Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Battle of the brushes - Tangle Teezer vs The "Wet" Brush

Σήμερα, Κυριακή, είναι μια όμορφη μέρα την οποία ελπίζω να την περάσετε όλοι χαλαρά, με καλό φαγητό και καλή παρεούλα. Πριν αρχίσω τις βόλτες λοιπόν, είπα να μιλήσω λίγο για τρίχες! Στο ρινγκ σήμερα βάζω δύο εξίσου αγαπημένα μου προϊόντα που χρησιμοποιώ για τη φροντίδα των μαλλιών μου. Πρόκειται για τη γνωστή και μη εξαιρετέα Tangle Teezer και μια νέα προσθήκη στο μπάνιο μου, τη "Wet" Brush.


Tangle Teeze and The "Wet" Brush
Tangle Teezer (Mandarin Sweetie) vs The "Wet" Brush (Neon Pink)

H Tangle Teezer έχει έρθει εδώ και μερικά χρόνια στην Ελλάδα και έχει κυριολεκτικά καταλάβει το μπάνιο μας, τη τσάντα μας, μη σας πω και το γραφείο μας. Είναι το προϊόν που μπαίνει στην λίστα κάθε γυναίκας που απαντάει στην ερώτηση "Ποια προϊόντα ομορφιάς θα ήθελες να έχεις μαζί σου αν ήσουν ναυαγός σε ένα νησί". Δικαιωματικά βέβαια γιατί έχει κάνει πιο ευχάριστη την διαδικασία του βουρτσίσματος των μαλλιών, βρεγμένων και μη.

O ιδρυτής της εταιρείας Shaun Pulfrey, έχοντας δουλέψει στον Vidal Sasoon για αρκετά χρόνια, μια μέρα στο πίσω μέρος του κομμωτηρίου που δούλευε, πάνω από ένα λουτήρα, είχε μια στιγμή διαύγειας. Βλέποντας τις κομμώτριες να παλεύουν να ξεμπερδέψουν τα μαλλιά των πελατισσών τους, σκέφτηκε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα εργαλείο που να είναι συνδυασμός βούρτσας και αραιής χτένας ώστε να επιτυγχάνεται εύκολο ξεμπέρδεμα των κόμπων στα μαλλιά, χωρίς να καταστρέφεται η τρίχα. Πέρασε τον επόμενο χρόνο της ζωής του μέσα σε μια βιβλιοθήκη, διαβάζοντας βιβλία σχετικά με το design, στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με κάποιους μηχανικούς και κατασκευαστές και έτσι δημιούργησε το Tangle Teezer. (Οι ιστορίες που γράφω δεν είναι φανταστικές, προέρχονται από συνεντεύξεις που έχω διαβάσει, η συγκεκριμένη είναι από συνέντευξη του Mr. Tangle Teezer στο Grazia UK). Πέρα από το εργονομικό design, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και έδωσε μια πιο funky εμφάνιση στις βούρτσες Tangle Teezer. Πλέον, αυτό το μικρό και θαυματουργό gadget μοιάζει περισσότερο με κόσμημα. Well done Shaun!!!

Με παρόμοιο τρόπο, ο Jeff Rosenzweig, ιδρυτής της εταιρείας J&D Beauty Products, έχοντας να διαλέξει ανάμεσα σε εκατοντάδες βούρτσες, είχε παρόλα αυτά βαρεθεί να ακούει τα κλάματα των τριών κοριτσιών του, που πονούσαν όταν τις χτένιζε. 'Ετσι, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την πατέντα Intelliflex™ (Intelligent flexible) για τα δοντάκια της βούρτσας που τα κάνει πολύ εύκαμπτα, με αποτέλεσμα το βούρτσισμα ακόμα και των πιο μπερδεμένων μαλλιών να γίνεται παιχνίδι. Έτσι, δημιουργήθηκε η βούρτσα The "Wet" Brush (δες εδώ), η οποία αυτή τη στιγμή έχει τρομερή επιτυχία στην Αμερική.

Έχοντας διαβάσει διθυραμβικές κριτικές και για τα δυο προϊόντα, δε δίστασα να ψάξω να τα βρω, αφού το πρόβλημα των κόμπων στα μακρυά μαλλιά μου με ταλαιπωρεί κάθε φορά που κάνω προσπάθεια να τα βουρτσίσω. Την Τangle Τeezer την αγόρασα από το beautybay, κόστισε γύρω στα 10€, θα μπορούσα να τη βρω και εδώ αλλά ακριβότερα. Για την Wet brush ήταν λίγο πιο δύσκολη υπόθεση, δεν είναι ακόμα τόσο εύκολο να τη βρεις στην Ευρώπη. Τελικά τη βρήκα στο cultbeauty, γύρω στα 15€ (ευτυχώς βάζουν συχνά δωρεάν μεταφορικά). Εδώ στην Ελλάδα, μπορείς παρόλα αυτά, να τη βρεις στον Δάφνη (γύρω στα 11 €), αλλά την έχει μόνο σε μαύρο.


Tangle Teezer vs The "Wet" Brush from the side
Tangle Teezer vs  The "Wet" Brush from the side
Δοκιμάζοντας και τις δυο βούρτσες, τις έχω αγαπήσει και τις δυο και είναι πλέον πραγματικά δύσκολο να αποχωριστώ κάποια από αυτές. Ας τις συγκρίνουμε λοιπόν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

  • Ευκολία στην χρήση. Η Wet brush έχει το σχήμα μιας κλασσικής βούρτσας χτενίσματος ενώ η Tangle teezer έχει ...χμμ... εεε...το σχήμα της Τangle Τeezer που δε το έχω δει σε καμιά άλλη βούρτσα. Η αλήθεια είναι ότι με δυσκολεύει η ΤΤ στην χρήση, μερικές φορές αναγκάζομαι να πιάσω τις τούφες για να τις βουρτσίσω, μερικές φορές μου φεύγει και λίγο από τα χέρια. Σε αυτόν τον τομέα η Wet brush έχει κερδίσει τον γύρο.
  • Ξεμπέρδεμα χωρίς πόνο. Και οι δυο βούρτσες κάνουν πολύ καλή δουλειά στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών. Ποια όμως πονάει λιγότερο; Εδώ και πάλι η Wet Brush έχει πρωτοπορήσει. Απίστευτο πως μια, τόσο απλοϊκή στην εμφάνιση, βούρτσα γλιστράει τόσο εύκολα πάνω στα μαλλιά μου, ξεμπερδεύοντας τα χωρίς να το καταλάβω. Τα Intelliflex μακρυά δόντια της είναι θαυματουργά. Όσες κυρίες έχετε κοριτσάκια με μακρυά μαλλιά αγοράστε την, θα με θυμηθείτε!
  • Σπάσιμο τρίχας. Η Tangle Teezer σε αυτό τον τομέα λειτουργεί εξαιρετικά. Με την ΤΤ βλέπω πολύ λιγότερες τρίχες να χαιρετάνε το κεφάλι μου, λιγότερες τρίχες να σπάνε, επίσης νιώθω ότι λειτουργεί καλύτερα και στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας του ένα ελαφρύ μασάζ. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί, πέραν της ευκολίας στο χτένισμα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε προϊόντα που καταστρέφουν όσο το δυνατό λιγότερο το, ούτως η άλλως ταλαιπωρημένο από βαφές, σεσουάρ, προϊόντα styling μαλλί μας.
  • Βρεγμένο μαλλί. Ποια λειτουργεί καλύτερα στα βρεγμένα μαλλιά; Η Wet Brush κερδίζει, εξάλλου το λέει και το όνομα της. Αλλά και η Tangle Teezer δεν τα πάει άσχημα.
  • Στεγνό μαλλί. Η Tangle teezer δουλεύει καλύτερα από τη Wet brush στο στεγνό μαλλί. Γενικά, η Tangle Teezer μου δίνει την εντύπωση ότι τα πάει εξίσου καλά και σε στεγνό και σε βρεγμένο μαλλί.
Ετυμηγορία
Είναι και οι δυο βούρτσες μοναδικές, η Wet brush γιατί κάνει το ξεμπέρδεμα των βρεγμένων μαλλιών εύκολη και ανώδυνη υπόθεση και η Tangle Teezer γιατί προσφέρει ικανοποιητικό ξεμπέρδεμα βρεγμένων και στεγνών μαλλιών χωρίς να καταστρέφει την τρίχα. Στην περίπτωση αυτή, για μένα, νομίζω ότι έχουμε ισοπαλία. Θα συνεχίζω να χρησιμοποιώ και τις δύο βούρτσες, είναι και οι δύο σωτήριες για τα μαλλάκια μου.

Update (19/3/2015)
Η Wet Brush ενώ πλέον κυκλοφορεί και στα lookfantastic και HQhair μόλις προσγειώθηκε και σε ελληνικό έδαφος και είναι διαθέσιμη στο e-shop του αγαπημένου μας Glowbox! Τώρα μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε και τις δυο και να κάνετε τις δικές σας συγκρίσεις.

Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει κάποια από αυτές;



4 σχόλια:

  1. Εξεραιτική ανάρτηση!!Εχω μόνο tangle teezer και την χρησιμοποιώ μόνο σε βρεγμένα μαλλιά!Σε στεγνά είναι χάλια!!Εχει πολύ κοντά δοντάκια και πρέπει να παιρνω πολυυυ μικρές τούφες κάθε φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα! Πιστεύω οτι το σχήμα της δεν είναι πολύ πρακτικό! Η αλήθεια είναι όμως ότι χάνω πολύ λιγότερες τρίχες στο βούρτσισμα από τότε που άρχισα να την χρησιμοποιώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω την tangle teezer και μου αρέσει πάρα πολύ!! Θεωρώ ότι κάνει καλή δουλειά με τα μαλλιά μου που είναι μακριά, ίσια με λεπτή τρίχα! Τα χτενίζω πλέον πιο γρήγορα και μειώθηκε το σπάσιμο στις άκρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπώ τις tangle teezers αλλα δεν σου κρυβω οτι κιαρό τωρα η wet brush Μου κλεινει το ματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή