Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Supergoop! Unseen Sunscreen SPF30 Review

Γεια σας, γεια σας! Είναι η πρώτη ανάρτηση του φθινοπώρου, μα θα μου πείτε, είναι τώρα αυτό φθινόπωρο; Έξω ακόμα η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 25 βαθμούς και τα χρώματα της φύσης κάθε άλλο παρά φθινοπωρινά δε μοιάζουν. Γι αυτό και εγώ συνεχίζω τις αναρτήσεις για αντηλιακές κρέμες που είναι βέβαια πάντα επίκαιρες γιατί τις φοράμε όλο το χρόνο. Σήμερα θα σας μιλήσω για μια αντηλιακή που έχει συζητηθεί αρκετά στο εξωτερικό, την Unseen Sunscreen SPF30 της Supergoop!!
 
 
Supergoop! Unseen Sunscreen SPF30
Supergoop! Unseen Sunscreen SPF30

 

Ο λόγος που έχει συζητηθεί τόσο πολύ η συγκεκριμένη αντηλιακή, όπως υποδηλωνει και το όνομα της, είναι φυσικά η πρωτοποριακή της σύνθεση. Ποτέ πριν δεν είχε παρουσιαστεί στην αγορά μια αντηλιακή που να έχει τόσο διάφανη σύσταση. Αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό ήταν αρκετό για να την εκτινάξει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις ειδικότερα των σκουρόχρωμων ανθρώπων οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να βρουν μια αντηλιακή που να μην αφήνει λευκή χροιά στο δέρμα τους. 


Frezyderm Sun Screen Velvet Face Cream SPF50+
Frezyderm Sun Screen Velvet Face Cream SPF50+

 

Πόσο πρωτοποριακή είναι όμως η αντηλιακή της Supergoop; Όχι και τόσο σε εμάς τουλάχιστον τους Έλληνες. Σε μια από τις πρώτες αναρτήσεις του blog το 2014, σας είχα μιλήσει για την Sun Screen Velvet Face Cream SPF50+ της Frezyderm. Όποιος έχει δοκιμάσει αυτή την αντηλιακή κρέμα έχει κατενθουσιαστεί με τη βελούδινη υφή και τη διάφανη σύσταση της. Όμως και η Sun Care Diaphanous SPF50 της Panthenol Extra, την οποία δοκίμασα αργότερα, είχε παρόμοια εκπληκτική υφή. Τα ελληνικά καλλυντικά brands είναι τελικά πολύ μπροστά στην τεχνολογία! 

 

Supergoop! Unseen Sunscreen SPF30
Supergoop! Unseen Sunscreen SPF30

 

Σήμερα όμως είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την Unseen Sunscreen της Supergoop

Τι περιέχει η Unseen Sunscreen spf30;

H Unseen Sunscreen περιέχει χημικά αντηλιακά φίλτρα που παρέχουν προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UVB αλλά και μια σειρά από ευεργετικά για την επιδερμίδα συστατικά, όπως κόκκινα φύκια που προσφέρουν προστασία από το μπλε φως και meadowfoam και shea butter για ενυδάτωση. Τέλος, περιέχει σιλικόνες που σύμφωνα με την εταιρεία χαρίζουν ένα λείο και ματ τελείωμα χωρίς να φράσσουν τους πόρους.  

Τι δεν περιέχει;

Δεν περιέχει parabens, αλκοολ και άρωμα. Υπάρχει όμως και μια σύγχυση για το αν περιέχει φίλτρα προστασίας από τις UVA ακτίνες καθώς, ενώ το cultbeauty από το οποίο το αγόρασα, ισχυρίζεται ότι περιέχει προστασία από τις UVA, στη συσκευασία της αντηλιακής δε αναγράφεται πουθενά κάτι τέτοιο. Είναι λίγο περίεργη αυτή η ασάφεια, όμως υποθέτω ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία Supergoop! είναι αμερικάνικη και οι κανόνες που διέπουν την κατασκευή αντηλιακών είναι διαφορετικοί από τους Ευρωπαϊκούς και πολλές φορές τους αναγκάζουν να αλλάξουν τη σύσταση των προϊόντων και τη συσκευασία τους για να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη (κάποια συστατικά επιτρέπονται στην Αμερική ενώ δεν επιτρέπονται στην Ευρώπη και το αντίστροφο). Πάντως τα προϊόντα της εταιρείας που κυκλοφορούν στην Αμερική όλα περιέχουν προστασία από UVA, οπότε θα εμπιστευτώ τα λεγόμενα του cultbeauty.

Πλεονεκτήματα

Βασικό πλεονέκτημα της Unseen Sunscreen είναι φυσικά η σύσταση της. Ουσιαστικά, η κρέμα αυτή μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί και ως primer με SPF. Χαρίζει ματ τελείωμα, λείανση των πόρων και διάρκεια στο μακιγιάζ ενώ παράλληλα προστατεύει από τον ήλιο. Είναι επίσης ανθεκτική στον ιδρώτα και στο νερό ενώ δεν μολύνει τη θάλασσα και τα κοράλλια και είναι cruelty-free . Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια αντηλιακή;

 

Supergoop! Unseen Sunscreen SPF30
Supergoop! Unseen Sunscreen SPF30

 

Μειονεκτήματα

Εκτός από την αμφιβολία για την ύπαρξη προστασίας από τις UVA ακτίνες, η κρέμα αυτή θα είχε όλες τις προδιαγραφές για να πάρει τον τίτλο της τέλειας αντηλιακής. Όμως, η ευαισθησία κάποιων δερμάτων, όπως το δικό μου, απέναντι στις σιλικόνες της αφαιρούν πόντους, καθώς είναι αρκετά πιθανή μια αντίδραση που συνήθως καταλήγει σε ακμή. Προσωπικά, δε μου ταίριαξε καθόλου αυτή η αντηλιακή παρόλο που ενθουσιάστηκα αρχικά με την υφή της. Σχεδόν από την πρώτη χρήση της, ακολούθησαν μικρά σπυράκια στο μέτωπο και στο πηγούνι και αμέσως την σταμάτησα. Την ξαναδοκίμασα μερικές φορές ακόμα και το δέρμα μου πάλι είχε την ίδια αντίδραση.


Η τελική ετυμηγορία

Η Unseen Sunscreen της Supergoop! είναι ένα προϊόν ιδανικό για επιδερμίδες που επιζητούν μια αντηλιακή που να λειτουργεί και σαν primer, που να μην αφήνει λευκή επίστρωση και που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα κάτω από το μακιγιάζ. Η αντηλιακή αυτή είναι ιδανική για χρήση στην πόλη αλλά και στη θάλασσα καθώς είναι και water-resistant. Δε θα την πρότεινα για ευαίσθητες επιδερμίδες με τάση για ακμή καθώς οι σιλικόνες που περιέχει μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητους ερεθισμούς.

Εσείς έχετε δοκιμάσει την Unseen Sunscreen; Ποια είναι η αγαπημένη σας αντηλιακή;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου