Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Embryolisse Lait-Crème Concentré Review

Γεια σας, γεια σας! Κρατάμε την ψυχραιμία μας και κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή καθώς έφτασε η άνοιξη και ακολουθεί το καλοκαίρι, ένα καλοκαίρι που όλοι μας ελπίζουμε να είναι πιο ανέμελο και πιο ξέγνοιαστο σε σχέση με τα προηγούμενα. Με περισσή αισιοδοξία επανέρχομαι λοιπόν με νέα ανάρτηση για ένα μυθικό προϊόν που έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο από γυναίκες και άντρες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το Lait-Creme Concentré από τη γαλλική εταιρεία Embryolisse.

Embryolisse Lait-Crème Concentré
Embryolisse Lait-Crème Concentré

Θα πάμε πίσω στο χρόνο, συγκεκριμένα στο 1950, όταν σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού ο δερματολόγος Dr. Tricot, προσπαθώντας να βρει μια γενική λύση στα δερματολογικά προβλήματα των ασθενών του, δημιούργησε τη θρυλική Lait-Creme Concentré. Ο βασικός του στόχος ήταν να φτιάξει μια κρέμα που να προσφέρει ένα υγιές και όμορφο αποτέλεσμα σε όλους τους τύπους επιδερμίδας για αυτό το λόγο, για την κατασκευή της φόρμουλας και προς αποφυγήν ερεθισμών, κατέφυγε στη χρήση ελάχιστων συστατικών. Σίγουρα από το 1950, η κοσμετολογία/δερματολογία έχει εξελιχθεί αρκετά, παρόλα αυτά, αυτή η απλή φόρμουλα εξακολουθεί να είναι ψηλά στις προτιμήσεις πολλών, ειδικών και μη.


Συστατικά

Απλή η σύνθεση του όπως προανέφερα, με ένα, δυο αμφισβητούμενα συστατικά, τα οποία όμως έχουν κάποιο νόημα αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα τέτοιο πολυχρηστικό προϊόν όπως είναι η Lait-Creme Concentre. Για παράδειγμα, το mineral oil (paraffinum liquidum) ένα παρεξηγημένο συστατικό, είναι ιδανικό για να διαλύσεις και να αφαιρέσεις το makeup και, παρόλο που δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ευεργετική ιδιότητα, προσφέρει μοναδική ενυδάτωση στο δέρμα. Το μόνο που θα μπορούσε άνετα να λείπει και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα σε ένα skin care προϊόν, είναι το άρωμα (fragrance), απαγορευμένο συστατικό για κάποιες ευαίσθητες επιδερμίδες. 

Embryolisse Lait-Crème Concentré Ingredients
Embryolisse Lait-Crème Concentré Ingredients
 

Κατά τ' άλλα, το προϊόν είναι paraben-free, silicon-free και περιέχει μαλακτικά έλαια καθώς και συστατικά φυσικής προέλευσης, πλούσια σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες, όπως βούτυρο καριτέ, κερί μέλισσας, aloe vera και πρωτεΐνη σόγιας

 

Χρήση

Αρκετές και εξίσου αποτελεσματικές οι χρήσεις του Lait-Creme Concentre. Πάμε να δούμε πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το cult προϊόν.

  • Ενυδατική ημέρας
  • Ενυδατική μάσκα νύχτας
  • Primer-βάση πριν από το makeup
  • Ενυδάτωση για μετά το ξύρισμα
  • Καθαρισμός προσώπου από makeup-ρύπους
  • After sun ενυδάτωση
Embryolisse products
Embryolisse products

 

Αποτελεσματικότητα

Ως ενυδατική κρέμα ή ενυδατική μάσκα, η Lait-Creme Concentre προσφέρει ό,τι υπόσχεται. Η ελαφριά της σύσταση δεν πρέπει να σε ξεγελάει, ενυδατώνει βαθιά και τις πιο ξηρές επιδερμίδες. Αντίθετα, αυτή η ελαφριά της σύσταση είναι που θαυμάζουν οι περισσότεροι γιατί κάνει εύκολη την εφαρμογή και ενυδατώνει χωρίς να βαραίνει καθόλου την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα δίνει ένα αξιοζήλευτο, dewy τελείωμα. Και σε αυτό το σημείο είναι που πρέπει να χειροκροτήσουμε καθώς αυτή η κρέμα ως primer/βάση για το makeup, παρόλο που δεν περιέχει σιλικόνες, βαθμολογείται με άριστα ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς κριτές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η κρέμα εδώ και δεκαετίες είναι βασικό προϊόν στα νεσεσέρ των makeup artists και πρωταγωνιστής στα παρασκήνια των φωτογραφήσεων και των ντεφιλέ μόδας σε όλο τον κόσμο. Προσωπικά, από την ημέρα που ξεκίνησα τις δοκιμές δεν έχω ξαναφορέσει άλλη ενυδατική/primer κάτω από το makeup μου, τόσο έχω εντυπωσιαστεί από τη βελούδινη υφή του δέρματος μου μετά την εφαρμογή της. Αν έχεις ξηρή/αφυδατωμένη επιδερμίδα και θέλεις να αποφύγεις τα σιλικονούχα primer, εδώ θα βρεις το ιδανικό και άκρως αποτελεσματικό primer που θα σου δώσει τον τέλειο καμβά για να συνεχίσεις με το makeup σου. Αν πάλι έχεις μεικτή/λιπαρή επιδερμίδα, μπορείς να δοκιμάσεις την ακόμα πιο light εκδοχή, την Hydra-Crème Legère με εξίσου εξαιρετικά αποτελέσματα.

Find Embryolisse products at Parfimo
Find Embryolisse products at Parfimo
 

Τη Lait-Creme Concentre αλλά και όλα τα προϊόντα της Embryolisse τα βρίσκεις στα φαρμακεία αλλά και σε online shops καλλυντικών σε αρκετά οικονομικές τιμές. Εγώ την προμηθεύτηκα από το γνωστό πλέον Parfimo. Το parfimo.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα καλλυντικών στις σελίδες του οποίου θα βρεις μεγάλη ποικιλία τόσο σε καλλυντικά/κρέμες προσώπου όσο και σε προϊόντα μακιγιάζ αλλά και αρώματα σε ανταγωνιστικές τιμές. Πανεύκολο στην πλοήγηση, το parfimo.gr αξίζει να το τσεκάρεις γιατί διαθέτει και πολλά brands που είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα, ενώ όλα του τα προϊόντα είναι 100% αυθεντικά και επώνυμα.

* Η ανάρτηση αναφέρεται σε PR samples
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου