Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Missha Signature Real Complete vs Perfect Cover BB - A review

Μια από τις αγαπημένες μου κρέμες ΒΒ και ίσως η καλύτερη που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα από πλευράς κάλυψης, είναι η Perfect Cover της κορεατικής εταιρείας Missha. Ίσως το έχω αναφέρει και σε κάποια προηγούμενη ανάρτηση, η Perfect Cover είναι όνομα και πράγμα, η "Τέλεια Κάλυψη" δηλαδή. Ένα ακόμα ατού της είναι η αίσθηση ενυδάτωσης που σου δίνει, νιώθεις πραγματικά ότι φοράς ενυδατική και όχι makeup. Τέλος, το τελείωμα της είναι αρκετά ματ ώστε να μη χρειάζεσαι πούδρα. Η τέλεια BB κρέμα δηλαδή! Ε όχι απόλυτα, αλλά πλησιάζει πολύ στο ιδανικό, τουλάχιστον για τις δικές μου ανάγκες.


Missha Perfect Cover vs Missha Signature Real BB cream
Missha Perfect Cover vs Missha Signature Real BB cream


Πρόσφατα όμως δοκίμασα σε δείγμα και μια άλλη ΒΒ κρέμα της Missha την Signature Real Complete BB cream, που είναι η μετεξέλιξη της Perfect Cover η οποία μου άρεσε ακόμα περισσότερο και θα την αναζητήσω σίγουρα από κάποιο κορεάτικο online shop ή από το ebay. Το ενδιαφέρον στις ΒΒ cream της Missha είναι ότι κυκλοφορούν σε πολλές αποχρώσεις σε αντίθεση με τις περισσότερες κορεάτικες BB που είναι σε μια-δυο αποχρώσεις. Εγώ δοκίμασα την απόχρωση no. 21 η οποία τους χειμωνιάτικους μήνες νομίζω ότι μου ταιριάζει περισσότερο από το no. 23 που έχω της Perfect Cover.


Missha Perfect Cover no. 23, Missha Signature Real no. 21
Missha Perfect Cover no. 23, Missha Signature Real no. 21 swatches

Missha Perfect Cover no. 23, Missha Signature Real no. 21 blended


Πάμε να δούμε τα χαρακτηριστικά της Signature Real Complete και τα αντίστοιχα της Perfect Cover:

  • Κάλυψη. H Signature Real παρέχει μέτρια κάλυψη, όχι τόσο καλή όσο αυτή που μου δίνει η Perfect Cover αλλά αρκετά ικανοποιητική.
  • Υφή και εφαρμογή. Η υφή της Signature Real είναι πολύ πιο λεπτόρρευστη από την υφή της Perfect Cover και η εφαρμογή και των δύο αρκετά εύκολη.
  • Χρωματικός τόνος. Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι δοκίμασα μια απόχρωση πιο ανοικτή (no. 21) από αυτήν της Perfect Cover (no. 23) αλλά διέκρινα ότι η Signature Real δεν γκριζάρει τόσο όσο η Perfect Cover, κάτι το οποίο της δίνει ένα πλεονέκτημα αν δε θέλεις να περιμένεις να οξειδωθεί το χρώμα και να προσαρμοστεί στο χρωματικό σου τόνο.
  • Τελείωμα. Η Pefect Cover έχει φανταστικό τελείωμα το οποίο δεν το είδα με την Signature Real. Ίσως βέβαια αυτό να οφείλεται στη μεγαλύτερη κάλυψη που μου παρέχει. Παρόλα αυτά και οι δυο αφήνουν ένα ημι-ματ τελείωμα και η πούδρα ίσως δεν είναι αρχικά απαραίτητη.
  • Λείανση και βελτίωση υφής της επιδερμίδας. Η επιδερμίδα φαίνεται λεία, οι πόροι δεν είναι πλέον ορατοί. Μακροχρόνια δεν μπορώ να πω αν βελτιώνεται η υφή της επιδερμίδας γιατί δεν χρησιμοποιώ ποτέ την ίδια BB για πολύ καιρό οπότε είναι δύσκολο να βγάλω κάποιο σχετικό συμπέρασμα.
  • Δείκτης προστασίας. Μέτριος ο δείκτης προστασίας της Signature Real, με SPF25 είναι ιδανική μόνο για το χειμώνα. Εδώ η Perfect Cover έρχεται να με καλύψει για τους καλοκαιρινούς μήνες με ένα ικανοποιητικό SPF42.
  • Διάρκεια. Η Perfect Cover εδώ δείχνει ότι ενδείκνυται περισσότερο για ξηρές επιδερμίδες. Μερικές ώρες μετά χρειάζεσαι οπωσδήποτε πούδρα. Η Signature Real κράτησε περισσότερες ώρες ματ την επιδερμίδα μου και αυτό την κάνει ιδανική για πιο λιπαρές επιδερμίδες.

Η ετυμηγορία μου
Σίγουρα μελλοντικά θα αγοράσω και τις δυο, παρόλο που η Signature Real φαίνεται να κερδίζει στα σημεία. Η Perfect Cover με έχει κερδίσει από πλευράς τελειώματος, κάλυψης και δείκτη προστασίας. Η Signature Real όμως έχει μεγαλύτερη διάρκεια, δεν περιέχει πολλά βλαβερά συστατικά (parabens, mineral oils, κλπ) και είναι ιδανική για λιπαρές επιδερμίδες με τάση για ακμή όπως η δική μου. Είδες τελικά κάτι διλήμματα που μπορεί να σου παρουσιαστούν;

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποια BB από Missha; Περιμένω τα σχόλια σας!!!



3 σχόλια:

  1. Δεν έχω δοκιμάσει κάποια αλλά υποψιάζομαι ότι εμένα θα μου αρέσει η signature real γιατί μου άρεσε η απόχρωση και αυτό που είπες ότι είναι ανάλαφρη.. αλλά χωρίς να είμαι σίγουρη γιατί όπως σου είπα δεν τις έχω δοκιμάσει... Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπώ την Signature Real! όλο το καλοκαίρι που την φορούσα το δέρμα μου ήταν στα καλύτερά του και όλοι με ρωτούσαν τι έχω κάνει? μπορείς αν θέλεις να δεις και το post. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μενα μου αρεσε παρα πολυ και σκεφτομαι τωρα να αγορασω και το full size. Διαβασα το post σου, πολυ ωραιο και αναλυτικο review. Καλο βραδι, φιλιά:))))

      Διαγραφή