Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

January Beauty Pick-Me-Ups

Γεια σας, γεια σας! Επιτέλους τα κατάφερα να γράψω σε αυτό το blog που το έχω παραμελήσει τώρα τελευταία και σας εύχομαι με αυτήν την ευκαιρία καλή χρονιά με υγεία και ο,τι άλλο επιθυμείτε. Η πρώτη ανάρτηση του έτους, όπως ήδη καταλάβατε από τον τίτλο, αναφέρεται στα αγαπημένα του μήνα που μας πέρασε. Σήμερα θα σας μιλήσω για τέσσερα προιόντα από 3 super brands. Πάμε να τα δούμε!

January Beauty Favourites
January Beauty Favourites

  • The Ordinary Alpha Arbutin 2% +HA 
Από τότε που κυκλοφόρησε το brand The Ordinary η θεωρία πολλών ότι το skincare είναι ακριβή υπόθεση καταρρίφθηκε πανηγυρικά. Το brand ανήκει στην ομπρέλα του ομίλου Deciem και η φιλοσοφία του εκφράζεται με στοχευμένες θεραπείες βασισμένες σε απλές φόρμουλες ενός ή δύο συστατικών.
Με στόχο λοιπόν τη μείωση των δυσχρωμιών που μου "χαρίζει" απλόχερα κάθε καλοκαίρι ο ήλιος, επέλεξα το σέρουμ με Alpha Arbutin σε περιεκτικότητα 2% το οποίο είναι ενισχυμένο με υαλουρονικό οξύ για μεγαλύτερη ενυδάτωση. Το συστατικό Alpha Arbutin το συναντάμε στις περισσότερες θεραπείες λάμψης αλλά και κρέμες BB της κορεάτικης κοσμετολογίας, είναι λοιπόν ένα πολυδοκιμασμένο και αποτελεσματικό λευκαντικό συστατικό που επιτέλους το συναντάς πλέον και μόνο του χάρη στο brand The Ordinary.
Το σέρουμ αυτό εχει υδαρή σύσταση, απλώνεται εύκολα και απορροφάται σχεδόν αμέσως. Η χρήση του συνίσταται πρωί και βράδυ, προτιμώ όμως να το χρησιμοποιώ μόνο βράδυ και να αφιερώνω τα πρωινά στη βιταμίνη C. Τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά αμέσως, σίγουρα όμως μέχρι το τέλος του χειμώνα και με συνεχή χρήση, έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, το σβήσιμο δηλαδή πολλών δυσχρωμιών και την επαναφορά της λάμψης στο θαμπό σου δέρμα.

The Ordinary Alpha Arbutin 2% +HA
The Ordinary Alpha Arbutin 2% +HA

  • The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
Ένα από τα bestsellers του brand The Ordinary είναι το σέρουμ Niacinamide 10% + Zinc 1%, ένα σέρουμ που συνίσταται ιδιαίτερα σε δέρματα που έχουν λιπαρότητα, τάση για ακμή, ορατούς πόρους αλλά και δυσχρωμίες ή ερυθρότητα. Εγώ τα έχω όλα αυτά σε περίσσια οπότε εννοείται πως θα ήταν από τα πρώτα προιόντα του brand που θα δοκίμαζα. Το συστατικό Niacinamide ή αλλιώς βιταμίνη Β3 σε συνδυασμό με το αντιφλεγμονώδες Zinc ενισχύει την άμυνα του δέρματος για αυτό και μπορεί να συνδυαστεί χωρίς πρόβλημα με τα περισσότερα συστατικά, όπως arbutin, ρετινόλη και AHA/ΒΗΑ (όχι όμως και με βιταμίνη C γιατί λέγεται ότι αναιρεί την αποτελεσματικότητα της). Τον τελευταίο καιρό, κάθε δεύτερο βράδυ εναλλάσσω με layering τους συνδυασμούς Arbutin + Niacinamide και Retinol + Niacinamide και έχω δει μεγάλη βελτίωση στο δέρμα μου, λαμβάνοντας πολύ κολακευτικά σχολια για το πόσο καθαρό, λείο και λαμπερό φαίνεται.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

  • NIOD Fractionated Eye Contour Concentrate
Πάμε τώρα σε ένα προιόν από το κορυφαίο brand της εταιρείας Deciem που δεν είναι άλλο από το brand NIOD (Non-Invasive Options in Dermal Science). Σου υπενθυμίζει λοιπόν η NIOD ότι υπάρχουν και μη επεμβατικές επιλογές στην επιστήμη της δερματολογίας, πριν λοιπόν καταλήξεις στον αισθητικό/πλαστικό σου, ενημερώσου για τα προιόντα της πάνω στα οποία έχουν εφαρμοστεί όλες οι προηγμένες τεχνολογικές ανακαλύψεις. Για παράδειγμα ο ορός Fractionated Eye Contour Concentrate ή αλλιώς FECC, ένας υπερσυμπυκνωμένος ορός για την περιοχή γύρω από τα μάτια, συνδυάζει 28 τεχνολογίες με στόχο την μείωση των ρυτίδων αλλά και τη σύσφιξη του άνω βλεφάρου, τη μείωση των μαύρων κύκλων και των οιδημάτων κάτω απο τα μάτια. Είναι ένας ακριβός ορός που έτυχε να φτάσει στα χέρια μου μέσα από ενα σούπερ οικονομικό σετ προιόντων της Deciem, πιστεύω όμως ότι αξίζει γιατί είδα διαφορά από τις πρώτες μέρες χρήσης ιδιαίτερα κάτω από τα μάτια, δε μου δημιούργησε κανένα ερεθισμό και μπορούσα άνετα να τον συνδυάσω και με οποιαδήποτε κρέμα ματιών αν ήθελα extra ενυδάτωση.

NIOD Fractionated Eye Contour Concentrate
NIOD Fractionated Eye Contour Concentrate

  • Dermalogica Age Smart Multi Vitamin Power Firm
Τελευταίο άφησα ένα προιόν από τη Dermalogica, μια εταιρεία που από ο,τι γνωρίζω είναι διαθέσιμη κυρίως σε επιλεγμένα κέντρα αισθητικής και σε μερικά eshops. Εταιρείες όπως η Dermalogica, η Skinceuticals, η Medik8, η Murad αλλά και η δική μας Yellow Rose, είναι εταιρείες που προσφέρουν ολοκληρωμένες θεραπείες ομορφιάς και που, επειδή τις εμπιστεύονται εξειδικευμένοι αισθητικοί, δύσκολα αποτυγχάνουν στον στόχο τους. Η κρέμα ματιών Multi Vitamin Power Firm της σειράς Age Smart της Dermalogica, είναι μια κρέμα ματιών με ισχυρή συσφικτική φόρμουλα που αποτελείται από ένα σύμπλεγμα βιταμινών, όπως βιταμίνη Α (στη μορφή retinyl palmitate, ενός εστέρα της ρετινόλης), βιταμίνη C και βιταμίνη Ε. Είναι παράλληλα ενισχυμένη με έλαια όπως καρθαμέλαιο και σταφυλέλαιο και φυσικά εκχυλίσματα όπως εκχύλισμα από κόκκινα φύκια, σπιλανθές, πράσινο τσάι και χαμομήλι. Τέλος, περιέχει σιλικόνες που δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από τα μάτια ενάντια στους καταλυτικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Λόγω των σιλικόνων η κρέμα μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και σαν primer για να στρώσει πιο εύκολα το concealer. Δεν τη χρησιμοποιώ πολύ καιρό και κυρίως τη φοράω τα πρωινά (ενώ το βράδυ χρησιμοποιώ τον ορό FECC), όμως είμαι ενθουσιασμένη από την ενυδάτωση που προσφέρει στην περιοχή κάτω από τα μάτια, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί τέλεια σαν primer. 

Dermalogica Age Smart Multi Vitamin Power Firm
Dermalogica Age Smart Multi Vitamin Power Firm

Αυτά λοιπόν ήταν τα αγαπημένα αυτού του μήνα. Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου