Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

REN Skincare Clean Screen Mineral SPF30

Γεια σας, γεια σας! Σήμερα θα μιλήσουμε για αντηλιακή προστασία, για φυσικά αντηλιακά φίλτρα και για ένα προϊόν που δοκίμασα πρόσφατα, την αντηλιακή κρέμα REN Clean Screen Mineral SPF30. Το θέμα της ιδανικής αντηλιακής προστασίας, αν και είναι πάντα επίκαιρο, μας απασχολεί σίγουρα περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες.

REN Skincare Clean Screen Mineral SPF30
REN Skincare Clean Screen Mineral SPF30


Μια νέα τάση στο χώρο της κοσμετολογίας έχει οδηγήσει όλο και περισσότερα brands στο να προσθέσουν στη γκάμα των αντηλιακών τους προϊόντα με φυσικά αντηλιακά φίλτρα. Υπάρχει μια ολόκληρη παραφιλολογία γύρω από την επικινδυνότητα των κλασσικών, χημικών SPF και μιλάω για "παραφιλολογία" γιατί καμιά απόδειξη δεν έχει βρεθεί ως τώρα που να επιβεβαιώνει ότι τα χημικά SPF είναι επιβλαβή για την υγεία. Κάποιες μελέτες όμως υποστηρίζουν ότι τα χημικά αντηλιακά φίλτρα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμούς όπως ερυθρότητα ή ακμή στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Υπάρχουν ακόμα ενδείξεις ότι μερικά από αυτά υπάρχει πιθανότητα να επιδρούν καταλυτικά στο ενδοκρινολογικό/ορμονικό σύστημα καθώς απορροφούνται από τον οργανισμό και μπορούν να μείνουν στο αίμα, στα ούρα ακόμα και στο μητρικό γάλα για αρκετές μέρες. 

Σε τι διαφέρει λοιπόν το mineral/φυσικό SPF από το συνθετικό/χημικό SPF; Σε αντίθεση με τα χημικά αντηλιακά φίλτρα που έχουν μεγάλο ποσοστό απορρόφησης από τον οργανισμό, τα φυσικά φίλτρα απορροφώνται ελάχιστα ως καθόλου, στην ουσία επικάθονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ που λειτουργεί σαν καθρέφτης ο οποίος αντανακλά μακριά τις ακτίνες του ήλιου. Αντίθετα, τα χημικά αντηλιακά φίλτρα διεισδύουν στο δέρμα και στη συνέχεια, μέσω μιας χημικής αντίδρασης, διαχέουν μετατρέποντας την ηλιακή ακτινοβολία σε θερμότητα.

Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σχετικά με τα χημικά και τα φυσικά αντηλιακά φίλτρα μπορείτε να βρείτε όπως και εγώ, στην πλέον ενημερωμένη και έγκυρη πλατφόρμα του EWG (Environmental Working Group) την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά και για άλλα καλλυντικά προϊόντα καθώς περιέχει μια τεράστια βάση δεδομένων που αναλύει κάθε συστατικό που περιέχουν τα περισσότερα καλλυντικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Να μερικά ενδιαφέροντα links που θα σας δώσουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τα φυσικά αντηλιακά φίλτρα, γιατί τα ευρωπαϊκά αντηλιακά θεωρούνται καλύτερα από τα αμερικάνικα, πόσο υψηλός πρέπει να είναι ο δείκτης προστασίας και πολλά άλλα.

REN Skincare Clean Screen Mineral SPF30
REN Skincare Clean Screen Mineral SPF30

Και μετά από αυτήν τη μεγάλη εισαγωγή, πάμε να σας παρουσιάσω το πρώτο αντηλιακό με φυσικά φίλτρα που δοκίμασα. Πρόκειται για μια σχετικά νέα κυκλοφορία της αγγλικής εταιρείας REN Clean Skincare, ένα αντηλιακό για το πρόσωπο με SPF30 και φυσικά αντηλιακά φίλτρα ευρέως φάσματος.

Τι περιέχει η REN Clean Screen Mineral SPF30;
Καταρχάς, το βασικό συστατικό είναι το οξείδιο του ψευδαργύρου (Zinc Oxide) σε περιεκτικότητα 22%, ένα από τα δυο συστατικά που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα αντηλιακά με φυσικά φίλτρα και το οποίο παρέχει εξαιρετική προστασία από τις UVA/UVB ακτίνες. Επίσης, περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά για αντιγήρανση και προστασία από το μπλε φως των υπολογιστών, όπως ιπποφαές, cranberry, δεντρολίβανο, πασιφλόρα και βιταμίνη Ε. Τέλος, περιέχει αλόη και γλυκερίνη για ενυδάτωση αλλά και ρυζάλευρο που υπόσχεται ένα ματ τελείωμα.

Τι ΔΕΝ περιέχει;
Δεν περιέχει parabens, σιλικόνες, αλκοόλ και συνθετικό άρωμα (η ευαίσθητη μου μύτη διέκρινε μόνο μια μυρωδιά από το δεντρολίβανο η οποία όμως εξαφανίζεται σε μερικά λεπτά). Επίσης, είναι cruelty-free και vegan και, επειδή δεν χρησιμοποιείται νανο-τεχνολογία, δεν μολύνει τη θάλασσα, τα κοράλλια και τα ψάρια. Ακόμα και η συσκευασία της είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς το καπάκι της είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό ενώ το σωληνάριο από 50% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Πλεονεκτήματα
Το βασικό πλεονέκτημα της κρέμας είναι φυσικά το γεγονός ότι δεν προκαλεί κανένα ερεθισμό στην επιδερμίδα. Έχεις μια πολύ καλή αντηλιακή προστασία χωρίς να φοβάσαι ότι θα αποκτήσεις ακμή την επόμενη μέρα. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα στην συστήνω ανεπιφύλακτα. Αν επίσης, έχεις λιπαρή επιδερμίδα και θέλεις μια κρέμα με ματ αποτέλεσμα, αυτή είναι μια αντηλιακή που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις.

REN Skincare Clean Screen Mineral SPF30
REN Skincare Clean Screen Mineral SPF30

Μειονεκτήματα
Το οξείδιο του ψευδαργύρου είναι λευκό σε χρώμα και, σε τόσο μεγάλη περιεκτικότητα και χωρίς τη νανοτεχνολογία, είναι αναμενόμενο να αφήνει μια λευκή επίστρωση η οποία είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτη στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Αυτό βέβαια είναι ένα χαρακτηριστικό που το έχουν οι περισσότερες αντηλιακές με φυσικά αντηλιακά φίλτρα και εκεί νομίζω βρίσκεται η πρόκληση για τα διάφορα brands, η δημιουργία δηλαδή ενός φυσικού αντηλιακού φίλτρου που να μην αφήνει λευκή επίστρωση. Για μένα που έχω ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα δεν είναι όμως αυτό το μεγαλύτερο μειονέκτημα της κρέμας, αυτό εξάλλου διορθώνεται με λίγο makeup. Αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν η παχύρρευστη σύσταση της κρέμας η οποία όμως στέγνωνε πάρα πολύ γρήγορα, πριν προλάβω να την απλώσω καλά και η οποία, σε κάποια λίγο πιο ξηρά σημεία του προσώπου μου όπως τα μάγουλα, φαινόταν να προκαλεί τράβηγμα και να ενισχύει την ξηρότητα. Σίγουρα δεν είναι μια κρέμα ιδανική για ξηρές επιδερμίδες.

Η τελική ετυμηγορία
Η κρέμα REN Clean Screen Mineral (την βρίσκεις στα Sephora) είναι μια αντηλιακή κρέμα ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες με λιπαρότητα που επιθυμούν ματ τελείωμα. Δεν θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα τις ξηρές/μεικτές επιδερμίδες καθώς και τις αρκετά σκουρόχρωμες.

Εσείς, έχετε δοκιμάσει τη REN Clean Screen Mineral; Ποια είναι η αγαπημένη σας αντηλιακή αυτήν την περίοδο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου