Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Macrovita intense rehydration mask review

Καλή εβδομάδα αγαπημένες μου! Μετά από αρκετό καιρό αποχής από το blog, δεν χρειάζεται βέβαια να αναλύσω τους προφανείς λόγους γι αυτό, αποφάσισα να επιστρέψω καθώς συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό που μας συμβαίνει είναι κάτι που θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα και δεν ωφελεί καθόλου να μεμψιμοιρούμε. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ανασυγκροτηθούμε, να επιστρέψουμε στους καθημερινούς μας ρυθμούς και να ασχοληθούμε πάλι με τα πράγματα που αγαπάμε. 



Cupuaçu has moisturizing and anti-inflammatory properties
Cupuaçu has moisturizing and anti-inflammatory properties


Σήμερα θα σας μιλήσω για μια μάσκα ενυδάτωσης που γνώρισα και αγάπησα πρόσφατα από την ελληνική και αγαπημένη εταιρεία Macrovita. Αγαπώ και προσπαθώ να στηρίξω με τις αγορές μου τις ελληνικές εταιρείες και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν δοκιμάζω ελληνικά προϊόντα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ξένα. Η Macrovita είναι μια εταιρεία που ξεκίνησε το 1984, όταν οι ιδρυτές της, ο Γιώργος και η Έλσα Βασιλακάκη, δυο ανήσυχα πνεύματα που οραματίσθηκαν έγκαιρα την επερχόμενη παγκόσμια στροφή προς τα φυσικά προϊόντα, αποφάσισαν να διοχετεύσουν τις γνώσεις τους και τη δημιουργικότητα τους σε μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Έτσι, γεννήθηκε η Macrovita, μια σειρά φυτικών προϊόντων με στόχο τη διατήρηση της μακροζωίας (δεν είναι τυχαία η επιλογή του ονόματος Macro-vita).



Macrovita intense rehydration mask with rice, cupuaçu και coenzyme Q10
Macrovita intense rehydration mask with rice, cupuaçu και coenzyme Q10


Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης μάσκας. Η intense rehydration mask με ρύζι, cupuaçu και συνένζυμο Q10 της Macrovita περιέχει μια σειρά από ενυδατικά και συσφικτικά συστατικά όπως:


  • Ρύζι: Θρεπτικό, αναδομητικό
  • Λάδι κουπουασού: Ενυδατικό, αντιφλογιστικό
  • Συνένζυμο Q10: Αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό
  • Υαλουρονικό οξύ: Ενυδατικό
  • Κόκκινο σταφύλι: Αντιοξειδωτικό, στυπτικό
  • Έλαιο αβοκάντο: Θρεπτικό, ενυδατικό
  • Κεχρί: Συσφιγκτικό
  • Σησαμέλαιο: Ενυδατικό, περιορίζει τη διαδερμική απώλεια ύδατος
  • Έλαιο τζοτζόμπα*: Μαλακτικό, ενυδατικό
  • Βιταμίνη Ε: Αντιοξειδωτική, αντιγηραντική, αναπλαστική
  • Προβιταμίνη B5: Μαλακτική, επουλωτική
  • Φίλτρο UV: Φωτοπροστατευτικό

Τα στοιχεία αυτά δίνονται από το site της εταιρείας Macrovita και είναι η λίστα με τα δραστικά συστατικά της μάσκας. Κοιτώντας όμως αναλυτικότερα την συνολική λίστα βλέπω και κάποια άλλα συστατικά που φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα όπως:


  • Αγιόκλημα (honeysuckle), ενα φυτο με καταπραϋντικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες
  • Αλλαντοίνη η οποία έχει κερατολυτική και ενυδατική δράση
  • lactic acid, ένα υδροξυ-οξύ (ΑΗΑ) ήπιο απολεπιστικό με ταυτόχρονα ενυδατική δράση
  • tannic acid, μια τανίνη με συσφικτικές ιδιότητες 
  • καστορέλαιο, γνωστό για τη ενυδάτωση που προσφέρει.

Με όλα αυτά τα συστατικά η μάσκα αυτή μου φάνηκε πολλά υποσχόμενη. Και πράγματι, οι προσδοκίες μου δεν διαψεύσθησαν. 



Macrovita intense rehydration mask with rice, cupuaçu και coenzyme Q10
Macrovita intense rehydration mask with rice, cupuaçu και coenzyme Q10

Συνήθως επιλέγω τις ενυδατικές μάσκες που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και προτιμώ να τις φοράω το βράδυ και να τις αφήνω να δράσουν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Είναι εξάλλου πλέον μόδα οι μάσκες νυκτός ή αλλιώς sleeping masks ή (σύμφωνα με τους κορεάτες) sleeping packs. Η συγκεκριμένη μάσκα μπορεί βέβαια να χρησιμοποιηθεί όλες τις ώρες, απλώνεις ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο και το λαιμό (ποτέ μη ξεχνάτε το λαιμό) για  5-10 λεπτά και τέλος, με ένα ελαφρύ μασάζ, την αφήνεις να απορροφηθεί χωρίς να χρειάζεται να την αφαιρέσεις. 

Η κρέμα αυτή έχει παχύρρευστη υφή και ευχάριστο διακριτικό άρωμα. Απλώνεται εύκολα και σύντομα δημιουργεί ένα ενυδατικό φιλμ. Την αφήνω να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί όταν ξυπνάω νιώθω το δέρμα μου τέλεια ενυδατωμένο και υπέροχα απαλό. Παρόλο που περιέχει αρκετά έλαια (cupuacu, jojoba, avocado, σησαμέλαιο, καστορέλαιο κλπ), κάτι επίφοβο για τα λιπαρά με τάση για ακμή δέρματα, δε μου δημιούργησε καθόλου σπυράκια ή ερεθισμούς. Αυτό με ενθουσίασε ιδιαίτερα! Την χρησιμοποιώ αρκετό καιρό, σχεδόν μέρα παρα μέρα και, παρόλο που δεν έχω δει κάποια δραματική αλλαγή στο θέμα της αντιγήρανσης ή λείανσης ρυτίδων, με έχει εντυπωσιάσει η ενυδατική της δράση και η λάμψη που προσφέρει στο θαμπό και κουρασμένο δέρμα μου. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!!! Όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα της Macrovita, τη μάσκα αυτή τη βρίσκεις στα φαρμακεία σε αρκετά λογική τιμή.

Σύντομα θα ακολουθήσει μια ανάρτηση με review για μερικές ακόμα ενυδατικές μάσκες που δοκιμάζω τελευταία. Εσείς ποιά μάσκα προτιμάτε για την ενυδάτωση σας;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου