Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM - Review

Γεια σας, γεια σας φίλες μου. Καλή χρονιά είπαμε; Δεν είπαμε καθώς, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους απείχα για αρκετό καιρό από το blog και, για όσες με ακολουθούν, και από τα social media. Έτσι, με αυτήν την ανάρτηση, την πρώτη ανάρτηση του 2019, σας εύχομαι και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και ο,τι άλλο ονειρεύεστε να αποκτήσετε.

Επιστρέφοντας στους ρυθμούς της καθημερινότητας, επιστρέφω και στην αγαπημένη μου συνήθεια σε σχέση με το blogging που δεν είναι άλλη από τα reviews. Τον τελευταίο καιρό έχω μειώσει αρκετά την αλόγιστη αγορά προϊόντων μακιγιάζ και έχω αφιερωθεί περισσότερο στα προϊόντα περιποίησης προσώπου στοχευμένα κυρίως στην αντιγήρανση. Ερευνώντας λοιπόν την αγορά προϊόντων με ρετινόλη, ένα από τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά που υπάρχουν, σκέφτηκα να δοκιμάσω τη σειρά Retinol Fusion PM της νεοϋορκέζικης εταιρείας Peter Thomas Roth Clinical Skincare.

Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM serum and eye cream
Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM serum and eye cream

Το ξεκίνημα έγινε με τη σειρά Redermic R της La Roche-Posay η οποία, με 0.3% περιεκτικότητα, αποδείχτηκε ιδανική για να χτίσω την αντοχή της επιδερμίδας μου στη ρετινόλη. Με τη σειρά Retinol Fusion PM όμως τα πράγματα δεν είναι αστεία ιδιαίτερα όταν βλέπεις στη σύσταση 1.0% και 1.5%, περιεκτικότητες σε ρετινόλη που θεωρούνται πολύ υψηλές.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα τα προϊόντα. Η σειρά Retinol Fusion PM αποτελείται από 3 προϊόντα, μια κρέμα ματιών, ένα σέρουμ και ένα σετ με εμποτισμένα pads. Σήμερα θα μιλήσουμε για την κρέμα ματιών και το σέρουμ.

Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM eye cream
Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM eye cream

Η κρέμα ματιών Retinol Fusion PM περιέχει 1% ρετινόλη προοδευτικής απελευθέρωσης που υπόσχεται να σβήσει τις ρυτίδες και να λειαίνει την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. Ταυτόχρονα, η καφεΐνη που περιέχει μειώνει το πρήξιμο ενώ το βούτυρο καριτέ ενυδατώνει την εξαιρετικά λεπτή και ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Όπως τονίζεται και στο όνομα του προϊόντος (PM) ενδείκνυται η ενσωμάτωση του στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς ενώ επίσης προτείνεται η χρήση αντηλιακού πάντα το επόμενο πρωί.
Η συσκευασία της κρέμας είναι πολυτελής και εξαιρετικά ασφαλής για να διατηρείται φρέσκια και αναλλοίωτη η φωτοευαίσθητη ρετινόλη. Η σύσταση της είναι αρκετά πλούσια, χωρίς καθόλου άρωμα. Με δυσκόλεψε λίγο στην εφαρμογή καθώς δεν είχα συνηθίσει σε τόσο παχύρρευστες κρέμες ματιών και έτσι μόνο ταμποναριστα μπόρεσα να την απλώσω. Αυτή τη στιγμή, όπως μπορείτε αμυδρά να δείτε από τη φωτογραφία, το προϊόν βρίσκεται στη μέση οπότε μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη για τα αποτελέσματα του. Κανένας ερεθισμός δεν εμφανίστηκε, γεγονός που μου επέτρεψε να χρησιμοποιώ την κρέμα σε καθημερινή βάση, ενώ κάποιες ρυτίδες έκφρασης έχουν αρχίσει να εξομαλύνονται. Το σημαντικότερο είναι ότι με τη χρήση αυτής της κρέμας δε βλέπω πλέον σακούλες κάτω από μάτια και το βλέμμα μου φαίνεται σαφώς πιο ξεκούραστο.

Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM serum
Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM serum
Το δεύτερο προϊόν της σειράς, το σέρουμ Retinol Fusion PM περιέχει 1.5% ρετινόλη προοδευτικής απελευθέρωσης, ένα ποσοστό αρκετά υψηλό που όμως υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα χωρίς κανένα ερεθισμό. Εμπλουτισμένο με βιταμίνη C και E αποτελεί το ιδανικό booster για την επιδερμίδα.
Η συσκευασία του, σε ένα πολυτελές σκούρο μπουκάλι με σταγονόμετρο, δεν είναι η πιο εύχρηστη, ιδιαίτερα όταν καταλαβαίνεις πόσο υδαρές είναι το σέρουμ με αποτέλεσμα να σπαταλάς αρκετή ποσότητα κατά την εφαρμογή. Παρόλα αυτά νομίζεις ότι αυτό το σέρουμ δε θα τελειώσει ποτέ καθώς 2-3 σταγόνες αρκούν για να καλύψεις όλη την επιφάνεια του προσώπου. Όμοια με την κρέμα ματιών χρησιμοποιείται και αυτό κατά προτίμηση το βράδυ, πριν την ενυδατική νυκτός.

Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM serum
Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM serum
Η σύσταση του θυμίζει ξηρό λάδι, τόσο ανάλαφρο όμως που απορροφάται σχεδόν αμέσως. Δεν έχει κανένα άρωμα και δυο μήνες που το χρησιμοποιώ δεν μου έχει προκαλέσει κανένα ερεθισμό. Όσο για τα αποτελέσματα, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το πρόσωπο μου έχω καιρό να το νιώσω τόσο καθαρό και λαμπερό.  Σίγουρα βέβαια όλες οι επιδερμίδες δεν δέχονται με τον ίδιο τρόπο ένα τόσο ισχυρό συστατικό όπως είναι η ρετινόλη, για αυτό συνίσταται η χρήση κάθε 2-3 μέρες αν υπάρχει ερεθισμός. Ακόμα και έτσι, τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής.

Στην ερώτηση αν θα ξανααγόραζα αυτά τα προιόντα η απάντηση είναι σίγουρα ναι, όμως μόνο αν τα πετύχω πάλι στην καταπληκτική τιμή που τα βρήκα στο Χαρμάνη. Αν δεν είσαι κοντά σε κάποιο κατάστημα, μπορείς να τα βρεις και στο eshop του Χαρμάνη αλλά και στο lookfantastic.

Εσείς χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν με ρετινόλη που σας έχει εντυπωσιάσει με τα αποτελέσματα του; Περιμένω τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου