Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

September Empties - Good buys or Goodbyes?

Γεια σας, γεια σας! Μπήκαμε αισίως στον Οκτώβρη και σιγά σιγά στο φθινόπωρο, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον και ελπίζοντας ότι δε θα ξαναζήσουμε παρόμοιο χειμώνα σαν τον περσινό. Προσπαθώντας να επιστρέψω στην καθημερινότητα μου, αυτή που υπήρχε πριν την πανδημία, γυρίζω πίσω στις αγαπημένες μου συνήθειες όπως είναι οι αναρτήσεις με άδειες συσκευασίες. Πάμε να δούμε ποια προϊόντα τελείωσαν το μήνα που μας πέρασε.

September 2021 Skincare Empties
September Skincare Empties


Αν προτιμάς τα balms/oils για τον καθαρισμό προσώπου σου, μην ψάχνεις άλλο, αυτό είναι το καθαριστικό που θα λατρέψεις. Φανατική του καθαρισμού σε 2 φάσεις, πρώτα με ένα balm και μετά με τζελ/σαπούνι καθαρισμού, σκέφτηκα να δοκιμάσω το περίφημο Squalane Cleanser της εταιρείας The Ordinary. Είναι πράγματι εξαιρετικό και σε συνδυασμό με την σούπερ οικονομική τιμή του είναι ένα προϊόν που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Το σούπερ trendy συστατικό σκουαλάνιο (τα είπαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση, το συναντάς πλέον παντού), έχει εδώ την πρώτη θέση στη λίστα των συστατικών. Σε συνδυασμό με εστέρες σακχαρόζης και χωρίς SLS και σαπούνι, καθαρίζει αποτελεσματικά το πρόσωπο και αφαιρεί αντηλιακά, μακιγιάζ και περιβαλλοντικούς ρύπους χωρίς να ξηραίνει το δέρμα. Τρίβεις μια μικρή ποσότητα στα χέρια σου μέχρι το balm να μετατραπεί σε έλαιο, στη συνέχεια το απλώνεις στο πρόσωπο κάνοντας απαλό μασάζ και ξεπλένεις. Αγαπημένο!

The Ordinary - Squalane Cleanser
The Ordinary - Squalane Cleanser

Πέρσι (αλλά και φέτος) δεν υπήρξε advent calendar που να μην περιείχε αυτήν την κρέμα από την εταιρεία καλλυντικών του Augustinus Bader, γνωστού και από τη συνεργασία του με την εταιρεία καλλυντικών της Victoria Beckham. Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές brand με προϊόντα skincare βασισμένα σε πρωτοποριακές φόρμουλες και τεχνολογίες όπως η τεχνολογία TFC8 που αναπτύχθηκε από συστατικά που διεγείρουν τις αναγεννητικές ιδιότητες των βλαστοκυττάρων. Το προϊόν που δοκίμασα είναι η Rich Cream, ιδανική για ξηρές επιδερμίδες. Είναι μια αξιοπρεπής κρέμα που όμως  σε καμία περίπτωση, κατά τη γνώμη μου, δε δικαιολογεί την υψηλή τιμή της. Εκτός από την τεχνολογία TFC8 που κανείς από εμάς δε μπορεί εύκολα να καταλάβει, καθώς δεν είναι ξεκάθαρη η φόρμουλα των συστατικών που την συνθέτουν (σύμφωνα με τον Augustinus Bader, είναι ένα σύμπλεγμα φυσικών αμινοξέων, βιταμινών και συνθετικών κυττάρων που προσαρμόζουν την συμπεριφορά τους ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας), τα υπόλοιπα συστατικά τα βρίσκεις σε πολύ οικονομικότερες κρέμες, έλαιο αβοκάντο, σκουαλάνιο, έλαιο νυχτολούλουδου, έλαιο argan, πανθενόλη, βούτυρο καριτέ, αργινίνη, πεπτίδια, υαλουρονικό οξυ. Δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα ούτε από την υφή της κρέμας, ούτε από την αποτελεσματικότητα της ώστε να τρέξω να δώσω 75€/15ml. Goodbye!

Augustinus Bader - The Rich Cream
Augustinus Bader - The Rich Cream

Η πρώτη μου επαφή με τη δανέζικη εταιρεία Verso έγινε δοκιμάζοντας την κρέμα ματιών της για την οποία θα σας μιλήσω σε άλλη ανάρτηση. Σε μια περίοδο που είχα έξαρση ακμής στο δέρμα μου σκέφτηκα να δοκιμάσω και το τζελ καθαρισμού της ιδανικό για ακνεικές επιδερμίδες. Περιέχει σαλικυλικό οξύ και νιασιναμίδη, 2 top συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής, αλλά και κουρκουμά (turmeric), εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, και πορτουλάκα με καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες. Δεν περιέχει SLS, οπότε δε θα δεις να κάνει πλούσιο αφρό, για αυτό όμως και δε θα δεις το δέρμα σου να τραβάει και να γίνεται ξηρό μετά τη χρήση του. Σε γενικές γραμμές, μου άρεσε, όμως όχι τόσο πολύ ώστε να το αγοράσω πάλι καθώς η τιμή του είναι αρκετά υψηλή (περίπου 30€/150ml).

Verso - Acne Deep Cleanse
Verso - Acne Deep Cleanse

Ένα πολυσυζητημένο προϊόν και, για κάποιες, ένα από τα "ιερά δισκοπότηρα" του skincare είναι το Copper Amino Isolate Serum (CAIS) της NIOD που πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε σε νέα εκδοχή με βελτιωμένη σύσταση. Εγώ δοκίμασα το Serum 2:1, την προηγούμενη version για την οποία ίσως αξίζει να αφιερώσω ξεχωριστή ανάρτηση, καθώς έχω τόσα να πω για τις τεχνολογίες και τα συστατικά που περιέχει αυτό το σέρουμ. Το χρησιμοποίησα τους καλοκαιρινούς μήνες θεωρώντας ότι ήταν η καλύτερη περίοδος αφού σύμφωνα με τους ανθρώπους της Deciem πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του παράλληλα με οξέα, ρετινόλη, καθαρή βιταμίνη C και ισχυρά αντιοξειδωτικά. Έχοντας αφήσει όλα αυτά τα συστατικά στην άκρη για να τα ξεκινήσω πάλι το χειμώνα και χρησιμοποιώντας μόνο αυτό το σέρουμ, νιασιναμίδη και υαλουρονικό οξύ, είδα το πρόσωπο μου να είναι στα καλύτερα του. Δε μπορώ να πω ότι είδα ρυτίδες και δυσχρωμίες να εξαφανίζονται, όμως, χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω, το πρόσωπο μου φαινόταν πολύ λαμπερό και ξεκούραστο. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω σε αυτό το προϊόν είναι η υδαρής σύσταση του η οποία έκανε δύσκολη την εφαρμογή του καθώς αρκετή ποσότητα χανόταν στην προσπάθεια να το απλώσω στο πρόσωπο μου. Και δε θέλεις να χάσεις σταγόνα από αυτό το αρκετά ακριβό προϊόν. Η τιμή του και μόνο αυτή είναι ο λόγος που πιθανότατα δε θα το ξανα αγοράσω αν και είμαι περίεργη να δοκιμάσω τη καινούργια εκδοχή του.

NIOD - Copper Amino Isolate Serum 2:1
NIOD - Copper Amino Isolate Serum 2:1

Μια ιστορική εταιρεία, με θρυλικά προϊόντα που λατρεύονται ακόμα και σήμερα όπως η αξεπέραστη Eight Hour Cream, η Elizabeth Arden κάνει ξανά αίσθηση τα τελευταία χρόνια με καινούργια προϊόντα όπως οι κάψουλες ρετινόλης, βιταμίνης C και κεραμιδίων της αλλά και με μια ολοκληρωμένη σειρά αντιγηραντικής φροντίδας. Εγώ δοκίμασα πρόσφατα το booster της εταιρείας, ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν που το χρησιμοποιείς πριν από το σέρουμ για να ενισχύσεις την αποτελεσματικότητα του. Το χρησιμοποίησα άλλοτε πριν το σέρουμ και άλλοτε δημιουργώντας το δικό μου σέρουμ αναμειγνύοντας το booster με πούδρα νιασιναμίδης ή πούδρα βιταμίνης C και έχοντας σε κάθε περίπτωση πολύ ωραίο τελείωμα και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάποιες φορές που βιαζόμουν το χρησιμοποίησα μόνο του σαν primer πριν το makeup και πάλι έμεινα πολύ ικανοποιημένη. A good buy!

Elizabeth Arden - Superstart Skin Renewal Booster
Elizabeth Arden - Superstart Skin Renewal Booster

Την ισπανική εταιρεία ISDIN την είχα ξανασυναντήσει δοκιμάζοντας την after sun λοσιόν της και είχα μείνει με άριστες εντυπώσεις. Το καλοκαίρι μια φίλη μου δώρισε την αντηλιακή της ISDIN με χρώμα και υψηλό δείκτη προστασίας, την κρέμα Fusion Water Color, ιδανική για καθημερινή χρήση. Περιέχει ένα συνδυασμό φυσικών και χημικών αντηλιακών φίλτρων, είναι αδιάβροχη και παρέχει ελαφριά κάλυψη. Αν είσαι πολύ ανοιχτόχρωμη μπορεί να μη σου ταιριάζει απόλυτα η μια και μοναδική απόχρωση που έχει. Το τελείωμα της κρέμας είναι ματ και μεταξένιο, γεγονός που την κάνει και ιδανική ως primer/βάση κάτω από το makeup. A good buy!

ISDIN - Fotoprotector Fusion Water Color SPF50
ISDIN - Fotoprotector Fusion Water Color SPF50

Δύσκολα εντυπωσιάζομαι από ένα προϊόν τόσο ώστε να το αγοράσω και δεύτερη φορά. Όμως, η εξαιρετικά δημοφιλής Transforming Body Lotion της εταιρείας Ameliorate με ξετρέλανε τόσο, όταν τη δοκίμασα από κάποιο κουτί του Lookfantastic, που έτρεξα να αγοράσω τη supersize συσκευασία και μόλις την τελείωσα αμέσως παρήγγειλα άλλη μια ώστε να μη λείπει ποτέ από το μπάνιο μου. Αν ταλαιπωρείστε από θυλακική υπερκεράτωση ή αλλιώς "δέρμα κοτόπουλου", ή ακόμα αν ψάχνετε για μια ενυδατική λοσιόν που να κάνει ταυτόχρονα και απολέπιση, μη ψάχνετε άλλο, αυτή η λοσιόν είναι η κορυφαία επιλογή. Περιέχει ΑΗΑ, συγκεκριμένα Lactic Acid για αυτό και ίσως να νιώσετε κάποιο τσούξιμο αν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά το ξύρισμα. Είναι βέβαια αρκετά ακριβή συγκριτικά με άλλες λοσιόν σώματος, όμως είναι πάρα πολύ αποτελεσματική. Όπου και αν την χρησιμοποίησα, είτε σε πέλματα είτε σε αγκώνες, ενθουσιάστηκα με το πόσο λείο και απαλό άφηνε το δέρμα μου. Λατρεία!

Ameliorate - Transforming Body Lotion
Ameliorate - Transforming Body Lotion

 

Αυτές λοιπόν ήταν οι άδειες συσκευασίες του Σεπτέμβρη. Ραντεβού σύντομα, ελπίζω, με νέες ενδιαφέρουσες αναρτήσεις!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου