Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Sleep and moisture masks

Γεια σας όμορφες!!! Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση για την μάσκα εντατικής ενυδάτωσης της Macrovita (δες εδώ) σκέφτηκα να σας πω τη γνώμη μου και για κάποιες ακόμα ενυδατικές μάσκες που δοκιμάζω αυτή την περίοδο. Μερικές από αυτές ενδείκνυνται για χρήση την νύχτα ενώ κάποιες άλλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες τις ώρες.
 

Sleep and moisture masks
Sleep and moisture masks



Ξεκινάω με τις ενυδατικές μάσκες που χρησιμοποιούνται όλες τις ώρες.


  • Nuxe Masque Creme Fraiche, 24 Hr Soothing and Rehydrating Fresh Mask
Μια μάσκα από την εταιρεία Nuxe η οποία έχει γίνει η αγαπημένη μου κυρίως λόγω του υπέροχου αρώματος της. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις όλες τις ώρες, εγώ όμως προτιμώ να την χρησιμοποιώ το βράδυ για να δρα περισσότερο χρόνο. Είναι από τις μάσκες που δεν χρειάζονται αφαίρεση, απλά με ελαφρύ μασάζ την αφήνεις να απορροφηθεί. Λατρεύω να τη φοράω αφού την έχω αφήσει για λίγη ώρα στο ψυγείο και έτσι η αίσθηση δροσιάς και το άρωμα άνθους πορτοκαλιάς που αναδίδει με ηρεμούν και με κοιμίζουν γλυκά. Το μεγαλύτερο ατού της σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι το γεγονός ότι ενδείκνυται και για την περιοχή των ματιών


Nuxe Masque Creme Fraiche 24 Hr Soothing and Rehydrating Fresh Mask
Nuxe Masque Creme Fraiche, 24 Hr Soothing and Rehydrating Fresh Mask

  • Apivita μάσκα ενυδάτωσης με Αλόη 
Η Apivita ξέρει πολύ καλά να φτιάχνει μάσκες με φυσικά συστατικά. Δε θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από μια ενυδατική της μάσκα το υπέρτατο ενυδατικό συστατικό, η Αλόη. H μάσκα αυτή είναι για όλες τις ώρες, επειδή όμως στις οδηγίες αναφέρεται ότι πρέπει να την αφαιρέσεις μετά από 10-15 λεπτά δεν τη χρησιμοποίησα ως μάσκα ύπνου όπως της Nuxe. Ενδείκνυται περισσότερο για ξηρές επιδερμίδες, όμως τώρα το καλοκαίρι και μετά από την έκθεση στον ήλιο, είναι ίσως ιδανική και για κανονικές/μεικτές επιδερμίδες. Έχω χρησιμοποιήσει δυο δείγματα και έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα.


Apivita express beauty with Aloe
Apivita express beauty with Aloe


Και πάμε στις sleeping masks που δοκίμασα τελευταία.

  • Korres overnight sleeping facial
Βρήκα αρκετά mini size σωληνάρια αυτής της μάσκας είτε σε κάποιο Glowbox είτε σε κάποια σετ του Κορρέ. Η μάσκα αυτή, η οποία είναι ενισχυμένη με λάδι Άγριου Τριαντάφυλλου, καθαρή βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, λάμψη και επανόρθωση υφής. Επίσης, περιέχει και άλλα ενυδατικά συστατικά όπως αλόη, έλαιο jojoba, λεκιθίνη και μελισσόκερο. Είχα διαβάσει πάρα πολλά καλά λόγια για αυτήν την μάσκα και η αλήθεια είναι ότι με τις πρώτες εφαρμογές ενθουσιάστηκα. Στη συνέχεια όμως, διαπίστωσα αρκετά μικρά σπυράκια μετά από κάθε χρήση της μάσκας οπότε αποφάσισα να χαρίσω τα σωληνάρια στην αδερφή μου που έχει λιγότερο ευαίσθητο δέρμα. Υποθέτω, διαβάζοντας τα συστατικά, ότι ίσως το αλκοόλ που περιέχει (είναι αρκετά ψηλά στη λίστα των συστατικών) μπορεί να μου προκαλεί αυτόν τον ερεθισμό. Παρόλα αυτά, έχει μια τόσο υπέροχη μυρωδιά που πραγματικά στεναχωρήθηκα πολύ που δεν την ανέχτηκε το δέρμα μου.


Korres overnight sleeping facial
Korres overnight sleeping facial

  • Natura Siberica Extra-firming Night Facial Mask
Έλαβα σχετικά πρόσφατα αυτή τη μάσκα από το Beautytestbox και από τη νεόφερτη Natura Siberica. Περιέχει συστατικά φυτών που αναπτύσσονται αποκλειστικά στη Σιβηρία όπως Altai Oblepikha, που θρέφει βαθιά το δέρμα και Snow Cladonia, ακόμη ένα αποκλειστικό βότανο της Σιβηρίας, που προκαλεί ενεργά την κυτταρική ανανέωση και επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία της γήρανσης. Η μάσκα αυτή έχει ένα απροσδιόριστο λουλουδάτο άρωμα το οποίο παραμένει αρκετή ώρα, εμένα δε με ενοχλεί αλλά καταλαβαίνω πως αυτό μπορεί να είναι αποθαρρυντικό για κάποιους. Έχει πολύ ανάλαφρη υφή για ενυδατική μάσκα, απλώνεται πανεύκολα και απορροφάται σχεδόν αμέσως. Δε μπορώ να πω ότι είδα κάποια σύσφιξη στο περίγραμμα του προσώπου ή κάποια λείανση ρυτίδων αλλά δεν την χρησιμοποιώ και τόσο ευλαβικά για να καταλάβω διαφορά. Σίγουρα πάντως ως προς την ενυδάτωση είναι εξαιρετική αυτή η μάσκα, το πρωί νιώθεις το πρόσωπο σου σούπερ απαλό και το κυριότερο είναι ότι το νιώθεις ενυδατωμένο για αρκετές ώρες.


Natura Siberica Extra-firming Night Facial Mask
Natura Siberica Extra-firming Night Facial Mask

  • Etude House Play Therapy Pink Firming Up! Sleeping pack
Από την κορεάτικη εταιρεία Etude House και το Memebox είχα λάβει αυτό το sleeping pack για ενυδάτωση και σύσφιξη. Περιέχει υδρολυμένο κολλαγόνο αλλά και έλαιο νυχτολούλουδου, μάνγκο και εκχύλισμα από ρόδι, (δεν έχει πλάκα η φατσούλα με το ρόδι στο σωληνάριο;) απλώνεις το βράδυ ένα πολύ λεπτό στρώμα της μάσκας σε πρόσωπο και λαιμό και την ξεπλένεις το πρωί με χλιαρό νερό. Έχει ένα φρουτώδες άρωμα, αρκετά διακριτικό που φεύγει σύντομα. Δεν είδα κάποια μεγάλη διαφορά ως προς την σύσφιξη αλλά η ενυδάτωση που μου προσφέρει είναι μοναδική και έχει μεγάλη διάρκεια. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι η κολλώδης υφή της που είναι κάπως ενοχλητική, ιδιαίτερα όταν κοιμάσαι και έρχεσαι σε επαφή με τα κλινοσκεπάσματα.


Etude House Play Therapy Pink Firming Up! Sleeping pack
Etude House Play Therapy Pink Firming Up! Sleeping pack


Αυτές ήταν οι μάσκες που έχω δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό. Από αυτές, πιο αγαπημένες είναι η μάσκες της Nuxe και της Natura Siberica και λιγότερο αγαπημένη είναι η Korres χωρίς όμως να τη θεωρώ κακή μάσκα, απλά δεν ταίριαξε στο δικό μου δέρμα.

Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει κάποια από αυτές; Ποια είναι η αγαπημένη σας ενυδατική μάσκα;

Μείνετε συντονισμένες γιατί την Κυριακή το Just Another Mani(c) Sunday επανέρχεται με σούπερ διαγωνισμό! Μέχρι τότε να περνάτε όμορφα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου