Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Clinique Mineral Sunscreen Fluid for Face SPF30/SPF50 Review

Γεια σας, γεια σας! Βαδίζουμε ολοταχώς προς το τέλος του καλοκαιριού και τα πιο απαραίτητα προϊόντα στο νεσεσέρ μας, εδώ και καιρό, δεν είναι άλλα από τα αντηλιακά. Αυτή την περίοδο δοκιμάζω αρκετές αντηλιακές κρέμες, με προτίμηση σε αυτές που περιέχουν φυσικά αντηλιακά φίλτρα. Δε θα μπορούσα λοιπόν να παραλείψω ένα από τα πιο αγαπημένα brands φροντίδας προσώπου, την Clinique. H Clinique κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα, αντηλιακά με φυσικά φίλτρα και εγώ φυσικά έτρεξα να τα δοκιμάσω.

Στα πλαίσια μιας προσφοράς 1+1 που έτρεχε τον προηγούμενο μήνα (τώρα νομίζω έχει γίνει 50%), αγόρασα το Clinique Mineral Sunscreen Fluid for Face και στις δυο εκδοχές που κυκλοφορεί, με SPF30 και με SPF50. Στην προηγούμενη ανάρτηση μου σχετικά με τα αντηλιακά, μιλήσαμε για το βασικό μειονέκτημα των αντηλιακών με φυσικά φίλτρα που είναι η λευκή χροιά που αφήνουν στο δέρμα. Πως τα πήγε εδώ η Clinique;

Clinique Mineral Sunscreen Fluid for Face SPF30 and SPF50
Clinique Mineral Sunscreen Fluid for Face SPF30 and SPF50

Η κρέμα Mineral Sunscreen Fluid, σύμφωνα με την Clinique, είναι "ένα εξαιρετικά ανάλαφρο αντηλιακό προϊόν με 100% φυσικά φίλτρα προέλευσης, απίστευτα άνετο και ενδείκνυται ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Είναι αρκετά απαλό, για να χρησιμοποιείται και στην περιοχή των ματιών. Η τεχνολογία Invisible Shield Technology σχηματίζει ένα προστατευτικό πέπλο που είναι κυριολεκτικά αόρατο σε όλους τους τόνους επιδερμίδας. Είναι επίσης oil-free."

Τι περιέχει το Mineral Sunscreen Fluid;
Περιέχει τα δυο σημαντικότερα συστατικά των φυσικών/mineral φίλτρων που είναι το διοξείδιο του τιτανίου (titanium dioxide) και το οξείδιο του ψευδαργύρου (Zinc Oxide) σε μορφή νανοσωματιδίων. Να επισημάνω εδώ ότι τα φυσικά φίλτρα με νανοτεχνολογία προτιμώνται τώρα τελευταία από τις εταιρείες καλλυντικών γιατί έτσι γίνεται πιο λεπτόρρευστη η υφή των προϊόντων και δεν είναι έντονη η λευκή επίστρωση που αφήνουν στο δέρμα. Παρόλα αυτά υπάρχουν αμφιβολίες για το αν τα νανοσωματίδια παραμένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας (που είναι και το βασικό πλεονέκτημα των φυσικών φίλτρων) και δεν εισχωρούν στις πιο κάτω στοιβάδες.

To Mineral Sunscreen Fluid περιέχει επίσης αρκετές σιλικόνες, ανεπιθύμητα συστατικά για κάποιες ευαίσθητες επιδερμίδες, οι οποίες σιλικόνες όμως είναι αυτές που χαρίζουν ένα λείο τελείωμα στο δέρμα.

Τι ΔΕΝ περιέχει;
Δεν περιέχει parabens, phthalates, sulfate, άρωμα και είναι φυσικά oil free. Δεν περιέχει όμως και κανένα αντιοξειδωτικό συστατικό που να προσθέτει κάποια αντιγηραντική δράση στην κρέμα. Τα περισσότερα αντηλιακά τελευταίας τεχνολογίας περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά, φυσικής προέλευσης συνήθως, για να προλάβουν τις ρυτίδες/πανάδες που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία.

Clinique Mineral Sunscreen Fluid for Face SPF30
Clinique Mineral Sunscreen Fluid for Face SPF30

Βασικά Χαρακτηριστικά της κρέμας με SPF30

Υφή: Είναι πράγματι πολύ λεπτόρρευστη, σαν λοσιόν. Είναι πολύ επιτυχημένη η συσκευασία με το μυτερό στόμιο ακριβώς για αυτό το λόγο. Απλώνεται πολύ εύκολα και λίγη ποσότητα είναι αρκετή για να καλύψεις όλη την επιφάνεια του προσώπου. Απορροφάται πολύ γρήγορα και αναμιγνύεται άνετα με το makeup αν θες να τη χρησιμοποιείς καθημερινά.
Τελείωμα: Το τελείωμα δεν είναι ματ σίγουρα. Δεν αφήνει όμως ιδιαίτερη λιπαρότητα και είναι κάτι που μπορείς εύκολα να σβήσεις με λίγη πούδρα. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ότι η λευκή χροιά είναι ελάχιστη συγκριτικά με άλλες κρέμες που έχω δοκιμάσει. Από μένα και μόνο για αυτό, αυτή η κρέμα παίρνει ένα τεράστιο ΝΑΙ!
Αντιδράσεις: Καμιά ανεπιθύμητη αντίδραση δεν παρουσίασε η επιδερμίδα μου με τη συχνή χρήση αυτής της αντηλιακής. Έχω γίνει μεγάλη φαν τελικά των φυσικών αντηλιακών φίλτρων γιατί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα τους είναι ότι δεν προκαλούν ερεθισμούς/ακμή στο δέρμα.
Άρωμα: Η Clinique ισχυρίζεται οι ΔΕΝ περιέχει, εγώ διακρίνω κάποια χημική μυρωδιά (που πιθανότατα προέρχεται από το SPF) για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να απορροφηθεί.

Clinique Mineral Sunscreen Fluid for Face SPF50
Clinique Mineral Sunscreen Fluid for Face SPF50

Τι διαφορετικό έχει η αντηλιακή με SPF50 σε σχέση με αυτή με SPF30;
Οι δυο κρέμες είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα. Γενικά, όσο αυξάνει ο δείκτης προστασίας γίνεται πιο δύσκολο να πετύχεις ανάλαφρες υφές και να αποφύγεις τη λευκή επίστρωση στο δέρμα. Έτσι και η κρέμα με SPF50, λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε titanium dioxide, είναι σαφώς πιο παχύρρευστη και δημιουργεί έντονη λευκή επίστρωση που γίνεται ορατή ακόμα και στις πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Αυτό δεν κάνει εύκολη τη καθημερινή της χρήση για αυτό και προτιμώ να την χρησιμοποιώ μόνο στην παραλία που, ούτως ή άλλως, είναι πιο απαραίτητη η υψηλότερη αντηλιακή προστασία.


Τελική ετυμηγορία
Το Mineral Sunscreen Fluid αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια μεγάλη επιτυχία της Clinique. Πρώτον, γιατί έχει φυσικά αντηλιακά φίλτρα που την κάνουν ιδανική ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες και δεύτερον, γιατί η σύσταση της είναι λεπτόρρευστη και δεν αφήνει λευκή επίστρωση στο δέρμα. Προσοχή όμως, το τελευταίο ισχύει μόνο για την κρέμα με SPF30 και όχι για την κρέμα με SPF50. Η πρόταση μου λοιπόν είναι χρήση της κρέμας με SPF30 καθημερινά και χρήση της κρέμας με SPF50 στη θάλασσα.

Εσείς έχετε δοκιμάσει το Mineral Sunscreen Fluid της Clinique; Ποιά είναι τα αγαπημένα σας αντηλιακά αυτήν την περίοδο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου