Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Review - Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum

Γεια σας, γεια σας και καλή χρονιά! Στην πρώτη ανάρτηση του 2024 θα επιστρέψω στα αγαπημένα μου reviews με την ελπίδα να κάνω όσα περισσότερα μπορώ στο μέλλον. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα προϊόν που δοκιμάζω αρκετό καιρό, το Rapid Dark Spot Correcting Serum της Murad.

Για την εταιρεία έχω πει πολλά σε προηγούμενα reviews (δείτε εδώ), οπότε πάμε κατευθείαν να δούμε πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το προϊόν.

Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum
Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum

Τι είναι και τι υπόσχεται: Ο ορός αυτός ανήκει στη σειρά Environmental Shield της Μurad, μιας σειράς με στόχο την μείωση των δυσχρωμιών και την επαναφορά της λάμψης στο πρόσωπο. Πρόκειται για έναν εντατικό ορό που υπόσχεται μείωση των πανάδων και ατελειών και ανανέωση των επιφανειακών κυττάρων για ομοιόμορφο δέρμα. Είναι κατάλληλο για όλα τα δέρματα.

Βασικά Ενεργά συστατικά: Περιέχει την πατενταρισμένη τεχνολογία ρεσορκινόλης που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη Murad για τη μείωση της έντασης της όψης των σκούρων κηλίδων. Επίσης, βασικά συστατικά του είναι το γλυκολικό οξύ, ένα από τα πιο αποτελεσματικά άλφα υδροξυοξέα, γνωστό για τις απολεπιστικές του ιδιότητες  και το τρανεξαμικό οξύ, ένα συστατικό δημοφιλές για τη διόρθωση του ανομοιόμορφου τόνου και την βελτίωση της όψης του δέρματος.

Πλήρης λίστα συστατικών:  Water/Aqua/Eau, Alcohol Denat., Glycolic Acid, Butylene Glycol, Glycerin, Methyl Gluceth-20, Tranexamic Acid, 4-Ethylresorcinol, Hexapeptide-2, Rice Amino Acids, Urea, Yeast Amino Acids, Trehalose, Inositol, Taurine, Betaine, Zinc Gluconate, Dipotassium Glycyrrhizate, Allantoin, Hydroxyethylcellulose, Sodium Metabisulfite, Sodium Sulfite, Sodium Hydroxide, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-4, Disodium EDTA, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Fragrance (Parfum)

Εκτός των βασικών ενεργών συστατικών, στη λίστα βλέπουμε και αρκετά αντιοξειδωτικά και καταπραϋντικά συστατικά που προσφέρουν αποτελεσματική αντιγήρανση αλλά και ενίσχυση της άμυνας της επιδερμίδας.

Τι δεν περιέχει: Parabens, Sulfate, Phthalates, Gluten, συστατικά ζωικής προέλευσης.

Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum
Murad Rapid Dark Spot Correcting Serum
 

Η κριτική μου: Θεωρώ ότι τέτοιοι οροί πρέπει να χρησιμοποιούνται πολλούς μήνες για να προκύψει κάποιο συμπέρασμα για την αποτελεσματικότητα τους, καθώς δεν είναι φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία είναι πιο δραστικά λόγω των υψηλών περιεκτικοτήτων σε συστατικά με λευκαντικές ιδιότητες. Το σέρουμ αυτό, εικάζω ότι έχει μικρή περιεκτικότητα σε γλυκολικό οξύ και τρανεξαμικό οξύ για να μην ερεθίζει τις ευαίσθητες επιδερμίδες, οπότε ανάλογη θα είναι και η αποτελεσματικότητα του. Το επίθετο Rapid στο όνομα του ορού λοιπόν, μάλλον αναφέρεται στο γεγονός ότι πολύ γρήγορα βλέπεις την επιδερμίδα σου να είναι πιο λαμπερή στο σύνολο της, χωρίς όμως να βλέπεις τις σκούρες κηλίδες να αλλάζουν άμεσα όψη και ένταση.

Πράγματι, χρησιμοποιώ το προϊόν από τον Οκτώβριο και από την πρώτη εβδομάδα που το ξεκίνησα, είδα διαφορά στην όψη του δέρματος μου. Δέρμα, σίγουρα πιο λαμπερό, χάρη στο γλυκολικό οξύ, του οποίου τα αποτελέσματα δε χρειάζεται να περιμένεις πολύ για να τα δεις. Κάποιες καφέ κηλίδες άνοιξαν ένα-δυο τόνους, σίγουρα πάντως όχι τόσο γρήγορα όσο στην παραπάνω φωτογραφία που δείχνει εικόνες πριν/μετά (από 14 μέρες) στο site της εταιρείας. Με μακροχρόνια χρήση όμως μπορείς να δεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα για αυτό θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ αυτόν τον ορό. 

Αξίζει επίσης να δώσω τα εύσημα στη Murad για την τέλεια τζελ υφή του προϊόντος, το οποίο απορροφάται αμέσως και μπορείς να απλώσεις στη συνέχεια ενυδατική/makeup/αντηλιακή χωρίς τον φόβο να δημιουργηθούν τρίμματα (pilling). Ιδανικό λοιπόν για layering, με ένα λίγο συνθετικό, κιτρώδες άρωμα που εξαφανίζεται κι αυτό αμέσως, έχει γίνει πλέον το πρώτο προϊόν που εφαρμόζω στην επιδερμίδα μου κάθε πρωί.

Τέλος, να επισημάνω ότι δεν είναι ένα οικονομικό προϊόν, όμως το χρησιμοποιώ σχεδόν 4 μήνες καθημερινά και ακόμα δε λέει να τελειώσει. Το βρίσκεις στο cultbeauty ή στο lookfantastic που αρκετά συχνά κάνουν πολύ καλές εκπτώσεις (ως και 50%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου