Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Sampling Tony Moly Luminous Pure/Live Aura CC creams

Μετά από την τεράστια επιτυχία που έκαναν οι BB κρέμες με αποτέλεσμα να έχουν αντικαταστήσει το foundation στο νεσεσέρ πολλών γυναικών, ήρθε η μετεξέλιξη τους, οι CC κρέμες για να δημιουργήσουν μια νέα τάση στο μακιγιάζ. Αυτό που δίνει ένα πλεονέκτημα και στα δυο είδη (ΒΒ και CC) έναντι του foundation είναι ότι, ναι μεν λειτουργούν σαν βάσεις makeup, αλλά ταυτόχρονα παρέχουν και κάποιου είδους περιποίηση/προστασία στο πρόσωπο όπως κάνει μια καλή αντιρυτιδική/αντηλιακή κρέμα. Σε καμία περίπτωση πάντως δε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν είδος περιποίησης, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει στο τέλος της ημέρας να αφαιρούνται πάντα, όπως το makeup.


Tony Moly Luminous Pure/Live Aura CC cream samples
Tony Moly Luminous Pure/Live Aura CC cream samples


Οι CC (Color Correcting/Color Change) κρέμες έχουν το σκοπό να διορθώσουν τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας. Επιδερμίδες λοιπόν με κοκκινίλες και χρωματικές ανομοιομορφίες θα λατρέψετε αυτές τις κρέμες. Επίσης, αυτές οι κρέμες, όπως και οι BB μπορεί να περιέχουν αντηλιακό δείκτη ή επίσης κάποια αντιγηραντικά συστατικά. Μπορούν λοιπόν να αντικαταστήσουν τις BB κρέμες; Η δική μου απάντηση είναι οπωσδήποτε όχι! Ενώ θα περίμενε κανείς ότι η κυκλοφορία των CC θα άρχιζε να μετριάζει την επιτυχία των BB και κάποια στιγμή να τις αντικαθιστά, έχει γίνει το αντίθετο. Ο λόγος νομίζω είναι ότι οι κρέμες αυτές προσφέρουν μέτρια έως ελάχιστη κάλυψη, για αυτό άλλωστε πολλές φορές συνίσταται η ανάμειξη τους με τις BB.

Μετά από αυτή τη λίγο μακροσκελή εισαγωγή, προχωράω στις εντυπώσεις μου από δυο CC κρέμες που δοκίμασα από την κορεάτικη εταιρεία Tony Moly. Καταρχήν, να επισημάνω τα δυο είδη CC που έχω δει να κυκλοφορούν, υπάρχουν οι CC που έχουν κάποιο χρώμα όπως οι BB και υπάρχουν και οι CC που έχουν λευκό χρώμα και προσαρμόζονται μόνες τους στον τόνο  κάθε επιδερμίδας. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν και οι δυο κρέμες που δοκίμασα. Πρώτη είναι η Luminous Pure Aura CC cream SPF30 PA++.


Tony Moly Luminous Pure Aura CC cream
Tony Moly Luminous Pure Aura CC cream

Από την φωτό φαίνεται ότι όταν βγάζεις το προϊόν βλέπεις ένα λευκό υγρό με κάποιες μαύρες φυσαλίδες οι οποίες με το άπλωμα σπάνε και απελευθερώνουν κάποιο μπεζ αρχικά χρώμα. Το χρώμα αυτό σιγά σιγά αλλάζει και προσαρμόζεται στον τόνο κάθε επιδερμίδας. Πραγματικά η Luminous Pure Aura CC τα καταφέρνει τέλεια σε αυτό τον τομέα, δίνει δηλαδή ένα ομοιόμορφο χρωματικό αποτέλεσμα.

Tony Moly Luminous Pure Aura CC cream swatch
Tony Moly Luminous Pure Aura CC cream swatch

Θετικά
Πολύ καλή προσαρμογή στον χρωματικό τόνο.
Ελαφριά σύσταση, λεπτόρρευστη.
Καλή ενυδάτωση που διαρκεί.
Ικανοποιητικός δείκτης προστασίας spf30.

Αρνητικά
Πολύ μικρή, σχεδόν μηδενική κάλυψη.
Χρειάζεται προσοχή στο άπλωμα, αν βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα από το κανονικό χρειάζεται αρκετό δούλεμα για να προσαρμοστεί στο δέρμα σου.
Η ματ όψη διαρκεί μόνο 3-4 ώρες στο δικό μου δέρμα και μετά χρειάζεται οπωσδήποτε φρεσκάρισμα με πούδρα.

Tony Moly Luminous Pure Aura CC cream blended
Tony Moly Luminous Pure Aura CC cream blended


Tony Moly Luminous Pure Aura CC cream color changing after a while
Tony Moly Luminous Pure Aura CC cream color adaptation to skin tone

Γενικά, είναι μια CC κρέμα που δε με ξετρέλανε όμως τη συστήνω σε γυναίκες με κανονικό και καλής ποιότητας δέρμα που δε έχουν ιδιαίτερη ανάγκη κάλυψης και απλά θέλουν να διορθώσουν κάποιες χρωματικές ανομοιομορφίες.

Πάμε τώρα στη δεύτερη CC κρέμα της Tony Moly τη Luminous Live Aura CC cream. Η μόνη της διαφορά είναι στα ενεργά συστατικά, η Luminous Pure περιέχει whistlers glacial milk (δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό αλλά από ό,τι διάβασα είναι πολύ ενυδατικό), ενώ η Luminous Live περιέχει μαύρη μαγιά . Όπως και η Luminous Pure, η Luminous Live Aura CC κρέμα είναι 7 σε 1: αντηλιακή, λευκαντική, αντιρυτιδική, ενυδατική, primer, βάση makeup και προσφέρει λάμψη.


Tony Moly Luminous Live Aura CC cream
Tony Moly Luminous Live Aura CC cream

Αυτό που βλέπεις όταν βγάζεις το προϊόν, σε αντίθεση με την Luminous Pure, είναι ένα μπεζ υγρό με μαύρες φυσαλίδες που μόλις σπάνε απελευθερώνουν ένα ροζ χρώμα το οποίο στη συνέχεια προσαρμόζεται στον τόνο της επιδερμίδας. Νομίζω ότι με αυτή τη φόρμουλα της Luminous Live είδα καλύτερη προσομοίωση στο δικό μου χρωματικό τόνο απο ό,τι με τη Luminous Pure.

Tony Moly Luminous Live Aura CC cream swatch
Tony Moly Luminous Live Aura CC cream swatch

Θετικά
Πολύ καλή προσαρμογή στο χρωματικό τόνο.
Ελαφριά σύσταση, λεπτόρρευστη.
Ικανοποιητικός δείκτης προστασίας spf30.

Αρνητικά
Πολύ μικρή, σχεδόν μηδενική κάλυψη.
Χρειάζεται και αυτή η κρέμα προσοχή στο άπλωμα και άρκετο δούλεμα για να στρώσει πάνω στο δέρμα.
Η ματ όψη διαρκεί λίγο περισσότερο από τη Luminous Pure αλλά και πάλι όχι πάνω από 5 ώρες.


Tony Moly Luminous Live Aura CC cream blended
Tony Moly Luminous Live Aura CC cream blended


Tony Moly Luminous Live Aura CC cream color adaptation to skin tone


Όμοια με τη Luminous Pure, η Luminous Live Aura CC με απογοήτευσε στο θέμα της κάλυψης και του ματ αποτελέσματος που περίμενα να έχουν, είναι λοιπόν δυο κρέμες που δεν πρόκειται να αγοράσω μελλοντικά. Όσες όμως κοπέλες με κανονικό δέρμα και χωρίς πολλές ατέλειες ενδιαφέρονται να την αγοράσουν, μπορούν να τις βρουν σε πολύ καλές τιμές που δεν ξεπερνάνε τα 12-13$ στο ebay και υπάρχουν, για όποιες ενδιαφέρονται, κάποιοι αρκετά έμπιστοι πωλητές που θα μπορούσα να σας συστήσω.

Αυτά από μένα με τις CC κρέμες της Tony Moly. Εσείς, έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές; Αν χρησιμοποιείτε κάποια CC κρέμα που σας άρεσε, μοιραστείτε το!!!


4 σχόλια:

  1. Δεν τις έχω δοκιμάσει. Γενικά δεν είμαι πολύ υπέρ των bb & cc creams, που αλλάζουν χρώμα.
    Έχω δοκιμάσει από skin79 το classic balm. Αρκετά καλή κάλυψη, αλλά καθόταν στις γραμμές & δεν με ξετρέλανε το αποτέλεσμα.
    Αλλά στις φωτογραφίες (παρότι είχε spf) έδειχνε το δέρμα αψεγάδιαστο!

    Καλό βραδάκι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω εχω την ιδια αποψη για τις κρεμες που αλλαζουν χρωμα. Οι περισσοτερες γυριζουν προς το πορτοκαλί και δεν φαινονται ωραιες. Ειδικα, οι CC της L'oreal μου φανηκαν σχετη αποτυχια. Αυτες της Tony Moly καπως καλυτερες αλλα μηδενικη καλυψη. Κριμα! Απο skin79 φοραω εδω και καιρο την Hot Pink ΒΒ και μου αρεσε αρκετα, εχω κανει και review, πολυ ωραιο τελειωμα με ικανοποιητικη καλυψη και αρκετα ενυδατικη. Συντομα θα κανω review και σε αλλες δυο απο skin79 που δοκιμαζω αυτον τον καιρο, την Gold VIP και την Orange. Καλο βραδυ και φιλια!!!

      Διαγραφή
  2. ότι έχω δοκιμάσει από TonyMoly είναι πάρα πολύ ωραίο και οι Κορεάτες είναι και πολύ μπροστά στο θέμα ΒΒ-CC κτλ. πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πραγματι πολυ μπροστα! Τωρα εχω βαλει στο ματι το Bcdation της Tony Moly που ειναι ΒΒ, CC και foundation, δηλαδη 3 σε 1. Τι αλλο θα βγαλουν αυτοι οι κορεατες! Φιλια!!!

      Διαγραφή