Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

January Beauty Empties - Good buys or Goodbyes?

Γεια σας, γεια σας! Δεν ξεκίνησε και πολύ καλά η χρονιά, έτσι; Κάτι οι περιορισμοί λόγω πανδημίας, κάτι η βαρυχειμωνιά με τα επακόλουθα της μέσα στο Γενάρη, έχουν σβήσει τα χαμόγελα από το πρόσωπο πολλών. Τι μας μένει μόνο, η Ελπίδα (κλαυσίγελος εδώ!) ότι έρχεται η άνοιξη και το καλοκαίρι για να πάρουμε επιτέλους μια ανάσα. Προς το παρόν, ας ασχοληθούμε με ο,τι μας ευχαριστεί και ο,τι μας κάνει να ξεχάσουμε λίγο την δύσκολη αυτή κατάσταση. Ας μιλήσουμε λοιπόν για κάτι ανάλαφρο, όπως είναι οι άδειες συσκευασίες του μήνα που πέρασε.

January 2022 Beauty Empties
January 2022 Beauty Empties


Body Care Empties

Πρόσφατα τελείωσα αρκετές συσκευασίες με προϊόντα για το σώμα, όπως το Deep Cleansing Body Scrub Strawberry Jam από την σειρά Body Desserts της Organic Shop. Το προϊόν, τόσο σε άρωμα όσο και σε σύσταση, μοιάζει τόσο πολύ με πραγματική μαρμελάδα φράουλα που η ένδειξη "Don't Eat Me" θα έπρεπε να είναι με τεράστια, bold γράμματα. Από την άλλη, αυτή η τόσο λαχταριστή "μαρμελάδα" δε μου πρόσφερε κανένα από τα οφέλη ενός scrub και δεν ήταν καθόλου πρακτική, αν σκεφτείς ότι όλα αυτά τα κομματάκια που προσομοίωναν τα κλασσικά κομματάκια φράουλας που βρίσκεις μέσα στις μαρμελάδες, συνήθως κατέληγαν στο μπάνιο πριν προλάβω να απλώσω το scrub. 

Organic Shop - Body Desserts Deep Cleansing Body Scrub Strawberry Jam
Organic Shop - Body Desserts Deep Cleansing Body Scrub Strawberry Jam

Από τη Zeta Body μόλις τελείωσα το Smooth My Booty, ένα λάδι μασάζ για την κυτταρίτιδα. Αν και μετά από κάθε χρήση έβλεπα μια βελτίωση στην υφή του δέρματος μου, γεγονός που το αποδίδω στην ενυδατική αποτελεσματικότητα των συστατικών του προϊόντος, μακροχρόνια δεν είδα κάτι ιδιαίτερο να μου προσφέρει παρόλο που χρησιμοποιούσα παράλληλα με το λάδι και τα αντίστοιχα κυπελλάκια για μασάζ. 

Zeta Body - Smooth My Booty
Zeta Body - Smooth My Booty

Η εταιρεία Rituals είναι από τις αγαπημένες μου εταιρείες και λατρεύω τα αρώματα της, ιδιαίτερα αυτά της σειράς της The Ritual of Ayurveda. Από αυτή τη σειρά, δοκίμασα το Nurturing Shower Oil το οποίο, όπως αναμενόταν, με ξετρέλανε με το άρωμα του αλλά και με τις ενυδατικές του ιδιότητες. Αντίθετα, δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από τη σειρά The Ritual of Jing καθώς δοκίμασα για πρώτη φορά το Mild Body Scrub της σειράς. Το scrub σίγουρα κάνει τη δουλειά του, έχει παχύρρευστη σύσταση, πολύ λεπτούς κόκκους και ενυδατικούς παράγοντες που αφήνουν το δέρμα λείο και απαλό μετά τη χρήση. Το άρωμα του όμως μου φάνηκε λίγο ενοχλητικό, μου θύμιζε περισσότερο άρωμα μαλακτικού ρούχων.

Rituals - The Ritual of Jing Mild Body Scrub and The Ritual of Ayurveda Nurturing Shower Oil
Rituals - The Ritual of Jing Mild Body Scrub and The Ritual of Ayurveda Nurturing Shower Oil

Τέλος, θα σας μιλήσω για την Eight Hour Cream της Elizabeth Arden, το πιο διάσημο προϊόν της εταιρείας με τρελές πωλήσεις. Δεν με ενθουσίασε, μου θύμισε περισσότερο την κλασσική βαζελίνη και το άρωμα της δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο. Κατέληξα να τη χρησιμοποιώ μόνο στα σκληρά σημεία όπως αγκώνες, πατούσες, νύχια, ικανοποιητικό το αποτέλεσμα σε αυτά τα σημεία, αν και θα την προτιμούσα χωρίς αυτήν την κολλώδη υφή.

Elizabeth Arden - The Original Eight Hour Cream
Elizabeth Arden - The Original Eight Hour Cream


Skin Care Empties

Αυτό το μήνα τελείωσα ταυτόχρονα αρκετές συσκευασίες travel size προϊόντων skincare. Από Drunk Elephant, δοκίμασα τις ενυδατικές Protini Polypeptide Cream και Lala Retro Whipped Cream οι οποίες μου άρεσαν πολύ, ιδιαίτερα η Lala Retro, βαθιά ενυδατική κρέμα, παρόλα αυτά καθόλου βαριά, ιδανική ακόμα και για τις πιο λιπαρές επιδερμίδες. Το 24h priming moisturizer της Zago Milano (ένα προϊόν που έλαβα στο φθινοπωρινό Cherrybox) ήταν μια αξιοπρεπής ενυδατική, αρκετά ελαφριά, δε μπορώ να πω ότι είδα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά primer όμως πέρα από την ενυδάτωση.

Drunk Elephant - Protini Polypeptide Cream and Lala Retro Whipped Cream and Zago 24h Priming Moisturizer
Drunk Elephant Protini Polypeptide and Lala Retro Whipped Cream, Zago 24h Priming Moisturizer

Τελείωσα ταυτόχρονα και αρκετά προϊόντα για τα μάτια, το Ba+S Serum Concentrate της Odacité, με Baobab και Sarsaparilla, εξαιρετικό προϊόν, ακριβό μεν αλλά πολύ αποτελεσματικό για ενυδάτωση και λάμψη τόσο κάτω από τα μάτια όσο και στο πάνω βλέφαρο. Η κρέμα Caffeine της Inkey List δε με εντυπωσίασε, δε βοήθησε ιδιαίτερα στη μείωση των πρηξιμάτων κάτω από τα μάτια όπως περίμενα από ένα προϊόν με καφεΐνη. Αντίθετα, η Time Miracle Wrinkle Resist της Madara, πολύ ενυδατική και ταυτόχρονα ανάλαφρη, είναι μια από τις κρέμες που σίγουρα θα αγόραζα ξανά.

Odacité Ba+S Serum Concentrate, Madara Time Miracle Eye Cream, The Inkey List Caffeine
Odacité Ba+S Serum Concentrate, Madara Time Miracle Eye Cream, The Inkey List Caffeine

Από θεραπείες με ενεργά συστατικά, δοκίμασα το Australian Pink Clay Exfoliating Treatment από τη Sand & Sky, ένα αρκετά ενδιαφέρον προϊόν που όμως μάλλον δε θα δοκίμαζα ξανά καθώς δεν με ενθουσιάζει η υφή των απολεπιστικών με χοντρούς κόκκους. 

Sand & Sky - Australian Pink Clay Exfoliating Treatment
Sand & Sky - Australian Pink Clay Exfoliating Treatment

Από την αγαπημένη Darphin, δοκίμασα τη θεραπεία Ideal Resource Youth Retinol Oil Concentrate, μια θεραπεία σε μορφή ελαίου σε συσκευασία αμπούλας, εξαιρετικό προϊόν και ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες που φοβούνται την επιθετική δράση της ρετινόλης.

Darphin - Ideal Resource Youth Retinol Oil Concentrate
Darphin - Ideal Resource Youth Retinol Oil Concentrate

Επίσης, κατάφερα επιτέλους να τελειώσω και το 100% niacinamide powder της Ordinary, ένα προϊόν νιασιναμίδης σε μορφή σκόνης. Είναι ένα πολύ οικονομικό προϊόν που δεν τελειώνει ποτέ, με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εμένα όμως με κούρασε η χρήση του καθώς έπρεπε κάθε φορά να αναμειγνύω την πούδρα με κάποιο σέρουμ και πολλές φορές δεν είχα το χρόνο για κάτι τέτοιο.

The Ordinary - 100% niacinamide powder
The Ordinary - 100% niacinamide powder

Από προϊόντα καθαρισμού, δοκίμασα το Waterproof eye make-up remover της Klorane, ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ για τα μάτια, που όμως με απογοήτευσε καθώς δε μπορούσε να αφαιρέσει καλά ούτε και την απλή μάσκαρα πόσο μάλλον μια waterproof.

Klorane - Waterproof eye make-up remover
Klorane - Waterproof eye make-up remover


Makeup Empties

Λίγα προϊόντα σε αυτή τη λίστα, αναμενόμενο άλλωστε καθώς, με την είσοδο του χειμώνα, επέστρεψα σε καθεστώς σχεδόν μόνιμης τηλε-εργασίας. Μια μάσκαρα της Nars, η Climax είναι το μοναδικό προϊόν μακιγιάζ που τελείωσα αυτό το μήνα. Μια καλή μάσκαρα, δεν αφήνει καθόλου κομπάκια, έχει διάρκεια, αφαιρείται εύκολα, άλλα δεν είδα κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα ούτε ως προς τον όγκο ούτε ως προς το μήκος ώστε να τρέξω να την αγοράσω πάλι.

Nars Cosmetics - Climax Mascara
Nars Cosmetics - Climax Mascara

Αυτές λοιπόν ήταν οι άδειες συσκευασίες αυτού του μήνα. Σύντομα επανέρχομαι με νέα ανάρτηση και με ένα πολύ ενδιαφέρον review. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου