Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Battle of the Nude Palettes - L'oreal vs Maybelline

Είχα καιρό να κάνω κάποιο συγκριτικό review, επιστρέφοντας όμως από ένα καλοκαίρι αρκετά νωχελικό όπου, λόγω των γεγονότων, δεν υπήρχε αρκετή όρεξη για blogging, έθεσα στόχο μέσα στο φθινόπωρο, μια περίοδο ιδανική για καινούργια ξεκινήματα, να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερες αναρτήσεις και κυρίως reviews. 

L'oreal La Palette Nude Beige vs Maybelline The Nudes
L'oreal La Palette Nude Beige vs Maybelline The Nudes

Το καλοκαίρι αυτό χρησιμοποίησα αρκετά στο μακιγιάζ μου nude αποχρώσεις, είναι οι αγαπημένες μου άλλωστε όλο το χρόνο, και δοκίμασα τις νέες nude παλέτες της Maybelline και της L'oreal. Και οι δυο παλέτες κυκλοφόρησαν περίπου την ίδια περίοδο στην Ελλάδα κάπου στις αρχές του καλοκαιριού και είναι διαθέσιμες στα περισσότερα καταστήματα καλλυντικών.


L'oreal La Palette Nude Beige vs Maybelline The Nudes
Left: L'oreal La Palette Nude Beige, Right:  Maybelline The Nudes


Η Maybelline The Nudes περιέχει 12 σκιές σε γήινες αποχρώσεις οι οποίες περιστρέφονται κυρίως γύρω από το καφέ, το μπεζ και το χρυσαφί. Βρίσκεις διάφορες υφές (ματ, σατινέ, shimmering) σε καλή αναλογία, με τις οποίες μπορείς να κάνεις διάφορους συνδυασμούς για να πετύχεις πρωινά και βραδινά μακιγιάζ. 


Maybelline The Nudes
Maybelline The Nudes

Η συσκευασία της δεν είναι η καλύτερη που έχω συναντήσει, εδώ νομίζω ότι η Maybelline θα μπορούσε να προσπαθήσει περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι γενικότερα η Maybelline δεν δίνει τόσο βάση στη συσκευασία στα περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ της. Στα θετικά, παρόλα αυτά, βρίσκω το πίσω μέρος της συσκευασίας το οποίο μας δείχνει πως να συνδυάσουμε τις σκιές της παλέτας σε δυάδες, τριάδες και τετράδες. Πολύ έξυπνο και πρακτικό!!!


Maybelline The Nudes, the back
Maybelline The Nudes, the back


Πάμε να δούμε swatches από τις σκιές που περιέχει η Maybelline The Nudes (όλα είναι χωρίς primer για να μπορείτε να δείτε ακριβώς την απόδοση του χρώματος). 


Maybelline The Nudes
Maybelline The Nudes

Στην πρώτη φωτό είναι η πάνω σειρά, ξεκινάμε από τα αριστερά με μια shimmering σκιά που μπορείς να φορέσεις είτε σαν βάση, είτε πάνω από οποιοδήποτε άλλο χρώμα, ακολουθεί μια σατινέ και μια ματ ουδέτερη σκιά, μετά μια έντονη shimmering μπρονζέ και τέλος δυο ματ, πιο έντονες χρωματικά σκιές.


Maybelline The Nudes palette swatches from top row 6 shadows
Maybelline The Nudes palette swatches from top row 6 shadows

Στη δεύτερη σειρά έχουν την τιμητική τους οι σατινέ και shimmering σκιές, από τα αριστερά μόνο η δεύτερη και η τελευταία είναι ματ. Όσες είναι φαν των ματ, όπως εγώ, μπορεί να απογοητευθούν γιατί φαίνεται ότι στο σύνολο τους οι shimmering και σατινέ υφές υπερισχύουν στην παλέτα αυτή.


Maybelline The Nudes palette swatches from bottom row 6 shadows
Maybelline The Nudes palette swatches from bottom row 6 shadows


H L'oreal από την άλλη, κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα στην Ελλάδα μια παρόμοια παλέτα, την La palette Nude Beige. Δεν γνωρίζω πολλά από marketing, αλλά δε μου φαίνεται και τόσο καλή επιχειρηματική κίνηση να κυκλοφορούν ταυτόχρονα δυο παρόμοια και ανταγωνιστικά προϊόντα από δυο brands που ανήκουν στον ίδιο όμιλο (η Maybelline New York και η L'oreal Paris ανήκουν και οι δυο στον όμιλο L'oreal Group).


L'oreal La Palette Nude Beige
L'oreal La Palette Nude Beige

H La Palette Nude Beige αποτελείται από 10 σκιές σε παρόμοιες γήινες αποχρώσεις με αυτές της Maybelline, 5 ματ και 5 shimmering σκιές ιδανικές για καθημερινό ή smoky μακιγιάζ. H παλέτα, αρκετά μικρή σε μέγεθος, είναι πολύ πρακτική για να την πάρεις σε ένα ταξίδι ενώ η συσκευασία γενικά φαίνεται πιο πολυτελής (τελείως διαφορετική από την αμερικάνικη version που λέγεται La palette Nude 1)


L'oreal La Palette Nude Beige, the back
L'oreal La Palette Nude Beige, the back

Πάμε να δούμε τα swatches της παλέτας. Εδώ η L'oreal έχει χωρίσει τις σκιές σε ανοιχτόχρωμες και σε σκουρόχρωμες. Οι πέντε πρώτες από τα αριστερά της παλέτας είναι ανοιχτόχρωμες σκιές από τις οποίες μόνο η μεσαία είναι ματ.


L'oreal La Palette Nude, 5 shadows on the left
L'oreal La Palette Nude Beige, 5 shadows on the left


L'oreal La Palette Nude Beige, swatches of 5 shadows on the left
L'oreal La Palette Nude Beige, swatches of  left 5 shadows

Οι υπόλοιπες πέντε είναι πιο σκουρόχρωμες ενώ μόνο μια σκιά, πάλι η μεσαία, έχει shimmer και οι υπόλοιπες είναι ματ.

L'oreal La Palette Nude Beige, 5 shadows on the right
L'oreal La Palette Nude Beige, 5 shadows on the right


L'oreal La Palette Nude Beige, swatches of 5 shadows on the right
L'oreal La Palette Nude Beige, swatches of right 5 shadows

Η σύγκριση είναι δύσκολη γιατί οι δυο παλέτες είναι ποιοτικά σχεδόν ισάξιες, τις αγαπώ και τις χρησιμοποιώ και τις δυο το ίδιο συχνά. Αλλά πάμε να δούμε αναλυτικότερα τις λεπτομέρειες.
  • Επιλογή/συνδυασμός χρωμάτων. Και οι δυο παλέτες έχουν γήινες ουδέτερες αποχρώσεις σε μπεζ, καφέ, μπρονζέ και χρυσαφί. Οι συνδυασμοί είναι εύκολοι και μπορείς να δημιουργήσεις άπειρα διαφορετικά λουκ. Η μόνη μου ένσταση είναι, χωρίς όμως να με ενοχλεί ιδιαίτερα, στην επιλογή των αποχρώσεων της Maybelline, κάποιες σκιές νομίζω, στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν συνδυασμούς σε τετράδες, ίσως να μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Αυτό το διαπιστώνεις βέβαια και με κάποιες σκιές της L'oreal αλλά σε μικρότερο βαθμό.
  • Υφή. Οι σκιές που έχουν shimmer και στις δυο παλέτες έχουν βελούδινη υφή και απλώνονται και δουλεύονται εύκολα. Η διαφορά είναι στις ματ σκιές, νομίζω ότι οι ματ της L'oreal είναι περισσότερο ποιοτικές, δουλεύονται καλύτερα και δεν δημιουργούν την αίσθηση κιμωλίας όπως κάνουν κάποιες από τις σκιές της Maybelline. 
  • Χρωματική απόδοση. Η απόδοση και των δυο παλετών δεν μπορεί φυσικά να συγκριθεί με την απόδοση των Naked της Urban Decay, σίγουρα για να έχεις πιο έντονο χρωματικό αποτέλεσμα χρειάζεσαι primer. Η L'oreal υπερέχει ελάχιστα στο θέμα της έντασης του χρώματος, ίσως αυτό δεν φαίνεται τόσο στα swatches, αλλά προσπάθησα πολύ περισσότερο για να φανούν τα χρώματα της Maybelline.
  • Διάρκεια. Και οι δυο παλέτες έχουν ικανοποιητική διάρκεια ακόμα και στα δικά μου βλέφαρα που είναι αρκετά λιπαρά. Δε μπορώ να πω ότι σε αυτόν τον τομέα διέκρινα κάποια σημαντική διαφορά.
  • Συσκευασία. Όπως περιέγραψα και παραπάνω, η υπεροχή της L'oreal στο θέμα της συσκευασίας είναι προφανής και γιατί περιέχει καθρέφτη αλλά και γιατί το βουρτσάκι της φαίνεται καλύτερο, αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα.
  • Τιμή. Η Maybelline The Nudes, στα 9,6 γραμ. προϊόντος, κοστίζει 15€ ενώ η L'oreal La Palette Nude, στα 7 γραμ. προϊόντος, κοστίζει 20€. Η Maybelline δηλαδή με περισσότερο προϊόν είναι πιο οικονομική. 
Συμπερασματικά λοιπόν, η Maybelline The Nudes έχει περισσότερο προϊόν, περισσότερους συνδυασμούς σκιών και είναι πιο οικονομική, από την άλλη η L'oreal La palette Nude έχει καλύτερη απόδοση χρώματος, πιο ποιοτικές υφές και πιο πολυτελή συσκευασία. 
Αν δεν έχετε ήδη κάποια από τις Naked της UD ή ακόμα αν έχετε και χρειάζεστε μια ακόμα παλέτα με nude αποχρώσεις για κάθε μέρα ή για τα ταξίδια σας, αυτές είναι δυο καλές επιλογές που θα σας αφήσουν αρκετά ικανοποιημένες. Προτείνω να δείτε τα χρώματα από κοντά δοκιμάζοντας τα σε κάποιο από τα stands της Maybelline ή της L'oreal γιατί κανένα από τα swatches, λόγω φωτισμού, δε μπορεί να δείξει τα χρώματα όπως ακριβώς είναι. Έτσι, μπορείτε να δείτε ποιοι συνδυασμοί σας ταιριάζουν καλύτερα και να κάνετε την ιδανικότερη επιλογή παλέτας.

Εσείς, έχετε δοκιμάσει κάποια από τις δυο παλέτες; Περιμένω με ανυπομονησία τα σχόλια σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου