Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Favorite Feel-Good Beauty & Lifestyle Products during Lockdown

Γεια σας, γεια σας! Είχα πάρα πολύ καιρό να ασχοληθώ με το blog και με τα social media γενικότερα, καθώς πέρασα και εγώ για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα την ίδια απίστευτη κατάσταση που περάσαμε όλοι μας. Όλο αυτό μου χάλασε αρκετά την ψυχολογία, μου δημιούργησε άγχος και δεν είχα τη διάθεση να κάνω τίποτα. Παρόλο που συνεχίζω να βρίσκομαι εν μέρη σε καθεστώς τηλεργασίας, αποφάσισα ότι σιγά-σιγά θα πρέπει να αρχίσω να επανέρχομαι στις παλιές μου συνήθειες. Σήμερα σκέφτηκα να σας μιλήσω για τα προϊόντα που αυτήν τη δύσκολη περίοδο μου ανέβασαν κάπως την ψυχολογία και με έκαναν να νιώθω καλύτερα.


  • Μάσκες ομορφιάς
Αυτό το διάστημα εγκλεισμού στο σπίτι είχε και κάποια καλά, να τα λέμε αυτά. Ένα καλό είναι ότι επιτέλους αφήσαμε το προσωπάκι μας να αναπνεύσει αφού το μακιγιάζ δεν ήταν πλέον απαραίτητο. Είχαμε άπειρο ελεύθερο χρόνο να κάνουμε τις μασκούλες μας και να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας στο μέγιστο. Έτσι και εγώ, σχεδόν μέρα παρά μέρα, δοκίμαζα και κάτι διαφορετικό, είτε αυτό ήταν μάσκα ενυδάτωσης, είτε μάσκα καθαρισμού, είτε σύσφιξης.

Favorite Face Masks
Favorite Face Masks

Αγαπημένες Μάσκες

Apivita Face Masks: Η μάσκα ενυδάτωσης με αβοκάντο αλλά και, η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της Apivita, η μάσκα σύσφιξης με μαστίχα, είναι οι αγαπημένες μου sheet masks αυτήν την περίοδο. Αλλά και οι μασκούλες σε μονοδόσεις για βαθύ καθαρισμό με πρόπολη και πράσινη άργιλο δεν με απογοήτευσαν. Γενικά, η Apivita είναι κορυφαία στον τομέα της μάσκας, είναι εγγύηση!

Panthenol Extra Black Peel Off Mask: Άλλη μια εξαιρετική μάσκα για βαθύ καθαρισμό, την οποία χρησιμοποιώ αρκετά συχνά. Ο τρόπος αφαίρεσης (peel-off) είναι εύκολος και διασκεδαστικός.

Glamglow GravityMud Firming Treatment: Μια συσφικτική peel-off μάσκα από τις πιο αγαπημένες μου, την αγοράζω ξανά και ξανά.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask: Μια μάσκα σύσφιξης τόσο απολαυστική να τη φοράς και με άμεσα αποτελέσματα.

Drunk Elephant F-Balm Electrolyte Waterfacial Masque Hydradant: Τη φοράω συνήθως σα μάσκα νυχτός, δηλαδή ως τελικό βήμα της βραδινής μου ρουτίνας. Το πρωί ξυπνάω με δέρμα σούπερ απαλό.

Chantecaille Jasmine and Lily Healing Mask: Τον τελευταίο καιρό την χρησιμοποιώ συνέχεια, ιδιαίτερα μετά την ηλιοθεραπεία, αλλά και στην περίοδο του lockdown την χρησιμοποιούσα όποτε ένιωθα ότι το δέρμα μου είχε ανάγκη από extra ενυδάτωση.

Dr Sebagh Rose de Vie Hydrating Mask: Άλλη μια εξαιρετικά ενυδατική μάσκα, ιδανική για μετά την ηλιοθεραπεία, με μοναδικό της μειονέκτημα το άρωμα από τριαντάφυλλο που για κάποιους μπορεί να είναι ενοχλητικό.


  • Κρέμες σώματος
Κάτι άλλο που μου έδινε ψυχική ανάταση ήταν οι ωραίες μυρωδιές. Ας είναι καλά τα eshops, αγόρασα τουλάχιστον 10 αρώματα εκείνη την περίοδο και άλλες τόσες αρωματικές κρέμες σώματος. Μετά από ένα χαλαρωτικό μπάνιο το βράδυ, μια πλούσια και θρεπτική κρέμα σώματος με διακριτικό άρωμα ήταν ο,τι πρέπει για να τελειώσει όμορφα η μέρα.

Favorite Body Butters
Favorite Body Butters

Αγαπημένες κρέμες σώματος

Rituals, The Ritual of Sakura: Μέσα από τα beauty boxes του Lookfantastic αλλά και από κάποια εξαιρετικά οικονομικά σετ που κυκλοφορήσαν στα Sephora μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω αρκετά προϊόντα της εταιρείας Rituals με τα υπέροχα αρωματικά προϊόντα σώματος. Τα body butters της εταιρίας τα θεωρω κορυφαία, ιδιαίτερα αν επιθυμείς, εκτός από ενυδάτωση, να προσφέρεις στο σώμα σου και ένα διακριτικό άρωμα. Η κρέμα σώματος της σειράς The Ritual of Sakura έχει αυτό ακριβώς, διακριτικό και χαλαρωτικό άρωμα από άνθη κερασιάς.

Rituals, The Ritual of Ayurveda: Πιο έντονο και πιο πλούσιο είναι το άρωμα από ινδικά τριαντάφυλλα και αμύγδαλο της σειράς The Ritual of Ayurveda. Λατρεμένη σειρά, ήταν για μένα η ανακάλυψη του χειμώνα. Τόσο το body butter όσο και το scrub και το λάδι σώματος μυρίζουν εξαίσια.

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream: Δεν έχω λόγια για το άρωμα αυτής της κρέμας σώματος, πραγματικά δε μπορώ να το περιγράψω. Το άρωμα της σε ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς και μυρίζει καλοκαίρι, η δε υφή της είναι τόσο βουτυρένια που σε κάνει να ανυπομονείς για την επόμενη χρήση της. Το μόνο αρνητικό είναι η τιμή της (50€ για 250ml!) αλλά ευτυχώς που υπάρχουν και οι εκπτώσεις για να στοκάρουμε σε αυτό το όνειρο που λέγεται Brazilian Bum Bum. Ας μη μιλήσω για το body mist, μεγάλη λατρεία και αυτό.

Cerave SA Smoothing Cream: Είναι στη λίστα των αγαπημένων προϊόντων σώματος όχι για το άρωμα της αλλά για τη εξαιρετική ενυδάτωση που μου παρέχει. Αν ψάχνεις μια ενυδατική σώματος που να είναι αποτελεσματική ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία που έχουν έντονη ξηρότητα, αυτή είναι η κρέμα πασπαρτού. Κάνει για αγκώνες, για φτέρνες, για μετά τον ήλιο, κάνει τα πάντα και συμφέρει καθώς η τιμή της είναι αρκετά χαμηλή, αν την ψάξεις στα online φαρμακεία.


  • Αρωματικά κεριά
Η μέρα τελείωνε ακόμα πιο όμορφα όταν το βράδυ έκλεινα τα φώτα και έμενα με ένα κερί να πλημμυρίζει με αρώματα το καθιστικό, έπινα ένα κρασάκι και χαλάρωνα χαζεύοντας ταινίες ή σειρές μέχρι να με πάρει γλυκά ο ύπνος στον καναπέ.

Favorite Scented Candles
Favorite Scented Candles

Αγαπημένα κεριά

Zara Emotions Candles: Ο παππούς (έτσι αποκαλούμε συνθηματικά με την αδερφή μου την εταιρεία Zara, από τον ιδρυτή της Amancio Ortega που είναι πλέον 85 ετών) είχε κυκλοφορήσει πέρσι την σειρά Emotions, μια επιτυχημένη σειρά αρωμάτων σε συνεργασία με τη Jo Malone CBE, ιδρύτρια της Jo Loves. Σε συνέχεια αυτής της συνεργασίας, κυκλοφόρησε φέτος και η σειρά Emotions με κεριά. Το πόσο τα έχω ευχαριστηθεί δε λέγεται. Καίνε για πάρα πολλές ώρες (εγώ μέτρησα σίγουρα πάνω από 40 ώρες) και αναδύουν υπέροχο άρωμα που κατακλύζει τον χώρο. Αισθάνεσαι ότι πρόκειται για αρωματικά κεριά κάποιου πολυτελούς brand για τα οποία όμως έχεις δώσει μόνο 16€. Αγαπημένα κεριά είναι το Fleur D'Oranger με το αναζωογονητικό κιτρώδες άρωμα του, το Vetiver PampleMousse, τόσο ξυλώδες και καπνιστό σαν ανδρικό πολυτελές άρωμα, ενώ το Amalfi Sunray γεμίζει με μια καλοκαιρινή αύρα το δωμάτιο. Σίγουρα θα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα από τα 6 κεριά της σειράς.

Apivita Natural Candle Orange, Cendarwood & Clove: Η αγαπημένη μου εταιρεία Apivita θα πρέπει να κυκλοφορήσει και άλλα τέτοια αρωματικά κεριά. Το συγκεκριμένο μυρίζει ζουμερό πορτοκάλι και έχει τόσο φυσικό άρωμα που νομίζεις ότι κάποιος μόλις έφαγε ή έστυψε ένα δίπλα σου.

Jo Malone English Oak and Redcurrunt: Από το scarletbeauty φυσικά, γιατί δε θα έδινα με τίποτα 50€ για ένα κερί. Το αγόρασα στα 19€ όταν ξεκίνησε το scarletbeauty, που τότε είχε πολύ πιο χαμηλές τιμές σε όλα, αλλά και τώρα νομίζω ότι το έχει 29€, πάλι πολύ πιο κάτω από την αρχική του τιμή. Δεν το έχω ανάψει ακόμα και δεν ξέρω αν θέλω να το κάνω τελικά γιατί, απλά κοίτα το, δεν είναι κουκλίστικη η συσκευασία του; Το άρωμα του, όπως τα κλασσικά Jo Malone που είναι unisex, θυμίζει περισσότερο αντρικό άρωμα με ξυλώδεις νότες.

  • Αρωματικά χώρου
Δοκίμασα κάποια στιγμή ένα αρωματικό χώρου με ξυλάκια/στικς διάχυσης και ενθουσιάστηκα. Ήταν jumbo και έκανε 3€ νομίζω. Εξαιρετικό και με μεγάλη διάρκεια και ένταση. Είπα λοιπόν να το ψάξω λίγο περισσότερο και έτσι συνειδητοποίησα ότι πολλά καλλυντικά brands έχουν διαχυτές αρώματος ή reed diffusers (η αγγλική ορολογία για αυτά τα αρωματικά χώρου, αν θέλεις να το ψάξεις και εσύ) στην γκάμα των προϊόντων τους.


Favorite Reed Diffusers
Favorite Reed Diffusers

Αγαπημένα αρωματικά χώρου

Aloe Plus Colors Reed Diffusers: Η αγαπημένη ελληνική εταιρεία Aloe Plus Colors κυκλοφόρησε πρόσφατα αρωματικά χώρου με στικς και εγώ φυσικά έτρεξα να τα δοκιμάσω. Δυστυχώς δεν έβρισκα πουθενά το αρωματικό χώρου So Velvet που ανήκει στην πιο χαρακτηριστική σειρά της Aloe Plus, με το υπέροχο άρωμα παιδικής πούδρας που μέχρι και σε αντισηπτικό χεριών έχει κυκλοφορήσει και το βλέπω πλέον παντού. Βρήκα όμως και δοκίμασα το Pure Serenity και έχω ακόμα να δοκιμάσω το Just Natural. Εξαιρετικά διακριτικό το Pure Serenity, χωρίς να πνίγει με το άρωμα του το χώρο όπως κάνουν κάποια άλλα αντίστοιχα προϊόντα που έχω δοκιμάσει, και με μεγάλη διάρκεια, σίγουρα θα το ξαναπάρω.

Rituals Reed Diffusers: Από τις σειρές The Ritual of Sakura και The Ritual of Ayurveda αυτά τα μικρούλικα μπουκαλάκια είναι ο,τι πρέπει για να αρωματίσετε τον χώρο της τουαλέτας. Ειδικά το άρωμα του The Ritual of Ayurveda είναι τόσο έντονο που εύκολα καλύπτει κάθε δυσάρεστη οσμή.

Αυτά λοιπόν ήταν τα αγαπημένα μου προϊόντα την περίοδο της καραντίνας. Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά; Ποια προϊόντα σας έκαναν να νιώσετε καλύτερα και σας βοήθησαν να ξεπεράσετε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου