Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Macadamia Professional products review

Πάει και αυτό το Σαββατοκύριακο! Ξεκούραση, μπανάκια και ελεύθερος χρόνος για πολλές δραστηριότητες αλλά και λίγο blogging. Καιρό έχω να γράψω για μαλλιά οπότε σήμερα λέω να σας πω την γνώμη μου για κάποια προϊόντα περιποίησης που δοκιμάζω από την εταιρεία Macadamia Natural Oil


Macadamia Natural Oil products
Macadamia Professional products from classic line Macadamia Natural Oil


Πρώτα, θα σας μιλήσω λίγο για το brand και για κάποιες πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με αυτό. Η εταιρεία Macadamia Beauty, LLC η οποία λάνσαρε εδώ και χρόνια το brand Macadamia Natural Oil ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο του 2014 ότι αλλάζει το όνομα του  brand σε Macadamia Professional. Η μετονομασία συνοδεύτηκε με αλλαγή του packaging αλλά και, το πιο σημαντικό, με αλλαγή και των συστάσεων των προϊόντων του brand καθώς και με προσθήκη νέων προϊόντων styling και θεραπείας στη γκάμα του. Όλα αυτά τα προϊόντα φυσικά εξακολουθούν να περιέχουν το βασικό και σήμα κατατεθέν της εταιρείας συστατικό, το Pro Oil complex που είναι ένα σύμπλεγμα ελαίου Macadamia και Argan, έλαια πλούσια σε Ωμεγα-3,5,7 και 9 τα οποία θρέφουν και επανορθώνουν την τρίχα σε βάθος. 


Macadamia Professional
Macadamia Professional new lines, new packaging, new brand name, new site

Το νέο σλόγκαν της εταιρείας είναι  "The Oil Authority for Global Texturesπου πολύ απλά λέει ότι η εταιρεία πλέον απευθύνεται σε όλους τους τύπους μαλλιών από μαλλιά μωρού μέχρι μαλλιά άφρο. Έτσι, το Γενάρη του 2015 κυκλοφόρησαν 3 ξεχωριστές σειρές που απευθύνονται σε 3 τύπους τρίχας καλύπτοντας όλες τις φυλές. Ενδεικτική της πολυφυλετικότητας της εταιρείας είναι και η νέα καμπάνια της με μούσες τρία μοντέλα, την Camila Moronne, την Vashti Kola και την δικιά μας Μαρία Παπαθανασίου!!!



Macadamia Professional Campaign
Our own Maria Papathanasiou posing for Macadamia Professional campaign! You Go Girl!!!

Η κλασσική σειρά εξακολουθεί να κυκλοφορεί με το αρχικό packaging, ας ελπίσουμε ότι η καινούργια θα είναι ακόμα καλύτερη. Εδώ στην Ελλάδα η σειρά είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα κομμωτήρια τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πάμε λοιπόν τώρα στο θέμα μας που είναι η άποψη μου για κάποια από τα προϊόντα της κλασσικής σειράς που χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες.


  • Macadamia Nourishing Leave-In Cream
Λατρεμένο προϊόν! Είναι ένα Leave-In Conditioner το οποίο όμως λειτουργεί και σαν προϊόν styling, ξεμπερδεύει τα μαλλιά και ταυτόχρονα ελέγχει το φριζάρισμα των ατίθασων μαλλιών δημιουργώντας όμορφες μπούκλες. Ένα μεγάλο του ατού είναι το φίλτρο UV που περιέχει το οποίο προστατεύει τα βαμμένα μαλλιά. Το χρησιμοποιώ μετά το λούσιμο, πολλές φορές παραλείποντας το conditioner και έχω ένα προϊόν 2 σε 1 που μου δίνει μαλλιά απαλά και μπούκλες με νεύρο. Και μυρίζει υπέροχα! Ένα προϊόν που θα αγοράσω πάλι σίγουρα!!!


Macadamia Nourishing Leave-In Cream
Macadamia Nourishing Leave-In Cream

  • Macadamia Rejuvenating Shampoo
Αγόρασα το σαμπουάν της σειράς θέλοντας να δοκιμάσω για πρώτη φορά κάποιο σαμπουάν χωρίς Sulfate και να δω πως πάει. Τα σαμπουάν χωρίς sulfate δεν περιέχουν SLS (Sodium Laureth Sulfate), αφριστικούς παράγοντες δηλαδή, που αν και καθαρίζουν πολύ καλά τα μαλλιά ξηραίνουν την τρίχα και το τριχωτό αλλά και ξεθωριάζουν τα βαμμένα μαλλιά. Το συγκεκριμένο σαμπουάν δεν περιέχει SLS, περιέχει όμως Disodium laureth sulfosuccinate που είναι ένας αφριστικός παράγοντας πιο απαλός για το δέρμα χωρίς όμως να θεωρείται απόλυτα ακίνδυνος. Το σαμπουάν ενδείκνυται για ξηρά, κατεστραμμένα μαλλιά και υπόσχεται ενυδάτωση, επανόρθωση και προστασία.
Δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε ιδιαίτερα αυτό το σαμπουάν. Μπορώ άνετα να το συγκρίνω με τα υπόλοιπα του σούπερ μάρκετ τα οποία όμως κοστίζουν πολύ λιγότερο. Δεν είδα δηλαδή να προσφέρει κάποια extra ενυδάτωση, πολλές φορές μάλιστα είχα την αίσθηση ότι τα μαλλιά μου γίνονταν ακόμα πιο ξηρά. Δεν θα το αναζητήσω πάλι! Ίσως βέβαια ψάξω λίγο τα σαμπουάν της νέας σειράς που είναι για πιο σκληρή τρίχα όταν έρθουν στην Ελλάδα, αλλά προς το παρόν απογοητεύτηκα λίγο.



Macadamia Rejuvenating Shampoo
Macadamia Rejuvenating Shampoo

  • Macadamia Deep Repair Mask
Παλιότερα είχα κάνει review για το Healing Oil Treatment συγκρίνοντας το μάλιστα με ένα άλλο αντίστοιχο λάδι της Moroccanoil (δείτε εδώ).  Όσο περνάει ο καιρός τόσο και δένομαι περισσότερο με αυτό το θαυματουργό λαδάκι. Πρόσφατα όμως, έλαβα ένα σετ από samples της μάσκας και ένας νέος έρωτας γεννήθηκε. Δεν είναι τυχαίο που αυτά τα δυο προϊόντα, το λάδι και η μάσκα, είναι τα πιο επιτυχημένα της εταιρείας.
Η μάσκα αυτή είναι το κάτι άλλο! Αμέσως, από την πρώτη κιόλας χρήση, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με ένα επαγγελματικό προϊόν που μπορεί να μεταμορφώσει τα μαλλιά σου. Μαλλιά απαλά, ενυδατωμένα, με συχνή χρήση της μάσκας επανορθώνονται, αποκτούν λάμψη και νεύρο χωρίς να βαραίνουν. Θα είναι σίγουρα μια από τις μελλοντικές αγορές μου, αν και λίγο ακριβή, αξίζει!!!


Macadamia Deep Repair Mask
Macadamia Deep Repair Mask

Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά τα προϊόντα ή κάποιο άλλο της Macadamia Professional; Περιμένω τα σχόλια σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου