλιος και η θάλασσα στο δέρμα μας.


September 2023 Beauty Favorites
September 2023 Beauty Favorites

Επιστροφή στην καθημερινότητα λοιπόν και τα αγαπημένα του μήνα που πέρασε επανέρχονται δυναμικά. Πάμε να δούμε ποια προϊόντα ήταν αυτά που με εντυπωσίασαν αυτό το μήνα.


Sweet Chef - Ginger + Vitamin C Serum Shot
Sweet Chef - Ginger + Vitamin C Serum Shot
Sweet Chef - Ginger + Vitamin C Serum Shot

Η πρωινή ρουτίνα ομορφιάς μου περιέχει πάντα ένα προϊόν με βιταμίνη C η οποία δίνει λάμψη στο πρόσωπο και αυξάνει την αντοχή του στην ηλιακή ακτινοβολία. Χρησιμοποιώντας τη βιταμίνη C σε συνδυασμό με την αντηλιακή σου δεν έχεις φόβο να αποκτήσεις δυσχρωμίες και καθυστερείς ταυτόχρονα την δημιουργία ρυτίδων. Αυτήν την περίοδο χρησιμοποιώ το σέρουμ της Sweet Chef η οποία έχει δημιουργηθεί από την ομάδα πίσω από το γνωστό brand Glow Recipe. Η Glow Recipe κυκλοφορεί προϊόντα με βασικά συστατικά τους τα φρούτα ενώ η Sweet Chef βασίζεται σε φόρμουλες με κύρια τους συστατικά τα λαχανικά. Έξυπνα θα έλεγα μάρκετινγκ κόλπα της κορεάτικης εταιρείας στην οποία ανήκουν τα δυο brands που για μένα θα μπορούσαν να είναι ένα. Παρόλα αυτά, ένα-δυο προϊόντα που έχω χρησιμοποιήσει από τη Glow Recipe με έχουν ενθουσιάσει. Όμοια και το σέρουμ της Sweet Chef δε με απογοήτευσε. Περιέχει εκχυλίσματα από τζίντζερ και κουρκουμά, συστατικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, ενώ ο κουρκουμάς έχει ταυτόχρονα και αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες. Η βιταμίνη C που περιέχει,σε μορφή ασκορβικού οξέος, γνωστή για τις αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές, λευκαντικές ιδιότητες της φαίνεται να κάνει τη δουλειά της ενώ παράλληλα η σύσταση του σέρουμ είναι αρκετά ενυδατική, απορροφάται γρήγορα και συνεργάζεται τέλεια με όποια ενυδατική/αντηλιακή έχω χρησιμοποιήσει στη συνέχεια. Μια καλή επιλογή, αν ψάχνετε για ένα σέρουμ λάμψης!


Dr Jart+ Peptidin Radiance Serum
Dr Jart+ Peptidin Radiance Serum

Dr Jart+ - Peptidin Radiance Serum

Ένα ακόμα προϊόν από το πολυαγαπημένο μου κορεάτικο brand Dr Jart+ (ποιος δεν αγαπά την απίστευτη του σειρά Cicapair ή την ακόμα πιο τέλεια σειρά του Ceramidin), το Peptidin είναι το σέρουμ που χρησιμοποιώ κάθε βράδυ, τώρα στα τελειώματα του καλοκαιριού και πριν ξεκινήσω μπαίνοντας στο φθινόπωρο με προϊόντα με πιο δυνατά ενεργά συστατικά. Με ένα σύμπλεγμα από 8 πεπτίδια και εκχυλίσματα άνθους ροδακινιάς, δίνει λάμψη και ελαστικότητα στο δέρμα, έχει αρκετά υδαρή υφή και απορροφάται αμέσως. Θα του έβαζα άριστα αν δεν είχε άρωμα το οποίο, αν και ανεπαίσθητο, το βρίσκω πάντα περιττό στα προϊόντα φροντίδας προσώπου.

 

Medik8 Illuminating Eye Balm
Medik8 Illuminating Eye Balm

Medik8 - Illuminating Eye Balm

Από την εξαιρετική αγγλική εταιρεία Medik8 της οποίας τα επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης συναντάς κυρίως σε ινστιτούτα αισθητικής ή μεγάλα eshop, δοκίμασα αυτό το μήνα ένα eye balm λάμψης ματιών. Ευτυχώς δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με κύκλους κάτω από τα μάτια, κάποιες φορές όμως τα μάτια μου δείχνουν κουρασμένα και χρειάζονται κάτι για να τα φωτίσει.  Αυτό το balm, το οποίο με ενυδατικά στοιχεία και ελάχιστο χρώμα λειτουργεί τέλεια τόσο μόνο του όσο και σαν primer πριν το concealer, με έχει σώσει κάποιες μέρες που έχω ξυπνήσει με μάτια πρησμένα.

 

Maybelline Super Stay 24h Skin Tint
Maybelline Super Stay 24h Skin Tint
Maybelline - Super Stay 24h Skin Tint

Μια σχετικά πρόσφατη κυκλοφορία της Maybelline είναι αυτό το υγρό makeup, εμπλουτισμένο με βιταμίνη C (σε μορφή ascorbyl glucoside) το οποίο έχει ελαφριά προς μέτρια κάλυψη. Το τελείωμα του είναι αρκετά φυσικό και λαμπερό κάτι που προσωπικά μου αρέσει πολύ. Οι λιπαρές επιδερμίδες οι οποίες αναζητούν ένα προϊόν με ματ τελείωμα δε θα ενθουσιαστούν με αυτό. 

 

Eyeko Brow Gel (clear)
Eyeko Brow Gel (clear)
Eyeko - Brow Gel (clear)

Διάφανο και ελαφρύ στη σύσταση, το brow gel της Eyeko χτενίζει και κρατάει στη θέση τους τα ατίθασα μου φρύδια χωρίς να τα κοκαλώνει. Τα φρύδια παραμένουν σταθερά για αρκετές ώρες. Δε ζητάω περισσότερα από ένα brow gel.


Loreal Telescopic Lift mascara
Loreal Telescopic Lift mascara

Loreal - Telescopic Lift mascara

Με ένα αρκετά περίεργο βουρτσάκι (οι τριχούλες του είναι μόνο αριστερά και δεξιά και όχι περιμετρικά) το οποίο δυσκολεύτηκα να συνηθίσω στην αρχή αλλά μετά το λάτρεψα, η Telescopic Lift κάνει υπερβολικά μακριές τις βλεφαρίδες με την πρώτη εφαρμογή. Η μάσκαρα αυτή είναι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει από τη Loreal καθώς μένει σταθερή για αρκετές ώρες και αφαιρείται πανεύκολα.

 

Nuxe Very Rose 3-in-1 Soothing Micellar Water
Nuxe Very Rose 3-in-1 Soothing Micellar Water

Nuxe - Very Rose 3-in-1 Soothing Micellar Water 

Είχα καιρό στο ντουλάπι μου αυτό το travel sized micellar water από τη Nuxe το οποίο περίμενε υπομονετικά να τελειώσει το νεράκι της Bioderma για να πάρει σειρά για δοκιμή. Όταν λοιπόν το πρωτοδοκίμασα αναφώνησα: "Επιτέλους! Ένα προϊόν αντάξιο του Sensibio της Bioderma!". Όλοι μας γνωρίζουμε το κορυφαίο micellar water της Bioderma, το πόσο εύκολα και χωρίς ερεθισμούς αφαιρεί το μακιγιάζ σε πρόσωπο και μάτια. Ε λοιπόν, και το micellar water της Nuxe είναι εξίσου αποτελεσματικό στην αφαίρεση του μακιγιάζ χωρίς να ερεθίζει. Θα το αγοράσω σίγουρα και σε full size.

 

Aveeno Skin Relief Body Oil Spray
Aveeno Skin Relief Body Oil Spray

Aveeno - Skin Relief Body Oil Spray

Τελευταίο, άφησα ένα προϊόν σώματος από την αγαπημένη Aveeno, αρκετά ενυδατικό και με διακριτικό άρωμα. Περιέχει έλαιο βρώμης και έλαιο jojoba, συστατικά πλούσια σε λιπίδια και λιπαρά οξέα και είναι ιδανικό για πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Απορροφάται γρήγορα ενώ αφήνει ένα μεταξένιο τελείωμα και το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο για πολλές ώρες. Εξαιρετικό!

Αυτά ήταν λοιπόν τα αγαπημένα προϊόντα του Σεπτέμβρη. Μέχρι το επόμενο μας ραντεβού εδώ, σας εύχομαι να περνάτε όμορφα! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου