Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Summer Skincare Empties - Good buys or Goodbyes?

Γεια σας, γεια σας! Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από το blogging και από τα social media γενικότερα, επανέρχομαι δριμύτερη με νέες αναρτήσεις. Νομίζω ότι ένα διάλειμμα, ακόμα και από τις πιο αγαπημένες μας συνήθειες, όλοι το χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το πάθος και τον ενθουσιασμό μας για αυτές. 

Summer 2021 Empties
 

Η ανάρτηση αυτή είναι αφιερωμένη στις άδειες συσκευασίες του καλοκαιριού. Τον τελευταίο καιρό έκανα ένα διάλειμμα και από τις αγορές skincare και αποφάσισα να μην αγοράσω τίποτα πριν καταναλώσω τα προϊόντα που έχουν συγκεντρωθεί στο ντουλάπι μου. Πάμε να δούμε μερικά από τα προϊόντα που μου έκαναν την καλύτερη ή την χειρότερη εντύπωση τη σεζόν που πέρασε.


Pixi - Glow Tonic To-Go
Pixi - Glow Tonic To-Go

Pixi - Glow Tonic To-Go 

Το Glow Tonic νομίζω ότι όλες πλέον το γνωρίζουμε, είναι ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα περιποίησης και έχουν γραφτεί άπειροι διθύραμβοι για αυτό (διάβασε το δικό μου εδώ). Η εταιρεία Pixi by Petra, την οποία πλέον βρίσκεις και στα Sephora, κυκλοφόρησε πριν από πολλά χρόνια αυτό το φανταστικό προϊόν το οποίο πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν αλλά κανείς δεν κατάφερε να το ξεπεράσει. Το Glow Tonic κυκλοφορεί πλέον σε πρακτική συσκευασία με pads εμποτισμένα με το μυθικό toner, ιδανική για τα ταξίδια σου. A Good buy!

 

The Inkey List - Lactid Acid
The Inkey List - Lactid Acid

The Inkey List - Lactid Acid

Το αντίπαλο δέος της εταιρείας The Ordinary λέγεται The Inkey List και βασίζεται ακριβώς στην ίδια φιλοσοφία, στη δημιουργία δηλαδή προϊόντων περιποίησης με απλές φόρμουλες ενός ή δυο συστατικών, στοχευμένες στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων της επιδερμίδας όπως οι δυσχρωμίες, η ακμή, οι ρυτίδες κλπ. Έχω δοκιμάσει αρκετά προϊόντα της εταιρείας και έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Το Lactic Acid συγκεκριμένα, με άφησε αδιάφορη γιατί δεν είδα κανένα αποτέλεσμα. Δε με ενθουσίασε επίσης η συσκευασία η οποία είναι εξαιρετικά μικρή και τελείωσε σε λιγότερο από ένα μήνα, παρόλο που προσπάθησα να είμαι φειδωλή στην χρήση της. Good bye!

 

Allies of Skin 20% Vitamin C - Brighten + Firm Serum
Allies of Skin 20% Vitamin C - Brighten + Firm Serum

Allies of Skin 20% Vitamin C - Brighten + Firm Serum

Η Allies of Skin είναι ένα high end brand για το οποίο έχω διαβάσει διθυράμβους και, δεδομένης της φήμης του αλλά και της υψηλής τιμής των προϊόντων του, είχα υψηλές προσδοκίες από την πρώτη μου επαφή με ένα από τα προϊόντα του. Δυστυχώς, το πρώτο προϊόν που δοκίμασα δε με ενθουσίασε καθόλου. Πρόκειται για ένα σέρουμ με βιταμίνη C σε περιεκτικότητα 20% και ένα σύμπλεγμα από αντιοξειδωτικά συστατικά. Τα σέρουμ νέας γενιάς χρησιμοποιούν πλέον το L-Ασκορβικό Οξύ (βιταμίνη C) σε σταθεροποιημένη, ethylated μορφή που δίνει πιο άμεσα αποτελέσματα, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λιγότερες πιθανότητες ερεθισμού στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Το συγκεκριμένο σέρουμ, παρόλο που δε μου δημιούργησε κανένα ερεθισμό, δεν παρείχε και κανένα όφελος στην επιδερμίδα μου. Η υφή του μάλιστα ήταν τόσο κολλώδης που έκανε πολύ δύσκολη την εφαρμογή του τα πρωινά, τα οποία πάντα προτιμώ για χρήση βιταμίνης C. Φύλαξε τα χρήματα σου και επένδυσε τα είτε σε κάποιο αντίστοιχο προϊόν με ethylated L-ascorbic acid της Deciem (The Ordinary ή NIOD) είτε, ακόμα καλύτερα, στο αγαπημένο και πρωτοπόρο ελληνικό brand Youth Lab που μόλις κυκλοφόρησε ολόκληρη σειρά με βασικό συστατικό το συγκεκριμένο παράγωγο βιταμίνης C. Good bye!


Dr Dennis Gross - B3 Adaptive Superfoods Stress Rescue Super Serum
Dr Dennis Gross - B3 Adaptive Superfoods Stress Rescue Super Serum

Dr Dennis Gross - B3 Adaptive Superfoods Stress Rescue Super Serum

Το καλοκαίρι αυτό έδωσα βάση σε λιγότερο δραστικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια, τα κεραμίδια και φυσικά η νιασιναμίδη, η οποία είναι παντός καιρού και συνδυάζεται με τα πάντα. Έχοντας δοκιμάσει και λατρέψει τα διάσημα μαντηλάκια εμποτισμένα με AHA του brand Dr Dennis Gross, ήμουν πολύ ενθουσιασμένη και περίεργη να δω αν και το σέρουμ με βιταμίνη Β3 (νιασιναμίδη) θα ήταν το ίδιο αποτελεσματικό. Δυστυχώς, δεν είδα καμιά βελτίωση στην επιδερμίδα μου με τη χρήση αυτού του σέρουμ (που είναι και πανάκριβο σε σχέση με άλλα αντίστοιχα προϊόντα) καθώς επίσης δε βρήκα καθόλου πρακτική τη συσκευασία με το δοσομετρητή, αφού το προϊόν, σε υφή γαλακτώματος, καθόταν μέσα στο δοσομετρητή και δε μπορούσα να το χρησιμοποιήσω ολόκληρο. Good bye!


Drunk Elephant - F-Balm Electrolyte Waterfacial Masque Hydratant
Drunk Elephant - F-Balm Electrolyte Waterfacial Masque Hydratant

Drunk Elephant - F-Balm Electrolyte Waterfacial Masque Hydratant

Είχα μιλήσει και παλιότερα για αυτήν την εκπληκτική μάσκα. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως τα περισσότερα προϊόντα της εταιρείας Drunk Elephant, την οποία βρίσκεις πλέον και στα Sephora. Φουλ της ενυδάτωσης, εμποτισμένη με την εξαιρετικά trendy νιασιναμίδη, ένα κοκτέιλ ωμέγα λιπαρών και αντιοξειδωτικών και φυσικά σκουαλάνιο, ένα ακόμα δημοφιλές συστατικό που πλέον συναντάς παντού. Το σημαντικό που πρέπει να ξέρεις για αυτή τη μάσκα είναι ότι κάνει για όλες μα όλες τις επιδερμίδες, ακόμα και για τις πιο λιπαρές. Μια λιπαρή επιδερμίδα την χρησιμοποιεί μόνη της, μια ξηρή επιδερμίδα την χρησιμοποιεί μαζί με κάποιο έλαιο. Επίσης, αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη και θέλεις να χρησιμοποιήσεις ΑΗΑ/ΒΗΑ μπορείς να συνοδέψεις τη χρήση τους με αυτήν τη μάσκα και έτσι να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους ερεθισμούς που μπορεί να προκαλούν τα υδροξυοξέα. A good buy!

Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα πολλά προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποίησα το καλοκαίρι. Το συμπέρασμα μου τελικά είναι ότι πρέπει πλέον να είμαι περισσότερο προσεκτική στις επιλογές μου. Επανέρχομαι σύντομα με περισσότερα empties!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου