Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Mario Badescu Skin Saviours for Acne

Γεια σας, γεια σας κορίτσια! Όπως είχα αναφέρει και στην προηγούμενη ανάρτηση μου, αποφάσισα φέτος να συγκεντρώσω το ενδιαφέρον μου στα προϊόντα περιποίησης προσώπου στοχευμένα κυρίως στην αντιγήρανση. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για ένα πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας: την ακμή.

Στην εφηβεία, η καταπολέμηση της ακμής είναι για αρκετούς καθημερινός αγώνας, ο οποίος όμως για πολλούς λόγους κυρίως σχετικούς με τις ορμόνες, μπορεί να συνεχιστεί και στην ενήλικη μας ζωή. Αυτό συνέβη και σε μένα και χρειάστηκαν αρκετές θεραπείες και πολλά χρήματα σε φάρμακα, κρέμες και αισθητικούς για να καταφέρω να αποκτήσω ένα κάπως καθαρό πρόσωπο.

Mario Badescu Buffering Lotion and Drying Lotion
Mario Badescu Buffering Lotion and Drying Lotion

Τώρα πια λοιπόν που έχω θεραπευτεί, αλλά ακόμα, που και που, βλέπω να ξεπετάγονται κάποια σπυράκια, έχω βρει δυο προϊόντα τα οποία, χρησιμοποιώντας τα τοπικά, με βοηθούν να ξεπεράσω αυτό το δράμα σε δυο-τρεις μέρες. Τα θαυματουργά αυτά προϊόντα είναι από την αμερικάνικη εταιρεία Mario Badescu και δεν είναι άλλα από την διάσημη Drying Lotion και την λιγότερο γνωστή αλλά εξίσου αποτελεσματική Buffering Lotion.
 
Πάμε πρώτα στην Buffering Lotion η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για να θεραπεύει δέρματα με κυστική ακμή. Όταν μιλάμε για κυστική ακμή αναφερόμαστε σε εκείνα τα "τυφλά" σπυράκια, τα ύπουλα, τα εσωτερικά, εκείνα τα σπυράκια που μοιάζουν με καρούμπαλα και νιώθεις να σε πονάνε όταν τα ακουμπάς. Καταρχάς, ΜΗΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΣ!!! Υπάρχει λύση, απλά θέλει λίγη υπομονή και Buffering Lotion! Με βασικό της συστατικό το θειάφι, η λοσιόν απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και εισχωρεί άμεσα στη ρίζα του σπυριού. Εξαιρετικό για τοπική αγωγή, περιέχει αλλαντοΐνη που αναζωογονεί την επιδερμίδα, καλμάρει και καταπραΰνει τους ερεθισμούς, αυξάνοντας την αναπαραγωγή των κυττάρων, έτσι ώστε να επιταχύνει την θεραπεία.

Mario Badescu Buffering Lotion
Mario Badescu Buffering Lotion

Ο τρόπος εφαρμογής του είναι απλός. Αρκεί να ανακινήσεις καλά το μπουκάλι μέχρι το λευκό υγρό να αναμειχθεί πλήρως με το διαφανές υγρό και να πάρεις μια μικρή ποσότητα της λοσιόν στις άκρες των δακτύλων απλώνοντας την απευθείας επάνω στα σπυράκια. Το υγρό θα στεγνώσει σχεδόν αμέσως πάνω στο σπυράκι δημιουργώντας ένα λευκό στρώμα που καλό είναι να μείνει όλο το βράδυ για να δράσει. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εκτός από το πρόσωπο και στην πλάτη ή όπου αλλού έχεις πρόβλημα κυστικής ακμής.

Mario Badescu Buffering Lotion
Mario Badescu Buffering Lotion

Και πάμε στη "μαγική" Drying Lotion, ένα από τα πρώτα προϊόντα και bestsellers της εταιρείας, την οποία συνέθεσε ο ίδιος ο Mario Badescu στη δεκαετία του 60. H Drying Lotion ενδείκνυται για τα μικρά, πυώδη σπυράκια της ακμής και περιέχει calamine και σαλυκιλικό οξύ που τα ξηραίνουν και τα θεραπεύουν γρήγορα, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο τρόπος εφαρμογής της Drying Lotion είναι λίγο πιο περίπλοκος. Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να προσέξεις εδώ, είναι να ΜΗΝ ανακινήσεις το μπουκάλι. Πρέπει οπωσδήποτε να είναι διαχωρισμένα τα δυο υγρά που περιέχει (διάφανο πάνω - ροζ κάτω). Για την εφαρμογή, παίρνεις μια μπατονέτα (όσο το δυνατόν πιο λεπτή) και τη βυθίζεις στο μπουκάλι μέχρι κάτω, έτσι ώστε να φτάσει και στο ροζ υγρό και στη συνέχεια απλώνεις το προϊόν πάνω στο σπυράκι. Το χρησιμοποιείς σε καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα πριν πέσεις για ύπνο και το αφήνεις να δράσει μέχρι το επόμενο πρωί.

Mario Badescu Drying Lotion
Mario Badescu Drying Lotion

Όταν λοιπόν εμφανιστούν μικρά σπυράκια με λευκό πύον χρησιμοποιείς την Drying Lotion ενώ για τα πιο μεγάλα, εσωτερικά σπυριά χρησιμοποιείς την Buffering Lotion. Δυο προϊόντα που, αν τα χρησιμοποιήσεις σωστά, θα τα αγαπήσεις γιατί δουλεύουν γρήγορα και αποτελεσματικά. Τα προϊόντα Mario Badescu μπορείς να τα βρεις πλέον σε αρκετά online shops (cherrybox, glowbox), στo Attica αλλά και σε κάποια φαρμακεία (στο pharmeden με 20% εκπτωση).

Εσείς ποια προϊόντα χρησιμοποιείτε για την καταπολέμηση της ακμής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου